صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایرج راد در مراسم تشییع بهرام ریحانی: سرطان تبدیل به سرماخوردگی شده است

مراسم تشییع پیکر بهرام ریحانی صبح امروز -7 اسفند ماه- با حضور مسئولان هنری و هنرمندان تئاتری کشور در تالار وحدت برگزار شد.
کد خبر : 5639

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، ایرج راد به دلیل سفری که برای حمایت از بیماران خاص داشت به عنوان اولین سخنران پشت تریبون قرار گرفت. وی در حالی که بغضی در گلو داشت گفت‌: «بهرام هم از میان ما رفت، همین چند روز پیش بود که بهرام در مراسم تشییع مجید بهرامی با دستگاه اکسیژن آمد و امروز قابل باور نیست که آن انسانی که این همه تلاشگر بود، آن همه انرژی و توان داشت، اینجا آرامیده است.»


وی ادامه داد: «متاسفم، سرطان تبدیل به سرماخوردگی شده، یعنی همان‌قدر که انسان ها سرما می‌خورند، مردم این مملکت از سرطان از دنیا می‌روند و هیچ فریادرسی واقعاً وجود ندارد. الان مدتی است که به دلیل عدم پرداخت اقساط بیمه ایران، بیمه خانه تئاتر قطع شده است و بسیاری از دوستانی که دچار بیماری‌های خاص هستند، متاسفانه درمانشان یا متوقف و یا کند شده است. خاطرم است که بهرام ریحانی می‌خواست از چندی پیش شیمی درمانی‌اش را شروع کند، ولی متاسفانه به دلیل نبود پول و بودجه مانده بود که چه کند و خواهرش شاهد است که چه تلاش‌ها کردیم که این کار هر چه زودتر انجام شود.»


مدیرعامل خانه تئاتر بیان کرد:‌ «در تاریخ 15 بهمن ماه سال جاری نامه ای هم به علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتم و خواهش کردم هر چه زودتر یک کمکی کنند، مرادخانی هم پیگیری کرد ولی منجر به نتیجه نشد و تنها کاری که توانستیم انجام دهیم این بود که به میزان کمی و به عنوان یک مسکن، مبلغی پرداخت شد و متاسفانه شیمی درمانی عقب افتاده بود و روزی که با خواهرش صحبت کردم گفت که وضعیت بهرام 20 درصد بدتر شده و باید در وضعیتی قرار بگیرد که دوباره شیمی درمانی را آغاز کند ولی متاسفانه خیلی طول نکشید.»


راد در سخنانش تاکید کرد: «الان خیلی از عزیزان هستند که دچار این بیماری هستند و گرفتارند و با نبود کمک، بودجه و امکانات روبه‌رو هستند. دیروز نامه‌ای به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشتم و از وی استمداد و تقاضای کمک کردم. ما کاری از دستمان بر نمی‌آید، فقط مردم باید کمک کنند . واقعیت قضیه این است که اگر کمک‌های مردمی نباشد هیچ کاری نمی‌شود انجام داد. همین امروز که عازم مشهد هستم، هم امروز و هم فردا مراسمی برای کمک‌های مردمی و خیرخواهانه در راستای مسائلی از این قبیل در سراسر کشور برگزار می‌شود.»


ایرج راد: از تمام مردم تقاضای کمک دارم


وی گفت: «من از تمام مردم این مملکت تقاضا می‌کنم که کمک کنند، همه اینها برادران ما، دوستان ما، هموطنان ما و خواهران ما هستند و درد آنها درد ما است. خدای ناخواسته پس فردا هرکدام از ما ممکن است مبتلا به چنین امراضی و یا چنین آشفتگی شویم. خانواده ‌ای که یکی از افرادش دچار بیماری خاص و بخصوص سرطان می‌شود علاوه بر آن درد، بیماری و هزاران مشکل دیگر که در خانواده وجود دارد به دلیل این که سرپرست خانواده توان مالی ندارد، از درآمد و هرگونه تلاش دیگر باز می‌ماند و خانواده مجبور است با تمام ناهمواری‌ها سازگاری کند و درد بیمار را با محبت به نوعی تسکین دهد.»


وی همچنین اعلام کرد: «چند روز پیش یکی از عزیزانی که عضو خانه تئاتر است و خود بیماری ام اس دارد و شوهرش به چند سرطان دچار است تماسی با من گرفت و گفت حتی قاشق‌های خانه‌مان را فروخته‌ایم. چه کنیم؟ بنابراین از همه تقاضا می‌کنم برای التیام بخشیدن به این درد و جلوگیری از پیشرفت آنچنانی آن، همگی دست به دست هم دهیم و کمک کنیم چراکه در اصل این کمک را به خودمان می‌کنیم، به خانواده‌هایمان و عزیزانمان می‌‌کنیم.»




