صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

ابوالمشاغل‌های ورزش ایران چه کسانی هستند؟!/ چرخش کارمندان وزارت‌خانه در فدراسیون‌های ورزشی!

حضور برخی کارمندان وزارت ورزش در فدراسیون‌های ورزشی در چند سال اخیر با شیب تندی در حال انجام است که این موضوع ضربه مهلکی به بدنه ورزش و فدراسیون‌ها وارد کرده است.
کد خبر : 562064

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، افشین داوری برای انتخابات فدراسیون شطرنج ثبت‌نام کرد. خبری که در چند سال اخیر برای اکثر فدراسیون‌های ورزشی آن را می‌بینیم، افشین داوری سودای ریاست در یک فدراسیون ورزشی را دارد و برای انتخابات آن نامزد می‌شود. حساسیت این خبر زمانی به اوج خود می‌رسد که داوری 24 دی‌ماه از سوی وزارت ورزش و جوانان به‌عنوان سرپرست فدراسیون دوچرخه‌سواری هم انتخاب می‌شود.


دوره ریاست خسرو قمری در فدراسیون دوچرخه‌سواری در 6 دی‌ماه به پایان رسید و در حالی که همه منتظر انتخاب سرپرست از سوی وزارت ورزش و جوانان بودند، 17 روز از پایان دوره ریاست قمری در فدراسیون دوچرخه‌سواری گذشت تا وزارت ورزش و جوانان سرپرست این فدراسیون را انتخاب کند. داوری در حالی سرپرست فدراسیون دوچرخه‌سواری را برعهده گرفت که پیش از این در فدراسیون‌های والیبال، دوومیدانی و بوکس هم سرپرست بود و حتی در اسفندماه سال گذشته نامزد انتخابات فدراسیون دوومیدانی شد و در شرایطی که عده‌ای با برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون دوومیدانی در دوره شیوع ویروس کرونا مخالف بودند، اما با اصرار وزارت ورزش و جوانان انتخابات برگزار و در نهایت افشین داوری به‌عنوان رئیس انتخاب شد، اگرچه چند روز پس از برگزاری انتخابات فدراسیون دوومیدانی، از سوی وزارت ورزش و جوانان انتخابات این فدراسیون ابطال شد و ریاست افشین داوری هم در فدراسیون دوومیدانی ملغا شد.


ناکامی افشین داوری در تمامی فدراسیون‌های ورزشی!
حالا داوری دوباره سودای ریاست در یک فدراسیون ورزشی را در سر دارد اما در شرایطی که سرپرستی فدراسیون دوچرخه‌سواری را هم در اختیار دارد و طبیعی است که در این وضعیت به امور این فدراسیون بپردازد؛ اما برای حضور در انتخابات فدراسیون شطرنج و کسب صندلی ریاست خیز برداشته است. البته او پیش از این هم سودای ریاست در برخی فدراسیون‌های ورزشی از جمله کاراته، ژیمناستیک و بوکس را هم در سر داشت که در همه آ‌نها ناکام شد و دست‌ خالی ماند. اگر به وضعیت هر دو فدراسیون یک نگاه اجمالی بیندازیم به‌خوبی مشخص است که داوری کار سختی پیش‌رو دارد. در فدراسیون دوچرخه‌سواری که هم‌اکنون سرپرستی آن را برعهده دارد بحث اعزام دوچرخه‌سواران به مسابقات قهرمانی آسیا و هزینه‌های آن‌ها پیش‌رو است؛ همچنین ساختمان نیمه‌کاره فدراسیون دوچرخه‌سواری به مبلغ 4 میلیارد برای ادامه کار نیاز دارد.


دوچرخه‌سواری در انتظار، آقای سرپرست در سودای ریاست!
اهالی دوچرخه‌سواری انتظار دارند هر چه سریع‌تر شرایط برگزاری انتخابات فراهم شود، افت دوچرخه‌سواری سبب بی‌انگیزگی خیلی از رکابزنان شده و بسیاری از آن‌ها قصد دارند به‌زودی ورزش قهرمانی را کنار بگذارند بنابراین با این شرایط  باید هر چه سریع‌تر وضعیت فدراسیون سر و سامان بگیرد تا بتوان رکابزنان را به ادامه کار ترغیب کرد. در فدراسیون شطرنج هم ثبت‌نام مجدد از نامزدهای انتخابات صورت گرفته است و این در حالی است که پیش از این شطرنج با حواشی بسیار زیادی روبه‌رو شد و قطعاً رئیس آینده این فدراسیون کار سختی پیش‌رو دارد. از زمان حضور سلطانی‌فر در وزارت‌خانه قصد بر این بود که هر چه سریع‌تر وضعیت فدراسیون‌های بلاتکلیف مشخص شود؛ به گفته وزیر ورزش و جوانان ادامه کار فدراسیون‌های ورزشی با سرپرستان مشکلات جدی برای ورزش ایران به وجود می‌آورد و نباید این دوره گذرا طولانی باشد؛ اما نکته قابل توجه این است که یک سرپرست حالا در شرایطی که باید مسئولیت فدراسیون مورد نظر را به‌خوبی انجام دهد و شرایط برگزاری انتخابات را فراهم کند، به دنبال ریاست در یک فدراسیون دیگری هم هست و قطعاً در این وضعیت خیلی از کارها ناتمام می‌ماند چرا که فرد مورد نظر به‌دنبال ارائه برنامه‌های خود و ترغیب هیئت‌های استانی برای کسب رأی است و کمتر به فدراسیونی که مسئولیت سرپرستی آن را برعهده دارد رسیدگی می‌کند.


اسبقیان مدیرکل استانی که رئیس فدراسیون شد!
البته در ورزش ایران نمونه‌های از این موارد زیاد به چشم می‌خورد؛ به‌عنوان مثال شروین اسبقیان رئیس فعلی فدراسیون جانبازان و معلولین هم سابقه این چنینی دارد؛ او مدیرکل استان آذربایجان شرقی بود که به‌ وزارت‌خانه منتقل شد،  پس از مدتی به‌عنوان سرپرست در فدراسیون ژیمناستیک حضور داشت که حدوداً یک سال و اندی در این فدراسیون مشغول به فعالیت بود. پس از آن به فدراسیون قایقرانی منتقل شد و در آنجا فعالیت می‌کرد. پس از این دوره مدتی هم به‌عنوان مشاور احمدی در معاونت فرهنگی وزارت‌خانه مشغول به کار شد، در این میان مدتی بعد در هیئت‌رئیسه فدراسیون دوومیدانی به‌عنوان نایب‌رئیس پست گرفت، پس از آن به دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی منتقل شد و در آخر هم به‌عنوان رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین انتخاب شد.


سعادتمند به دنبال صندلی ریاست در راهروهای وزارت‌خانه!
نمونه بعدی احمد سعادتمند است که از استان مازندران به وزارت‌خانه منتقل شد، او مدتی به‌عنوان سرپرست فدراسیون پینگ‌پنگ انتخاب شد، پس از آن مدتی هم در فدراسیون اسکی مشغول به کار شد، سپس به‌عنوان مدیرکل استعدادیابی وزارت‌خانه فعالیت کرد و از آن‌جا به باشگاه استقلال راه پیدا کرد و گویا شنیده می‌شود الان هم به دنبال میز و صندلی است تا در جایی مشغول به فعالیت شود. افرادی مثل علی خسروی و محمد مبینی هم چنین وضعیتی دارند و پیوسته در فدراسیون‌های مختلف به‌عنوان سرپرست حضور دارند.


قحط الرجال مدیر کاربلد در وزارت ورزش!
بدون شک این رویه اشتباه در وزارت‌خانه که از سوی وزیر ورزش و جوانان به راه افتاده است، ضربه مهلکی هم به فدراسیون‌های ورزشی و هم بدنه وزارت ورزش و جوانان وراد می‌کند، چرا که افراد متخصص در وزارت ورزش و جوانان سال‌هاست پشت در بسته مانند و افرادی هم که در فدراسیون‌های مختلف پست می‌گیرند تخصص کافی ندارند و تنها نمی‌توان با برگزاری یک مجمع انتخاباتی یا یک دوره سرپرستی در فدراسیون‌ها فرد را برای اداره یک فدراسیون ورزشی انتخاب کرد. به نظر می‌رسد چرخش کارمندان وزارتخانه در فدراسیون‌های ورزشی، با هدف خاصی صورت می‌گیرد. به‌خصوص در چند سال اخیر، این شیب تندتر شده است و قطعاً نیاز است که مسئولان رده‌بالای وزارت ورزش در این‌خصوص شفاف‌سازی کنند و  جامعه ورزش از این سیاست یک بام و دو هوا بیرون بیایند. سوال اصلی اینجاست که مگر در وزارت ورزش و جوانان قحط‌الرجال مدیر کاربلد است که کارکنان این وزارت‌خانه به صورت چرخشی در فدراسیون‌های ورزشی مختلف پست می‌گیرند و پس از مدتی هم در سودای ریاست یک فدراسیون غیرمرتبط را در سر دارند! این افراد تاکنون چه آورده‌ای برای ورزش ایران داشتند که به صورت چرخشی از سوی وزارت‌خانه در فدراسیون‌های مختلف ورزشی حضور پیدا می‌کنند؟!


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر