جک دورسی در آستانه شکست بزرگ/ چرا بدن فیلها در برابر سرطان مقاوم است؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
انتشار توصیههای سازمان بهداشت جهانی درباره واکسن آسترازنکا
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در تاریخ ۱۵ فوریه توصیههای خود را برای نسخههای واکسن آسترازنکا که در هند و کرهجنوبی ساخته شده منتشر میکند. ماری آنجلا سیمائو، دستیار مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: این سازمان اطلاعات موردنیاز خود را از انستیتوی سرم هند و «بایوساینس» کره جنوبی برای ارزیابی استفاده اضطراری از واکسن آسترازنکا دریافت کرده است.
وی افزود: این دادهها چند هفته پیش برای روشن شدن این موضوع به دست سازمان رسیده است. آسترازنکا در سراسر جهان دارای هشت سایت تولیدی است.
خون؛ پایانی بر رؤیای فضانوردان آمریکایی
رقابت فضایی ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی از دهه شصت میلادی منجر به کسب موفقیتهای چشمگیری در حوزه فضا شد و در پی آن، بشر به دستاوردهایی نائل شد که طی قرون پیش از آن حتی در مخیلهاش نمیگنجید. با این وجود این پیشرفتها بدون عوارض جانبی نبودند و گهگاه فاجعههای مهلکی نیز به وقوع پیوست. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
ایالات متحده پس از پرتاپ اسپوتنیک توسط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۵۷، برای اینکه از قافله عقب نماند، وارد رقابتی جدی با رقیب کمونیست خود برای تسلط بر فضا شد. رقابت فضایی متعاقباً با موفقیتهای قابل توجهی برای هر دو کشور همراه بود؛ اما شاید مهمترین اتفاق فرود آمدن آپولو-۱۱ در سطح ماه باشد. با این وجود این موفقیتهای بزرگ بدون شکست نبودند. در این گزارش مروری بر پنج فاجعه مرگبار فضایی خواهیم داشت.
دستگاه اندازهگیری میزان استرس در بدن ساخته شد
بدن انسان در هنگام استرس واکنشهای متفاوتی از خود نشان میدهد یکی از عکسالعملهای طبیعی بدن افزایش تعرق است. در واقع بدن در چنین لحظاتی با عرق کردن سعی در کاهش فشار روانی را دارد.
مهندسان اکنون توانستهاند گجتی پوشیدنی را طراحی کنند که با بررسی عرق بدن میزان استرس را اندازهگیری کرده و به کاربران کمک میکند تا زودتر آرامش پیدا کنند. این گجت به شکل حسگری کوچک طراحی شده که به طور مداوم غلظت عرق بدن را اندازهگیری میکند. آدریان لونسکو یکی از کارشناسان حاضر در پروژه ساخت این گجت گفت: «بدن در طول شبانهروز احساسات متفاوتی را تجربه میکند. گاهی شدت این احساسات به حدی است که باعث توقف ضربان قلب و در نتیجه مرگ انسان میشود. اگر انسان در لحظات بحرانی این حس خود را کنترل کند و از خطرات فشارهای روانی آگاهی داشته باشد قطعاً کمتر دچار صدمه جانی خواهد شد.»
بررسی رفتار کووید- ۱۹ در حیوانات
بهتازگی دامپزشکان باغ وحشی در سندیگوی کالیفرنیا تأیید کردهاند که گوریلهای موجود در مرکز آنها به SARS-CoV-۲ یا ویروس جدید کرونا که باعث بیماری کووید-۱۹ میشود آلوده شدهاند. بدیهی است که تکاملِ بیماری نگرانکننده است. در حال حاضر به طور عادی جمعیت گوریلها در معرض خطر بوده است و این ماجرا میتواند تهدیدها را افزایش دهد. وجود این ویروس در پستانداران غیرانسانی سؤالاتی اساسی را در مورد نحوه انتقال ویروس بین گونهها و تکامل عوامل بیماریزا ایجاد میکند. در این گزارش نگاهی به انتقال ویروس از حیوانات به انسانها خواهیم داشت. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
گوریلها هم از خطر کرونا در امان نماندند
بیشتر ویروسها دامنه میزبانهای نسبتاً محدودی دارند. به عبارت دیگر یک ویروس فقط موجوداتی از یک خانواده یا نهایتاً چند گونه را آلوده میکند. با این حال، انتقال ویروس از میزبان اصلی به میزبان ثانویه ممکن است به طور مکرر اتفاق بیفتد.
چرا بدن فیلها در برابر سرطان مقاوم است؟
بدن فیلها به طور شگفتانگیزی در برابر بیماری سرطان مقاوم است و این موضوع با توجه به وزن و جثه این حیوانات عجیب بهنظر میرسد. اکنون دانشمندان علت مقاومت بالای بدن فیلها در مقابل سرطان را کشف کردند.
وینسنت لینچ، پزشک متخصص در دانشگاه بوفالو گفت: «واقعیت این است که هرچه جثه بزرگتر باشد سلولهای سرطانی در سطح وسیعتری پخش شده و خطر مرگ بیشتر میشود.» اما این حقیقت در مورد فیلها درست نیست و بدن این حیوانات بزرگ روشی کارامد برای مبارزه با سرطان دارد. حتی اجداد باستانی فیلها نیز در برابر سرطان مقاوم بودند.
