صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پوستر اجراهای روز اول جشنواره موسیقی فجر منتشر شد/ هنرنمایی از شمال خراسان تا اتریش روی خط اینترنت

پوستر اجراهای روز اول جشنواره موسیقی فجر که به صورت مجازی برگزار می شود، منتشر شد.
کد خبر : 564260

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در آستانه برگزاری سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر پوستر اجراهای روز اول این رویداد هنری منتشر شد.


در روز سه‌شنبه 28 بهمن‌ماه و از ساعت 17 تا 23 پنج اجرا به صورت مجازی و به ترتیب زیر از درگاه‌های اینترنتی جشنواره موسیقی فجر پخش خواهند شد.


ساعت ۱۷ گروه «ایستم – خراسان / کرمانجی» با هنرمندی مهرداد باغچقی و شاهین علیزاده


گروه هنرهای آئینی ایستَم با هدف احیای مراسم آیینی کردهای کرمانج، بر زنده‌نگه‌داشتن فرهنگ بومی و آداب‌ و رسوم این قوم شریف تأکید دارد و نمایش این خردده‌فرهنگ‌ها و بازی‌های محلی برای مخاطبان امروزی را محور فعالیت خود قرار داده است.این گروه در طول بیست سال فعالیت هنری خود در بسیاری از جشنواره‌های داخلی و خارجی حضور داشته است. شاهین علیزاده: رهبر گروه و نوازنده‌ دایره و مهرداد باغچقی با ساز قُشمه هنرمندان حاضر در این گروه هستند.



 


ساعت ۱۸:۳۰: سوئیت برای قیچک و قانون و کوئینتت زهی «رسپینا» به سرپرستی بهزاد عبدی


کوراتت زهى رِسپينا در سال ١٣٩٥ فعاليت هنرى خود را در راستاى اجرا و ضبط آثار آهنگسازان ايرانى و غربى آغاز كرد. از مهمترين اهداف اين گروه ايجاد فرهنگ شنيدارى جديدی از طريق اجراى آثار كمتر اجراشده در ايران با رويكردى نو در انتخاب آثار موسيقى است. از این رو، نخستین اجراى جهانى آثار آهنگسازان ايرانى در اولويت اول اين کوئینتت قرار دارد.


رسپينا تا به امروز، رپرتوارى از آهنگسازان بزرگ و مهم غربی چون كلود دبوسى، ديميترى شوستاكوويچ ، پيتر ايليچ چايكوفسكى و خيام ميرزازاده را اجرا كرده است. همچنين، آثار آهنگسازان ايرانى چون مهران روحانى (براى اولين بار در ايران) ،كارن كيهانى، آزاد حكيم رابط، محمدرضا تفضلى، فرزاد فضلى، نگين زمردى، صنم قرچه داغى، سميرا واثقى نيا و سينا صدقى (نوشته‌شده براى كوارتت زهى رسپينا و اولين اجراى جهانى در فستیوال کلاسیک تا معاصر ۱۳۹۶) را به‌روی صحنه  برده است. اولين آلبوم کوارتت زهی رسپینا با آهنگسازی کاوه میرحسینی، با نام «رازآلود»، در سال ۱۳۹۸ منتشر شد.


این گروه از سال ١٣٩٨ پروژه‌ای با عنوان «ضبط آثار آهنگسازان ایرانی» را پی می‌گیرد که، در این راه، آثار متعددی را به‌منظور افزایش آرشیو شنیداری موسیقی مجلسی ایرانی ضبط کرده است. در این اجرا رسپینا، به‌صورت کوئینتت و با همراهی کمانچه و قیچک: شیما شاه‌محمدی/ قانون: صدا صدیفی/ ویُلن: آرش اسدنژاد، آرمین قضاتی/ ویُلا: دانیال جورابچی/ ویُلنسل: ارسلان علیزاده/ کنترباس: پورنگ پورشیرازی و به سرپرستی بهزاد عبدی به‌روی صحنه می‌رود.



