صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
معاون اول رئیس‌جمهور:

ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در سال ۱۴۰۰ ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که ارزش آن بیش از ۲۵ میلیارد دلار است.
کد خبر : 562106

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری امروز (شنبه) در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه مجتمع پتروشیمی اسلام‌آباد غرب، گفت: مردم اسلام‌آباد غرب وفاداری خود را به جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان دادند و استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس با ایستادگی و مقاومت ده هزار شهید تقدیم کرد و نام کرمانشاه برای ملت ایران همواره اطمینان‌بخش است و به‌عنوان پاسدار بزرگ مرزها و حریم کشور ماندگار خواهد بود.


معاون اول رئیس‌جمهور با تبریک ایام دهه فجر اظهار امیدواری کرد همه بتوانیم آرمان‌هایی که امام راحل، مقام معظم رهبری و شهدا که در رأس آن‌ها شعار استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود را پاس داشته و محقق کنیم.


وی در ادامه با ابراز خرسندی از آغاز عملیات اجرایی پروژه مجتمع پتروشیمی اسلام‌آباد غرب خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر اقدامات وسیعی برای توسعه صنعت پتروشیمی در کشور انجام شده به گونه‌ای که در سال ۱۴۰۰ ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که ارزش آن بیش از ۲۵ میلیارد دلار است.


جهانگیری در ادامه با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و جنگ اقتصادی علیه ملت ایران، گفت: آمریکایی‌ها با این نیت شوم وارد جنگ اقتصادی با ملت ایران شدند که جمهوری اسلامی ایران را از پا درآورند.


معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آن‌ها تصورشان این بود که جشن پیروزی شکست جمهوری اسلامی ایران را در سال ۹۷ در تهران برگزار خواهند کرد زیرا فکر می‌کردند نقطه تأمین حیات منابع ارزی ایران نفت است و اگر بتوانند شاهرگ ایران که درآمدهای نفتی است را قطع کنند، ایران از پا در خواهد آمد.


وی ادامه داد: آمریکایی‌ها تلاش‌های گسترده‌ای انجام دادند تا میزان فروش و صادرات نفت ایران را به صفر برسانند اما با همت، شجاعت و ریسک‌پذیری مدیران صنعت نفت کشور آمریکایی‌ها هیچ‌وقت نتوانستند به این خواسته دست پیدا کنند.


جهانگیری با اشاره به اینکه در مقطع کنونی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از منابع درآمدی کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه کاسته شد، گفت: حتماً اگر این درآمد حاصل و در بخش توسعه کشور هزینه می‌شد، شرایط کشور و زندگی مردم متفاوت‌تر از امروز بود. مردم ایران با بزرگواری این فشارهای اقتصادی را تحمل کردند. یکی از بخش‌های مهمی که به کمک کشور برای تأمین ارز مورد نیاز آمد، صنعت پتروشیمی بود که در همین شرایط تحریم میلیاردها دلار ارز در اختیار مدیران کشور به منظور تأمین نیازها قرار داد.


معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در این مقطع کارخانه‌ای به دلیل آنکه مواد اولیه مورد نیازش باید از خارج تأمین می‌شد تعطیل نشد، گفت: باید از مدیران صنعت پتروشیمی که در روزهای سخت ریسک پذیرفته‌اند و برای خدمت به کشور کار کردند قدردانی و حمایت کرد. خوشبختانه طرح‌های پتروشیمی با وجود تحریم‌ها یکی پس از دیگری در دست اجرا است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها همین طرح پتروشیمی اسلام‌آباد غرب است.


وی با اشاره به ایام‌الله دهه فجر، گفت: یکی از کارهایی که دشمنان انجام می‌دهند ایجاد فضای یاس و ناامیدی در کشور و پمپاژ تبلیغات منفی علیه مدیران جمهوری اسلامی ایران است درحالی‌که اجرای همین طرح‌ها نمایانگر توانمندی کشور است. نباید فراموش کرد که در سال ۱۳۵۷ حتی دسته بیل هم وارد می‌شد و ما صرفاً فرمول کلید در دست را دنبال می‌کردیم یعنی خارجی‌ها برای ما می‌ساختند و کلید طرح ساخته شده را در اختیار ایرانیان قرار می‌دادند. امروز ما در پیچیده‌ترین صنایع نظیر پتروشیمی دارای دانش فنی هستیم.


جهانگیری تصریح کرد: باعث افتخار است که مدیران صنایع مختلف نظیر صنعت نفت و پتروشیمی می‌گویند که دانش فنی اجرای این طرح‌ها را در اختیار دارند، دانشی که عمدتاً در اختیار تعداد معدودی از کشورها بود و آن را به کسی واگذار نمی‌کنند.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به شروع ساخت این کارخانه بزرگ با سرمایه‌گذاری ۵۴۵ میلیون دلار، گفت: تمام مراحل ساخت اعم از طراحی و تجهیزات توسط فرزندان کشورمان انجام می‌شود و آشکارا نشان از کارآمدی نظام دارد.


وی تأکید کرد: ساخت حلقه‌های پایین‌دستی این مجتمع بزرگ از اهمیت بسزایی برخوردار است. کرمانشاه استعدادهای طبیعی فراوانی در اختیار دارد که باید با تکیه بر این ظرفیت و ایجاد زنجیره تولید بیکاری در آن ریشه‌کن شود.


جهانگیری گفت: وظیفه بخش خصوصی در این مقطع ایجاد صنایع پایین‌دستی است و قطعاً با راه‌اندازی ده‌ها و صدها کارخانه‌ای که متکی به این مجتمع است می‌توان اقدامات مهمی برای رفع مشکل بیکاری و ایجاد رفاه برای مردم انجام داد.


انتهای پیام/4158/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر