صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۴ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
افاضلی در گفت‌وگو با آنا:

پیشرفت کیفیت لیگ برتر بدون محیط حرفه‌ای ممکن نیست/ قیاس فوتبال ایران با دنیا اشتباه است

مربی ایرانی فوتبال گفت: انتظار پیشرفت کیفیت لیگ برتر را نباید داشته باشیم و مقایسه فوتبال ایران با دنیا اشتباه است.
کد خبر : 563999

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا - حمیدرضا نقیبی، تیم‌های بزرگ فوتبال جهان در تمامی دیدارها به دنبال کسب سه امتیاز هستند و هیچ مسابقه‌ای را بی‌ارزش نمی‌دانند. در ایران نیز چنین مسئله‌ای برای تیم‌های مدعی قهرمانی وجود دارد ولی مشکلات متعددی که ایجاد می‌شود، نمی‌گذارد تا تیم‌ها بتوانند روند یکسانی را در جمع‌آوری امتیاز پشت سر بگذارند.


فوتبالیست‌های ایرانی ربات نیستند


هومن افاضلی در خصوص اینکه چه دلیلی مانع موفقیت مستدام تیم‌های مدعی قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران است، به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: شک نداشته باشید که تمامی تیم‌ها برای کسب سه امتیاز در هر مسابقه انگیزه زیادی دارند ولی برای آنکه مربیان بهترین کارایی را داشته باشند باید عوامل لازم را در اختیارشان قرار داد. فراموش نکنیم که فوتبالیست‌های ایرانی آدم هستند و ربات نیستند و برای رسیدن به موفقیت نیاز به توجهات کافی دارند ولی چنین اتفاقی را شاهد نیستیم.


محیط حرفه‌ای نیست


وی ادامه داد: عوامل محیطی اهمیت زیادی در موفقیت یک فوتبالیست دارد. باشگاه‌هایی که زمین تمرین مناسب در اختیار بازیکن خود قرار نمی‌دهند، در پرداخت پول تأخیر دارند یا حمایت کافی در اختیار بازیکن مصدومش نمی‌گذارند، نباید هم انتظار داشته باشند که بازیکنان بتوانند پیشرفت چندانی کنند. وقتی محیط حرفه‌ای نیست، خودبه‌خود پیشرفتی هم صورت نمی‌گیرد چون بازیکن تمرکز ندارد و دائم به فکر مسائلی است که فارغ از شغل حرفه‌ای اوست.


فوتبال ایران با دنیا قابل مقایسه نیست


مربی ایرانی فوتبال خاطرنشان کرد: در فوتبال مربیان فاکتور آخر موفقیت هستند. در بهترین باشگاه‌های دنیا که تعداد آنها به عدد 20 می‌رسد، بهترین نفرات به میدان می‌روند. دلیل اینکه آنها می‌توانند بهترین فوتبالیست‌های جهان را از میان بالغ بر 7 میلیارد نفر جمعیت استخدام کنند، توانایی مالی مناسبشان است و پس از آن، امکاناتی که به بهترین شکل در اختیار بازیکن می‌گذارند. اصلاً نمی‌توانیم فوتبال ایران را با باشگاه‌های معتبر دنیا مقایسه کنیم چون کاری اشتباه است.


عملکرد عالی بازیکن در بهترین محیط


وی یادآور شد: وقتی بهترین محیط برای پیشرفت بازیکن فراهم می‌شود، او هم با تمام توان تلاش می‌کند تا عملکردی عالی را ارائه کند. نتیجه آن هم در مسابقات کاملاً مشخص است و فوتبالی را می‌بینیم که لذت و شور و اشتیاق زیادی به بیننده می‌دهد ولی در ایران شرایط را با ذکر یک مثال توضیح می‌دهم. من سرمربی پارس جنوبی جم بودم و مگنو باتیستا بازیکن برزیلی تیم دچار پارگی رباط صلیبی شد. امکاناتی به این بازیکن داده نشد تا بتواند خودش را درمان کند و پس از چند ماه به تیم بازگردد. در صورتی که اگر چنین اتفاقی در باشگاهی مانند  منچسترسیتی رخ دهد، بازیکن در بهترین شرایط به ترکیب تیم بازخواهد گشت.


