خداحافظی با سبک سنتی پرداخت پول/ سیستم تشخیص چهره کیف خرید شما میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تصور کنید که به یک هایپرمارکت میروید و بدون تلفن همراه یا کیف پول خود، هزینه کالاهایی را که خریداری کردهاید، پرداخت میکنید. فقط برای ثبت به دوربین لبخند بزنید، شناسه خود را تأیید کرده و سپس حساب خود را بابت هزینه تأیید کنید. درواقع طی چند مرحله سریع پرداخت هزینه بدون لمس کیف پول، اسکناس، تلفن همراه یا غیره انجام میشود.
این ممکن است برای اکثر مردم جهان عجیب و مسخره به نظر برسد. اما در حقیقت پرداخت صورتحساب از طریق تشخیص چهره سالهاست که در کشور چین از محبوبیت زیادی برخوردار است. این امر کاملاً منطقی است که چین در این روند جدید نیز پیشرو باشد، چراکه مدتهاست در بین سایر کشورهای جهان شیوه پرداخت از طریق تلفنهمراه را در پیش گرفته است.
گزارشها نشان میدهد که در کشور چین، جایی که از لحاظ پرداخت با تلفن همراه در جهان پیشرو است، مشتریان میتوانند تنها با قرار گرفتن در مقابل دستگاههای پرداخت (POS) مجهز به دوربین و بعد اتصال تصویر چهره آنها به یک سیستم پرداخت دیجیتال یا حساب بانکی، هزینه خرید را پرداخت کنند.
طبق آمار، فقط در سال 2019، حدود هزار فروشگاه در چین روش پرداخت از طریق تشخیص چهره را بهکار گرفتهاند و بیش از 100 میلیون چینی برای استفاده از این فناوری ثبتنام کردهاند. «علی پِی» (Alipay) سرویس پرداختی که توسط غول تجارت الکترونیک چین یعنی شرکت «علیبابا» اداره میشود و رقیب اصلی آن یعنی «ویچت پِی» (WeChat Pay) زیرساختهای این روند را ایجاد کردهاند.
اگر این فناوری با سرعت در چین پیش برود و جهانیان شاهد آن باشند، آیا به سایر کشورها نیز گسترش مییابد یا خیر؟ همچنین نگرانی دیگر این است که آیا تمام کشورهای روی کره زمین زیرساختهای لازم برای استفاده از سیستم پرداخت از طریق تشخیص چهره را دارند؟
مزایا و معایب استفاده از سیستم پرداخت تشخیص چهره
مزایای این روش استانداردهای امنیتی بالاتری را نسبت به سایر ابزارهای امنیتی برای پرداخت از طریق تأیید هویت بیومتریک فراهم میکند. درواقع از طریق اشکال دیگر سیستمهای پرداخت جرم و کلاهبرداری بسیاری انجام میشود، اما نفوذ و هک این شیوه پرداختی تقریباً دشوار است.
یکی دیگر از مزایای آن این است که فناوری پرداخت با تشخیص چهره اکنون موجود است و میتوان بهآسانی آن را در سیستم پرداخت فعلی ادغام کرد. همچنین ازآنجاکه این فناوری به هیچگونه لمس یا دستگاهی نیاز ندارد، سریعتر، سادهتر و تطبیقپذیرتر از شیوه پرداخت با تلفن همراه یا روش تأیید اثر انگشت است.
درواقع این شیوه پرداخت یک عمل بسیار دقیق است. همچنین تمام روند تراکنش میتواند برای بهرهوری بیشتر و کاهش حساسیت، کاملاً خودکار باشد و به ارتقا تجربه مشتری کمک کند.
بااینوجود اشکالات زیادی وجود دارد که باید همگی بررسی و در نظر گرفته شوند. اولازهمه دادههای زیادی برای ذخیره، ایمنسازی، ردیابی و مدیریت وجود دارد. بنابراین مدیریت حجم عظیمی از دادهها و تأمین امنیت آنها برای جلوگیری از نفوذ هکرها و حملات سایبری امری مهم است. همچنین در این شیوه پرداخت، کیفیت و اندازه تصاویر نیز مهم است. علاوه بر این، برای اطمینان از اینکه مردم بدانند چگونه باید برای تشخیص چهره خود ژست بگیرند، زاویه تشخیص ضروری است؛ درواقع استفاده از عینکهای رنگی، لنزها، ریش و غیره مشکلاتی ممکن است ایجاد شود.
اجرای سیستم پرداخت تشخیص چهره زمانی صورت میگیرد که بسیاری از مشتریان به خرید با استفاده از دادههای بیومتریک علاقهمند باشند. یک مطالعه تحقیقاتی اخیر نشان میدهد که نیمی از پاسخدهندگان راهحلهای پرداخت بیومتریک را به سایر اشکال فناوری پرداخت در حال ظهور ترجیح میدهند.
البته ناگفته نماند که سیستم تشخیص چهره ناآشنا نیست؛ چراکه شیوع کرونا موجب شد بسیاری از مشاغل، شرکتها، سازمانها و کسبوکارها برای جلوگیری از لمس سطوح و گسترش این بیماری، شیوه حضوروغیاب خود را از تشخیص اثر انگشت به تشخیص چهره تغییر دهند. و یا بسیاری از افراد برای باز کردن قفل صفحه گوشی هوشمند خود از سیستم تشخیص چهره آن استفاده میکنند. درواقع مردم در حال حاضر از این فناوری در برخی جاها استفاده میکنند.
درمجموع «تشخیص چهره» دنیای پرداخت دیجیتال را تغییر خواهد داد. مشتریان با این نوآوری پیشرفته میتوانند بدون هیچگونه پول نقد، کارتبانکی یا تلفن همراه هوشمند از جاهای مختلف خرید کنند. ازآنجاکه شناسایی چهره در تعداد زیادی از حوزهها مانند خودرو، بانکداری و بهداشتودرمان افزایش یافته است، این فناوری در آینده نزدیک بهسرعت رشد میکند تا جایگزین پرداختهای دیجیتال معمولی شود. بهنوعی میتوان گفت زمان خداحافظی با رمزهای عبور و ورود و آماده شدن برای ورود به دوران تشخیص چهره فرارسیده است.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/