تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی با فناوری یادگیری ماشینی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از محققان در تلاش هستند تا با استفاده از فناوری یادگیری ماشینی تصاویر دقیقی از مغز ثبت کرده و تومورهای بدخیم سرطانی را بهموقع شناسایی کنند.
برخی از تومورها به وسیله لایه مخاطی پوشانیده شدهاند و با تجهیزات کنونی امکان شناسایی آنها بسیار سخت است. یعنی ممکن است در هنگام عکسبرداری از مغز تعدادی از غدد سرطانی شناسایی نشوند و همین عدم شناسایی مشکلات زیادی را برای فرد بیماری ایجاد کند. ناتوانی دستگاههای تصویربرداری از بدن تنها منحصر به مغز نیست و در مواردی سلولهای سرطانی در سایر قسمتها نظیر دستگاه گوارش نیز دیده نمیشود.
تاکامورا کارشناس ارشد رادیولوژی گفت: «در روش جدید تصویربرداری با الگوریتمهای یادگیری ماشینی پرتوهای الکترومغناطیسی به بدن تابانده شده و جزئیات دقیقی از تمامی قسمتهای بدن ثبت میشود.»
بررسیهای انجام شده روی بدن 12 بیماری مبتلا به سرطان نشان داده است دقت تصویربرداری با دستگاه مجهز به فناوری یادگیری ماشینی 86 درصد است و چنین دقتی نسبت به دستگاههای کنونی بسیار بالاتر است. یکی از مواردی که بهشدت سلامت بیماران سرطانی را تهدید میکند عدم تشخیص بموقع بیماری است. حالا دانشمندان بسیار امیدوار هستند که در آیندهای نزدیک دستگاه تصویربرداری توسعه یافته با فناوری یادگیری ماشینی شرایط لازم برای نجات زندگی هزاران بیمار را فراهم کند.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/