اتابک نادری: ریحانی در اوج نیازمندی خودش با عزت زندگی کرد


اتابک نادری که از دیگر سخنرانان این مراسم بود و اجرای برنامه را نیز برعهده داشت، گفت: «امروز به من گفتند که باید اجرای این برنامه را برعهده بگیرم، در حالی که مجری باید بر احساسات خود غلبه داشته باشد در حالی‌که من از این بابت این نقطه ضعف را دارم. پرپر شدن دوستم اذیتم می‌کند، من از بهرام می‌خواهم صحبت کنم.»


وی خاطرنشان کرد: «او 15-16 سالی هست که کار تئاترش با پانتومیم را شروع کرده - اواز شاگردان علیرضا خمسه است- اوج هنرش از پانتومیم به تئاتر خیابانی رسید و آثار مانایی داشت و دارد. در اولین اقدام پیوند سه نهاد بود، ازخانه تئاتر شروع کرد و آمد به تالار وحدت و بعد خانه هنرمندان و در ادامه این را بسط داد بین تهران و پایتخت فرهنگی جهان اسلام و پانتومیم معروفش که انعکاس جهانی داشت را اجرا کرد و طناب گرفتن از تهران تا اصفهان و خلیج فارس، صعودش به دماوند. شاید هرگز این واژه را هرگز به زبان نیاورد « ما برای وصل کردن امده ایم کی برای فصل کردن آمدیم؟» دلش همین بود، دلش بزرگ بود، به اندازه صحنه‌های دنیا .»


نادری اظهار کرد: «وقتی خبردار شد که بیمار شده است، جالب بود امیدش را از دست نداد، در اوج نیازمندی خودش با عزت زندگی کرد، اجراهای مختلفی برای کمک به کودکان سرطانی داشت و تا لحظه آخر امید داشت. آخرین اجرایش در همین تالار حافظ، در اجرای سی‌وسومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بود. اصلاً به مرگ فکر نمی‌کرد. خودش درگیر بود با مرگ ولی امید به زندگی را تقدیم می‌‌کرد.»



مهدی شفیعی: ریحانی تئاتر را با تک تک سلول‌های بدنش درک کرده بود


مهدی شفیعی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی نیز که از دیگر سخنرانان این مراسم بود ضمن اعلام این‌که معاون هنری به دلیل سرماخوردگی نتوانسته در این مراسم حضور پیدا کند، یادآور شد: «بهرام ریحانی کمتر از یک ماه پیش کار تئاتر می‌کرد. به او گفتم شنیده‌ام شیمی درمانی‌را برای اجرای نمایش در جشنواره تئاتر فجر عقب انداخته ای و به او گفتم سلامتی‌اش مهم‌تر است و می‌شود تئاتر را در روزهای دیگر و صحنه‌های دیگر اجرا کرد، در همان زمان او با نشان دادن دستگاهی که در بدنش بود گفت: وقتی در خانه هستم با کوچکترین حرکت و تکانی که می‌خورم خیلی اذیت می‌شوم ولی زمانی‌که روی صحنه هستم اصلاً احساس درد نمی کنم، بلکه احساس سلامتی دارم، درد را فراموش می‌کنم.»


وی همچنین گفت: «او تئاتر را با تک تک سلول‌های بدنش درک کرده بود و روی صحنه تئاتر آرامش را پیدا کرده بود. امیدوارم این گونه از دست دادن‌ها برای آخرین بار باشد.»



علیرضا نادری: بهرام ریحانی نمرده، جهنم را ترک کرده است


سپس علیرضا نادری نویسنده و کارگردان تئاتر کشور که خود نیز چندی پیش فرزندش را به دلیل ابتلا به سرطان از دست داده است گفت: «بهرام اگر نمی خواست، نمی مرد. انسان وقتی می‌میرد که می‌خواهد، او نمرده، جهنم را ترک کرده است .»


وی با دعوت همگان به صبر و صبوری ادامه داد: «چیزی حدود 6 میلیون از مردم این سرزمین درگیر بک بیماری صعب‌العلاج و نادر هستند. هر حکومت سه وظیفه بزرگ دارد بهداشت، آموزش و امنیت و من امیدوارم امنیت برای همه فراهم شود. اولویت های دولت ما هر چه هست باید ابتدا به بهداشت سپس به آموزش و بعد به امنیت و سرانجام به رویاهایشان بپردازد که در جامعه ما آنچه که اولویت ندارد بهداشت است.»