ضعف امکانات پزشکی برای بازیکنان


افاضلی خاطرنشان کرد: بارها این مسئله در فوتبال اروپا رخ داده که بازیکنان با پارگی رباط صلیبی مواجه شدند و پس از چندین ماه با تمام توان در ترکیب تیم بازی می‌کردند. در ایران بازیکن رباط صلیبی پاره می‌کند و به دلیل ندادن امکانات پزشکی مناسب سال بعد بار دیگر با پارگی رباط صلیبی مواجه می‌شود. وقتی که شرایط به چنین وضعیتی دنبال می‌شود، چگونه انتظار می‌رود که بازیکنان در هر مسابقه آماده کسب پیروزی باشند؟


افت کیفیت به خاطر ضعف تولید


وی با اشاره به این موضوع که کیفیت لیگ برتر در این فصل نزولی بوده، عنوان کرد: هر ساله بازیکنان خوب فوتبال ما راهی لیگ‌های خارجی می‌شوند. در این فصل هم چنین اتفاقی رخ داد ولی با توجه به اینکه در تولید بازیکن دچار مشکل هستیم و نمی‌توانیم پرورش خوبی داشته باشیم تا جایگزین‌های مناسبی برای بازیکنان لژیونر وارد زمین کنیم، شاهد افت کیفیت هستیم و برای همین هم تیم‌ها بیشتر در سطح متوسط هستند و صدرنشین لیگ هم نتوانسته دو سوم امتیازات را کسب کند.


امکانات ضعیف بهترین باشگاه ایران در جهان


مربی فوتبال در ایران یادآور شد: در فوتبال ایران از دو تا سه باشگاه به عنوان باشگاه‌های بسیار خوب نام برده می‌شود. به عنوان مثال فولاد خوزستان دارای استادیوم اختصاصی، سه زمین چمن تمرینی و یک سالن اختصاصی بدنسازی است. ما این را خیلی خوب می‌دانیم در صورتی که اگر بخواهیم با الوحده امارات مقایسه کنیم، خیلی عقب هستیم، چه برسد به آنکه بخواهیم با باشگاه‌های بزرگ دنیا در اروپا قیاسی داشته باشیم.


مالیات بر قرارداد نه بر درآمد


وی در مورد انتقاد به بالا بودن مبالغ قراردادها و اینکه برخی معتقدند اگر بخشی از این پول‌ها صرف امکانات باشگاه‌ها شود، شرایط بهتر خواهد شد، تأکید کرد: در قراردادهای بالا فقط اعداد نوشته می‌شود و بازیکن نمی‌تواند تمام پولش را تصاحب کند. در واقع مالیات بر قرارداد است و مالیات بر درآمد نیست. در چنین شرایطی نباید انتظار پیشرفت داشت چون برای مربیان وضعیت دشوارتر است. چون وقت مربی بیشتر صرف مسائل حاشیه‌ای است و نمی‌تواند کار فنی لازم را ارائه کند چرا که بازیکنش تمرکز ندارد.


حکم جلب بازیکنان


افاضلی ادامه داد: وقتی بازیکن دنبال پاس کردن چک‌هایش است و برای او حکم جلب می‌آید، قطعاً تمرکز کافی برای ارائه فوتبال مناسب ندارد. من در تیم نفت تهران سرمربی بودم و به یک‌باره آمدند به جای طلبشان تیرهای دروازه و وسایل تمرینی را با خود بردند. سرمربی صبای قم بودم و قصد حضور در زمین مسابقه را داشتیم، آمده بودند لباس‌های تیم را به جای طلبشان ببرند و تیم لباس برای مسابقه نداشت. در حال حاضر هم اثری از این دو تیم نیست.


برانکو ناچار به شکایت شد


وی افزود: وقتی سیستم ثبات ندارد و این مسئله از ساختار می‌آید، نمی‌توان پیشرفتی دید. فقدان ثبات در ساختار و نداشتن امکانات باعث می‌شود تا تیم به مشکل بخورد. پرسپولیس بهترین تیم ایران در چند فصل اخیر بوده و با دو حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا شاهکار کرده است. برانکو ایوانکوویچ که عامل موفقیت این تیم بود، پس از یک سال که پولش را نگرفت، ناچار به شکایت شد. فردی از کشور دیگری برای سرمربیگری به ایران آمده تا از خودش و خانواده‌اش حمایت کند. پس از یک سال ناچار شد شکایت کند.


مشغول بودن ذهن بازیکن و مربی به حواشی


افاضلی ادامه داد: وقتی پول سرمربی موفق یک تیم داده نمی‌شود، باید هم او ناچار شود به الاهلی عربستان برود. بهترین تیم فوتبال ایران زمانی اتوبوس داشت اما الان این اتوبوس در خطی کار می‌کند. دلیل عدم موفقیت تیم‌های ایرانی در تمامی بازی‌ها این است که ذهن مربیان و بازیکنان مدام مشغول حواشی است و نمی‌توانند تمرکز کافی در مسابقات داشته باشند. مسلماً هزینه‌ها اگر اصولی باشد و ثبات هدر پرداخت مطالبات دیده شود، آن‌وقت می‌توان بر اساس پول پرداختی، درخواست موفقیت از تیم داشت و قانون هم حامی باشگاه خواهد بود ولی قضیه سال به سال بدتر می‌شود و باشگاه‌ها در پرداخت مطالبات ضعیف‌تر عمل می‌کنند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر