وحدت حوزه و دانشگاه، محور فعالیتهای دانشگاهی قرار گیرد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، در ابتدای این نشست دکتر قدمیاری رییس اداره کل تشکلهای دانشگاه آزاد اسلامی ضمن خوشآمد گویی به حضار، شهید دکتر مفتح را فردی مؤمن و محبوب در میان اقشار تحصیلکرده بهخصوص دانشجویان دانست و از وی بهعنوان تأثیرگذارترین فرد در جریان وحدت حوزه و دانشگاه نام برد.
او همچنین شهید مفتح را اسوه تجمیع عقلانیت و دیانت دانست و اظهار کرد: «وحدت حوزه و دانشگاه باید محور فعالیتهای دانشگاهی قرارداد تا چراغ راهی برای فعالیتهای بیشتر در این زمینه باشد.»
سپس دکتر رضا جلالی ضمن گرامیداشت ۲۷ آذر و روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: «اگر تاریخ را ورق بزنیم به این نتیجه میرسیم که به بهانه ملی شدن صنعت نفت، جنبشهای مردمی و دانشجویی فعالیت خود را آغاز کردند.»
او در ادامه بابیان حضور نظام سلطه در ایران بیان کرد: «در سالهای مختلف قبل از انقلاب اسلامی، جنبشهای دانشجویی همراه با افکار و احزاب مختلف شکل گرفتند و درراه پیروزی انقلاب اسلامی تأثیر زیادی داشتند.»
جلالی تأکید کرد: « پس از پیروزی انقلاب اسلامی روحانیت در رأس جریانهای مختلف حضور داشتند. شهید دکتر مفتح هم بهعنوان یکی از شاخصهای ارتباط حوزه و دانشگاه فعالیت میکردند و درواقع نامگذاری وحدت حوزه و دانشگاه از سوی امام راحل پاسداشت دکتر مفتح بوده است.».
او افزود: «اکنون پس از ۳۷ سال این موضوع در هالهای از ابهام قرارگرفته است و بهنوعی این جایگاه مؤثر در عمل نمود ندارد و این مشکل نخواهد شد مگر با ایجاد تحول عظیم در این حوزه که با رهنمودهای مقام معظم رهبری به آن خواهیم رسید.»
جلالی در ادامه بیان کرد: «وحدت حوزه و دانشگاه بهصورت دستوری به دست نمیآید و به کار فرهنگی احتیاج دارد.»
در ادامه این نشست شریعتی استاد دانشگاه تربیت مدرس بابیان اینکه موضع دین و دانش یک جنجال قدیمی محسوب میشود گفت: «برای برنامهریزی فرهنگی در این حوزه ابتدا باید آیندهشناسی و روششناسی داشته باشیم. وقتی به مسائل گذشته کشور نگاه کنیم متوجه میشویم همیشه حوزه و یا دانشگاه دخیل بودهاند و هر زمان تعامل این دو خوب بوده است اتفاقات به نفع جامعه رقم خورده است،تقریبا همه معتقد به این موضوع هستیم که نگاه مشترک بین حوزه و دانشگاه توسعه فرهنگی را به دنبال خواهد داشت.»
او اضافه کرد: « درباره روششناسی هم گفتوگو هم بهترین راهحل است. گفتوگو یعنی هر دو طرف به چشم همکار به یکدیگر نگاه کنند. در تاریخ کشور هرگاه این دوگانهها با یکدیگر متحدتر بودهاند موفقیت به دست آمده است.».
شریعتی در ادامه از تشریح شاخصههای ایجاد وحدت برای حوزه و دانشگاه گفت: «اولین عاملی که باید رعایت شود این است که حوزه و دانشگاه هر دو نگاه یکسان به هستیشناسی داشته باشند. سپس باید نگاه مشترک برای توسعه فرهنگی در بین هر دو نهاد ایجاد شود. در نهایت هم برای زیست مؤمنانه، هم نیاز به دیندار دانشمند است و هم دانشمند دیندار. زیرا هم دانش غیردینی مخرب است و هم دیندار بدون دانش.»
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین فرهادیان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) نیز با اشاره به زحمات بیدریغ شهید دکتر مفتح درزمینهٔ وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: «توجه شهید دکتر مفتح بر اهمیت ارتباط بین حوزه و دانشگاه" با تلاشهای بیوقفه درزمینهٔ ایجاد وحدت بین دانشجویان و اساتید دانشگاه و عالمان دینی و برگزاری اولین هماندیشی وحدت حوزه و دانشگاه سبب شد تا روز شهادت او بهعنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامیده شود.»
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) در رابطه با وحدت میان حوزه و دانشگاه گفت: «وحدت حوزه و دانشگاه به این معناست که دانشگاهیان و حوزویان با همدیگر تعامل فکری داشته و چون این دو مکان علمی به یکدیگر نیاز دارند،باید در کنار هم باشند، چراکه جدایی این دو مرکز و قطب علمی کشور بزرگترین لطمه به فرهنگ اسلامی است؛ دشمنان نیز در تلاش هستند تا وحدت بین حوزه و دانشگاه را از بین ببرند اما هر دو قشر باید رسالت خود را نسبت به هم حفظ کنند.»
او اضافه کرد: «حوزه و دانشگاه دو بازوی علمی و فرهنگی ولایت و مسئول پاسداری از فرهنگ و ارزشهای اسلامی نظاماند. ازاینرو وحدت این دو نهاد از اهم اموری است که در تبیین جایگاه فکری و فرهنگی نظام باید موردتوجه قرار گیرد و موانع آن برطرف شود؛ زیرا وجود تضاد در مبانی نظری، عقیدتی و علمی این دو پایگاه مهم به ایجاد ناهماهنگی و تضاد در اداره نظام اسلامی منجر میشود و تضعیف نظام را در پی خواهد داشت.»
در پایان این نشست دقائقی به پرسش و پاسخ پرداخته شد.
انتهای پیام/