نادری گفت: « چند روز پیش از درگذشت ریحانی وقتی با او صحبت کردم دیدم دیگر علاقه‌ای به ماندن ندارد، وقتی از دوستی پرسیدم که چرا همه اش از رفتن صحبت می‌کند گفت که دیگر پذیرفته ، چرایش را می‌دانم چون فرزندم هم همین طور بود مجید بهرامی هم همینطور ، شما وقتی می‌بینید در هزار توی بهداشت این سرزمین دروغ، ریا، پول پرستی و کثافت‌کاری‌های ناشی از نگاه مادی وجود دارد طبیعتاً تصمیم می‌گیرید از جهنم بروید.»


نادری در ادامه اولین ، آخرین و یکی از زیبا ترین دست‌نوشته‌های ریحانی را برای حاضران قرائت کرد.



وی در ادامه تشریح کرد:‌ «انسان رشد می‌کند و در ادامه نمو می‌کند و نمو تولید کلمه است که این پسر موفق شد آن را انجام دهد. این تمام شد، او راحت شد. سکوت تئاتر ایران شکست چرا که بهرام ریحانی به عنوان یک بازیگر پانتومیم، سکوت تئاتر ایران بود. من خواهش می‌کنم کمی به آینده فکر کنیم و باور کنیم که وضعیت بدتر از اینها است و امیدوارم حکومت ما را به عنوان مخاطب خود ببیند و از ما بپذیرد وقتی جامعه جوانی به سرعت در حال پیر شدن است نیاز به توجه بیشتری دارد. کوشش کنیم که بهداشت، آموزش، فرهنگ و البته امنیت اجتماعی را همرراه با هم پیش ببریم.»



یلدا ریحانی: هوای کودکان سرطانی را داشته باشید


یلدا ریحانی خواهر مرحوم بهرام ریحانی نیز در این مراسم گفت: «امروز مراسم بهرام نیست، ختم برادرم نیست. امروز روز شادی بهرام است چون بهرام نرفته او همچنان زنده است و همیشه زندگی کرده و الان هم دارد زندگی می‌کند در قبل من، ندا و منیژه. او زندگی ما است و همیشه هست و وجود دارد.»


او سپس بخشی از همان متنی را که علیرضا نادری خوانده بود مجدداً برای حاضران قرائت کرد.


یلدا ریحانی در ادامه بیان کرد: « او به من زندگی بخشید و به من زندگی کردن را یاد داد و گفت با شرافت زندگی کن، با صداقت، عشق. بهرام در تک تک لحظه‌های زندگی من وجود دارد.»


وی در سخنانش خطاب به مسئولان حاضر و افرادی که برای بدرقه‌اش آمده‌ بودند تاکید کرد: «بهرام فقط یک خواسته داشت و آن این بود که به خاطر بهرام، به کمک کودکان مبتلا به سرطان بشتابند.او با تب 40 درجه و سی‌و هشت بخیه ای که روی شکمش بود روی صحنه تئاتر رفت تا برای بچه‌های سرطانی تئاتر اجرا کند.»


وی گفت:« وقتی در بیمارستان فیروزگر بودیم کودکانی بودند که در آنجا حضور داشتند که از شهرستان آمده بودند، پناه و هزینه‌ای نداشتند و من از مسئولان می‌خواهم هوای آنها را داشته باشند.بهرام دائم به ما می گفت که من یک مرد هستم و تحمل می کنم اما این بچه ها قدرت تحمل ندارند پس شما هم به خاطر بهرام به کمک این بچه‌ها بیایید.»


در انتهای این مراسم اتابک نادری اعلام کرد، از نهادها، ارگان‌هایی که قصد ارسال دسته گل دارند خواهش می کنیم هزینه خرید حلقه گل را به کودکان سرطانی اهدا کنند.



حاشیه‌های این مراسم


در دو طرف در ورودی تالار وحدت همکاران و دوستان بهرام ریحانی با گریم نمایش‌های پانتومیم در حالی ایستاده بودند که عکس‌های ریحانی را در دست داشتند.


در این مراسم اعلام شد، مراسم ترحیم زنده‌یاد ریحانی روز شنبه -9 اسفند ماه- ساعت 14 تا 15:30 در مسجد جامع شهرک غرب برپا خواهد شد.


کوروش سلیمانی، خسرو احمدی، مجید امرایی، حمید پورآذری، امیرحسین شفیعی، پیمان شریعتی، عباس غفاری، قادر آشنا وحید لک، از جمله افرادی بودند که در این مراسم حضور داشتند.


گزارش از ناهید منصوری





انتهای پیام/

ارسال نظر