استنت زیستتخریبپذیر به شکل سهبعدی چاپ میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، وقتی نای فردی آسیب میبیند با استفاده از یک استنت (ابزاری برای باز نگه داشتن عروق) راه هوایی وی را باز نگه میدارند. حال محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ نوع جدیدی استنت توسعه دادهاند که بهتر از نمونههای فعلی در جای خود باقی میماند و در صورت عدم نیاز بهصورت بیولوژیکی تخریب میشود.
معمولاً استنتهای راه هوایی از سیلیکون یا فلز ساخته میشوند که حذف نمونه فلزی پس از بهبودی آسیب بسیار دشوار است. حذف نمونه سیلیکونی آسانتر است اما امکان دارد شروع به حرکت کرده و از محل قرارگیری دور شود. منشأ این مشکلها اینجاست که استنتها برای هر بیمار شخصیسازی نمیشوند و متناسب نیستند. باتوجه به این محدودیتها، گروه تحقیقاتی مؤسسه فناوری فدرال زوریخ با همکاری دانشمندان دانشگاه زوریخ استنت راه هوایی از جنس سیلیکون زیستتخریبپذیر توسعه دادهاند که قابلیت شخصیسازی برای هر فرد را دارد.
روند ساخت این استنت با سیتیاسکن نای بیمار شروع میشود، سپس با استفاده از این تصاویر یک مدل سهبعدی دیجیتالی از استنت متناسب با گلوی بیمار ساخته میشود. در مرحله بعدی استنت واقعی براساس این مدل دیجیتالی و به شکل چاپ سهبعدی تولید میشود. در ساخت این استنت از فرایندی به نام پردازش نور دیجیتال استفاده میشود که شامل تاباندن الگویی از نورهای فرابنفش به خمرهای از رزین حساس به نور میشود، بدینترتیب بخشهای خاصی از رزین به صورت پلیمریزه شده و به حالت جامد درمیآید.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/