محاکمه ترامپ در سنای آمریکا آغاز شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، دومین جلسه محاکمه استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا از دقایقی قبل در مجلس سنای این کشور آغاز شد.
تیم حقوقی ترامپ با ادعای اینکه ترامپ در میان اعتراضات ۶ ژانویه از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند، همه اتهامات علیه او را به شدت رد کرده است. این در حالی است که اکثر مردم آمریکا خواستار محاکمه ترامپ هستند.
ترامپ در حال حاضر اولین رئیسجمهور تاریخ آمریکاست که برای دومین بار محاکمه میشود و دلیل این محاکمه دوباره نیز رأی اکثریت سنا به محکوم کردن او به «تحریک به شورش» عنوان شده است. تفاوت محاکمه دوم در این است که اکنون ترامپ رئیسجمهور آمریکا نیست و در دوره اول او رئیسجمهور بود.
این محاکمه به دلیل اتهامات وارد شده علیه ترامپ در ارتباط با یورش به کنگره در روز ۶ ژانویه همزمان با نشست تایید نتیجه انتخابات آمریکا صورت میگیرد و پیشتر «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا کیفرخواست اتهام علیه ترامپ را به مجلس سنا فرستاده است.
در حال حاضر باید ۶۷ سناتور آمریکایی به محکومیت او رأی بدهند و این در حالتی رخ خواهد داد که تمامی دموکراتهای مجلس سنا و ۱۷ نماینده از جمهوریخواهان به این مسئله رأی دهند.
چنانچه این اتفاق رخ دهد رأیگیری دیگری برای ممانعت از ریاست جمهوری دوباره ترامپ انجام خواهد شد.
از آنجا که این طرح مخالفان زیادی در میان سناتورهای جمهوریخواه دارد بعید است که محاکمه ترامپ در مجلس سنا به تصویب برسد.
برخی از نمایندگان جمهوریخواه در روزهای گذشته گفتهاند پیشبرد طرح استیضاح ترامپ در مجلس سنا تفرقهها در آمریکا را بیشتر خواهد کرد.
نمایندههای دموکرات در مقابل معتقدند که عدم محاکمه ترامپ، بنیانگذار رویههایی غلط در آمریکا خواهند شد.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از مخالفان سرسخت ترامپ است گفته که نباید از اقدامات ترامپ به خاطر اینکه اکنون از قدرت کنار رفته چشمپوشی کرد.
او ماه پیش در مصاحبهای تأکید کرد: «نمیشود به رئیسجمهور گفت در ماههای آخر دولت هر کاری دلت میخواهد انجام بده و تو به خاطر اینکه مردم فکر میکنند همهچیز باید با خوشی به پایان برسد مجوز خروج از زندان خواهی داشت.»
پلوسی گفت کسانی که به نام وحدت از دموکراتها میخواهند تلاشها برای محکوم کردن ترامپ را متوقف کنند فراموش کردهاند «که روز ۶ ژانویه اینجا آدم کشته شد.»
این در حالی است که برخی از کارشناسان اصرار دموکراتها بر پیشبرد استیضاح علیه ترامپ را بخشی از سیاستهای به شدت پرتفرقه و تصمیمهای کاملاً «حزبزده» آمریکا میدانند.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/