ممنوعیت تزریق واکسن آسترازنکا در آفریقای جنوبی
با توجه به نتایج مطالعه محققان دانشگاه ویتواتسراند آفریقای جنوبی که نشان داد واکسن آسترازنکا از محافظت کمتری در برابر کرونای جهشیافته دارد، مقامات آفریقای جنوبی استفاده از این واکسن را متوقف کردند.
زولی مکهیزه، وزیر بهداشت آفریقای جنوبی اعلام کرد این تعلیق موقت است تا دانشمندان نحوه استفاده کاملاً مؤثر از واکسن آسترازنکا را بفهمند. آفریقای جنوبی واکسیناسیون را با واکسنهای «فایزر» و «جانسون و جانسون» ادامه خواهد داد.
مریخ به استقبال بهار رفت
سیاره سرخ بهزودی میزبان چند سفینه زمینی خواهد بود و این اتفاق کمابیش با شروع سال ۳۶ مریخی همزمان است. در این گزارش مروری بر ایام مریخ، سال مریخی و مسافران زمینی آن خواهیم داشت. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
۳ سین از هفتسین مریخی با سفینههای زمینی پر میشود
یک سال در مریخ معادل ۶۶۸ سول(Sol) است. «سول» مدت زمانی است که این سیاره یک بار به دور خود میچرخد(مثل روز زمین). هر سول در مریخ ۲۴ ساعت و ۳۹ دقیقه اندازهگیری میشود. یعنی هر روز مریخی حدود چهل دقیقه از زمین طولانیتر است. با این وجود هر سال در مریخ(مدت زمانی که مریخ یک بار به دور خورشید میچرخد) معادل ۶۸۷ روز در زمین است.
بهتر شدن وضعیت لایه ازون از سال گذشته تا امسال
دانشمندان از ۴۶ آژانس تحقیقاتی در سراسر دنیا به تازگی اعلام کردند قسمتهای آسیبدیده لایه ازون در یک سال گذشته بهبود پیدا کرده است. بررسیهای علمی نشان داده است کم شدن ضخامت لایه ازون ارتباط مستقیمی با تغییرات آبوهوایی دارد یعنی هرچه قطر حفرههای موجود در این لایه بیشتر شود آبوهوای جهان نیز با سرعت بیشتری تغییر میکند.
کم شدن ضخامت لایه ازون باعث ورود حجم بیشتری از امواج فرابنفش خورشید به کره زمین شده و آسیبهای جدی به بدن انسانها و سایر جانداران وارد میکند. امواج فرابنفش عامل ایجاد بیماریهایی نظیر سرطان پوست و آب مروارید است.
گشتی در دور دنیا با ژول ورن
ژول ورن، پدر ژانر علمی-تخیلی در چنین روزی دیده به جهان گشود. او در جایی گفته است: «چیزی که انسانی بتواند خیالپردازیاش کند، انسانهای دیگر میتوانند محققش سازند.» اهمیت ژول ورن بیش از هر چیزی به این علت است که در زمانی که نویسندگان گوناگونی در سبکهای مختلف مینوشتند، به تنهایی و به طور پیوسته تلاش میکرد علم و خیال را در هم آمیزد. چنانچه ری بردبری، نویسنده کتاب مشهور «فارنهایت ۴۵۱» گفته است: «همگیمان به طریقی، فرزندان ژول ورن هستیم.» شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
پیشبینیهای «مسافر زمان» درباره آینده
ژول ورن در بین نویسندگان تمام اعصار، از نظر تعداد کتبی که به زبانهای مختلف ترجمه شده است، در رده دوم پس از آگاتا کریستی قرار میگیرد (نفر سوم شکسپیر است). «سفر به مرکز زمین»(۱۸۶۴)، «بیست هزار فرسنگ زیر دریا»(۱۸۷۰)، و «دور دنیا در هشتاد روز»(۱۸۷۳) از جمله شناختهشدهترین آثار ژول ورن هستند. از ورن حدود صد رمان بر جای مانده است که اکتشافات، پیشرفتها و ابتکارهای فناوری دورههای آتی را منعکس میکند.
جک دورسی در آستانه شکست بزرگ
سال گذشته میلادی برای توئیتر موفقیتهای زیادی داشت زیرا در این سال همهگیری ویروس کووید-۱۹ و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کاربران زیادی را به سمت این شبکه اجتماعی کشاند ولی اکنون مدیران توئیتر اعلام کردند سال ۲۰۲۱ آغاز خوشایندی برای این برنامه نبوده و طبق بررسیها متوسط کاربران جدیدی که وارد توئیتر میشوند به شدت در حال کاهش است.
با وجود اینکه هنوز زمان زیادی از سال ۲۰۲۱ نگذشته است و توئیتر امکان اجرای برنامههای متفاوتی برای جذب بیشتر کاربران از سراسر دنیا را دارد ولی به نظر میرسد جک دورسی و دیگر مدیران این شبکه اجتماعی به شدت نگران محبوبیت توئیتر هستند. توئیتر در اطلاعیه به سهامداران خود اعلام کرده است در ماههای آینده باید با صبوری بیشتری همراهی خود با این شبکه اجتماعی را ادامه دهند.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/