صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹

ماهواره‌بر ذوالجناح چه ویژگی‌هایی دارد؟/ توسعه صنعت فضایی ایران همگام با فناوری جهانی

ماهواره‌بر ذوالجناح دارای ویژگی‌هایی است که این دستاورد مالی را در ردیف بهترین تجهیزات فضایی جهان قرار می‌دهد.
کد خبر : 561250

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، متخصصان صنعت فضایی کشور با رونمایی و آزمایش ماهواره‌بر ذوالجناح در آستانه روز فناوری فضایی علاوه بر اینکه گامی دیگر برای توسعه صنعت فضایی کشور برداشتند نشان دادند ایران برای پیشرفت در فناوری‌های فضایی به حمایت‌های خارجی احتیاج ندارد و در دوران اعمال شدیدترین تحریم‌ها نیز همگام با کشورهای توسعه یافته در زمینه علوم فضایی حرکت می‌کند.


ذوالجناح نخستین ماهواره‌بر سوخت جامد کشور است. تعداد محدودی از کشورهای جهان به چنین فناوری در زمینه سوخت موشک‌های تحقیقاتی دست یافته و اکنون ایران با پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر ذوالجناح در ردیف پیشرفته‌ترین صنایع فضایی جهان قرار گرفت. این دستاورد ملی در شرایطی طراحی و تولید شده است که سازمان‌های فضایی کشورمان به دلیل کارشکنی و تحریم‌های ظالمانه دولت تروریستی آمریکا هیچ دسترسی به تجهیزات فضایی بین‌المللی ندارد.


ویژگی‌های ماهواره‌بر ذوالجناج


وزن این ماهواره‌بر 52 تن و طول آن به اندازه 25 متر و 50 سانتی‌متر است. قطر قسمت‌های اول و دوم این موشک تحقیقاتی 1 متر و 50 سانتی‌متر و قسمت سوم 1 متر و 25 سانتی‌متر است. ماهواره‌بر ذوالجناح برای حمل محموله‌هایی با وزن 220 کیلوگرم طراحی شده و می‌تواند 10 ماهواره مکعبی را در مدار 500 کیلومتری از سطح کره زمین قرار دهد.


هماهنگی این ماهواره با سوخت جامد نیاز به پایگاه پرتاب ثابت برای آن را از بین برده است. یعنی سازمان‌های فضایی کشورمان می‌توانند ماهواره‌بر ذوالجناح را از سکوی پرتاب متحرک به سمت مقصد پیش‌بینی شده در مدار زمین پرتاب کنند. با اضافه شدن ماهواره‌بر ذوالجناح به صنعت فضایی کشورمان اکنون ایران برای قرار دادن ماهواره‌های تحقیقاتی خود در مدارهای کره زمین صاحب سه ماهواره‌بر با نام‌های سریر، ذوالجناح و سروش است. هرکدام از این تجهیزات ویژگی‌های به خصوصی داشته و می‌توان در مأموریت‌های مختلف از آن‌ها استفاده کرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت فضایی
ارسال نظر