 


ساعت ۲۰: دوئت ویلا مادلنا از کشور اتریش


نیکولا زاریچ، نوازنده‌‌‌ی آکاردئون، به‌ شیوه‌ نوازندگی پُرشور و هنرمندانهش شهره است و فرانز اوبرتالر، نوازنده‌ی زبردست و پرتجربه‌ی کلارینت و ساکسوفون را به تنوع آهنگسازی و ظرافت‌های نوازندگی‌ش می‌شناسند. این دو نوازنده‌ی خبره، به سبب دوستی و نزدیکی حس و حال موسیقایی در کنار هم دوئوی «ویلا مادلنا» را تشکیل دادند.


موسیقی این گروه، که حال ‌و هوایش کاملاً متأثر از محله‌ی کولی‌نشینان برزیلی و اجتماعی چندفرهنگی است، آمیزه‌ای است از ملودی‌ها پرقدرت که، از یک سو، با سرانگشتان پرشور این دو هنرمند نواخته می‌شود و از سوی دیگر، یادآور آوای لطیف، ظریف و محسورکننده‌ی موسیقی مجلسی است که از گوناگونی ضرب‌آهنگ و هارمونی گنجینه‌‌ی موسیقایی بی‌کران کشورهای دور از هم برمی‌خیزد.


اجرای دوئت ویلا مادلنا(اتریش) بصورت اختصاصی برای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ضبط شده است.



 


ساعت ۲۱:۳۰: کوارتت زهی «نماد» با هنرمندی ستاره بهشتی


کوارتت زهی «نماد» ، به‌سرپرستی ستاره بهشتی (عضو هیأت علمی دانشگاه تهران) ویُلن و با همراهی مازیار ظهیرالدینی: ویُلن/ بابک کوهستانی: ویُلن/ نوید حمیدی: ویُلنسل در زمینه‌ی موسیقی کلاسیک فعالیت می‌کند. هدف اصلی فعالیت‌های حرفه‌ای این گروه ارائه‌ی برنامه‌ای در سطح یک آنسامبلِ تأثیرگذار در کشور است.



 


ساعت ۲۳: گروه «ژاو» با هنرمندی امیرناصر رنجبر و نوید نوروز


گروه ژاو، در سال ۱۳۹۰ و در پیِ گرد هم آمدن  چند دوست نوازنده و آهنگساز موسیقی و به منظور اجرای آثاری در زمینه‌ی موسیقی ملّی ایرانی تأسیس شد. نخستین اجرای رسمی این گروه در آبان ماه ۱۳۹۱، با اجرای آثاری از استادان بنام بیگجه‌خانی، ورزنده و پشنگ کامکار در دستگاه شور، در کنار آثاری، به آهنگسازی سیاوش کامکار به روی صحنه رفت. نخستین آلبوم رسمی گروه، با نام «رو» در فروردین ماه سال ۱۳۹۴ رونمایی شد و مورد توجّه و استقبال مخاطبین ژانر موسیقی سنّتی و اصیل ایرانی قرار گرفت.


در سال ۱۳۹۵، گروه در مرکز فرهنگی Alibijaz واقع در منطقه پیکاردی کشور فرانسه، قطعاتی از این آلبوم را  به آهنگسازی سیاوش کامکار و همچنین به‌همراه آثاری به آهنگسازی امین جهانگیری اجرا کرد. ژاو در نخستین و دومین دوره‌ی جشنواره‌ی موسیقی کلاسیک ایرانی شرکت کره است. این گروه همچنین در سال 1397، آثار استاد هوشنگ کامکار را با همخوانی صبا کامکار اجرا کرد. در سال 1399 آلبوم دوم گروه به آهنگسازی استاد پشنگ کامکار و صدای سالار عقیلی منتشر شد.
سیاوش کامکار: سرپرست و نوازنده سنتور/ نوید نوروزی:خواننده/ امیرناصر رنجبر:کمانچه و آهنگساز/ پارسا شرافتی:کمانچه/ صابر محمدی:کمانچه آلتو/ سامرند فقیه زاده:ویونسل/ شادی رحمانی:سنتور/ محمدجواد محمدشاهی و نیریز کامکار:تار/ مرتضی مومنیان :تمبک/ احسان امامی و امیررضا نصیری:عود، اعضای گروه موسیقی "ژاو" را در این اجرا تشکیل می دهند.



سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از 28 بهمن تا 4 اسفند به دبیری حسن ریاحی  به صورت مجازی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر