صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی/27 مرادخانی در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا عنوان کرد؛

پروژه پرینتر سه‌بُعدی در مراحل نهایی ساخت و کالیبراسیون/ نشریه تخصصی مهندسی برق و الکترونیک راه‌اندازی می‌شود

دبیر انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اعلام کرد: نشریه تخصصی مهندسی برق و الکترونیک در مرحله تدوین بوده و پرینتر سه‌بُعدی از پروژه‌های این انجمن است که در مراحل نهایی ساخت و کالیبراسیون قرار دارد.
کد خبر : 559651

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.


انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج آبان 1383 با پیگیری‌های مستمر و مداوم گروهی از دانشجویان رشته مهندسی الکترونیک و با هدف راه‌اندازی تشکلی دانشجویی در زمینه‌های علمی و پژوهشی برای ارتقای سطح علمی دانشجویان آغاز به کار کرد.


انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دارای هفت عضو اصلی بوده و به همراه سایر علاقه‌مندان و اعضای عادی که عمده فعالیت‌های آنان در حوزه الکترونیک، الکترونیک قدرت، قدرت، رباتیک و مکاترونیک است، فعالیت می‌کند.




بیشتر بخوانید:


حرکت به سمت آموزش کاربردی با تکیه بر شبیه‌سازی‌ها و مسابقات علمی


انجمن‌های علمی برای دانشجویان هدفمند سکوی پرتاب هستند


آمادگی انجمن‌های علمی برای همکاری در اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی


انجمن‌های علمی به اتوماسیون داخلی دانشگاه‌ متصل شوند




خبرنگار آنا در گفت‌و‌گویی با الشن مرادخانی دبیر انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های این انجمن را جویا شده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


مرادخانی: انجمن علمی برق و الکترونیک آبان 1383 با پیگیری‌های مستمر و مداوم گروهی از دانشجویان رشته مهندسی الکترونیک و با هدف راه‌اندازی یک تشکل دانشجویی در زمینه‌های علمی و پژوهشی برای ارتقای سطح علمی دانشجویان آغاز به فعالیت کرد.



به‌منظور تحقق این هدف، انجمن علمی الکترونیک واحد کرج به برگزاری دوره‌های آموزشی و سمینارهای علمی با عنوان‌؛ گردهمایی فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی الکترونیک، سمینار جامع الکترونیک با ارائه مقاله توسط استادان و دانشجویان، برگزاری جلسات هفتگی با موضوعات علمی، دوره‌های آموزشی نرم‌افزارهای Orcad , Code Vision , Max+ و دوره آموزشی FPGA اقدام کرده است.


انجمن علمی برای من همان شبیه‌سازی است


انجمن علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دارای هفت عضو اصلی بوده و به همراه سایر علاقه‌مندان و اعضای عادی که عمده فعالیت‌های آنان در حوزه الکترونیک، الکترونیک قدرت، قدرت، رباتیک و مکاترونیک است، فعالیت می‌کند. این‌جانب هم از آبان 98 به‌عنوان دبیر انجمن مشغول فعالیت هستم.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


مرادخانی: انجمن‌های علمی نقش ارزنده‌ای در تولید علم در کشور دارند و علاوه بر اینکه دانشجویان و استادان را با یکدیگر مرتبط می‌کنند، نقش قابل توجهی در ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت دارند.


برای این‌جانب انجمن علمی مانند یک شبیه‌سازی بود که در آن علاوه بر ارتقای سطح مهارت‌های فنی و علمی، محلی برای یادگیری مهارت اجتماعی، رهبری و تیم‌سازی بوده است. معتقدم یکی از مهم‌ترین وظایف انجمن‌های علمی، علاقه‌مندکردن و کمک به دانشجویان برای پیداکردن دید واقعی به رشته تحصیلی‌شان است.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و  دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


مرادخانی: هر انجمنی در هر زمینه‌ای از تشکل‌های دانشجویی شکل می‌گیرد که اگر دانشجویان حاضر در این مجموعه‌ها از نظر علمی و عملی در گرایش خود از علم کافی برخوردار باشند، می‌توانند با استادان راهنمای خود برای پیشرفت شخصی هم که شده در پروژه‌ای که مربوط به گرایش‌شان است، فعالیت کنند، چه بهتر که پروژه‌هایی انتخاب شوند که کشور در آن بخش‌ها ضعف دارد و با کار روی آن مشکل یا معضل خاصی برطرف شود.


انجمن‌های علمی چگونه باید تقویت شوند



از سوی دیگر انجمن‌های علمی می‌توانند با مرتبط‌کردن دانشجویان، استادان و تعریف بودجه برای پروژه‌های مطرح شده کار را برای دانشجو، استادان و کشور پیش ببرند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه می‌دانید؟


مرادخانی: بزرگ‌ترین مشکل انجمن‌های علمی، وجود پروسه طولانی اداری یا بروکراسی برای پیشبرد برنامه‌شان است که این اتفاق بسیاری از دانشجویان را آزرده‌خاطر می‌کند و موجب می‌شود دانشجویانی که قصد فعالیت دارند از انجمن‌ها دلزده شوند و زمینه‌های دیگری را برای فعالیت انتخاب کنند. حداقل خواسته انجمن‌ها کاستن این روابط و کارهای اداری است؛ چراکه فعالیت آنها موجب پیشرفت دانشگاه می‌شود.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه باید تقویت شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند.


مرادخانی: مهم‌ترین عنصر تشکیل‌دهنده انجمن‌های علمی، نفرات و اعضای آن هستند و بهترین حمایتی که دانشگاه‌ها می‌توانند از انجمن‌ها داشته باشند، آن است که با ارائه تسهیلات و امتیازات ویژه به دانشجویان، آنان را برای حضور در انجمن‌های علمی علاقه‌مند کنند که خوشبختانه این حمایت‌ها به‌خوبی از طریق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان داتنشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی در حال انجام است.



یکی از مزیت‌های عضویت در هیئت رئیسه انجمن‌های علمی، عضویت مستقیم در باشگاه پژوهشگران است تا به این طریق دانشجویان می‌توانند از تسهیلات ویژه این باشگاه بهره‌مند شوند و با این روش دانشجویان علاقه‌مند و نیروی فعال جذب می‌شوند تا در ادامه بتوانند با اداره و مدیریت انجمن به برگزاری جلسات مناظره و نقد علمی، هم‌اندیشی و نشست‌های تخصصی، وبینارها و سمینارهای تخصصی  اقدام کنند.


آنا: نحوه همکاری مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی کرج با انجمن علمی برق و الکترونیک چگونه بوده است؟


مرادخانی: تعامل مسئولان خوب و قابل قبول بوده به‌عنوان مثال درخواست‌های ما در حوزه پژوهشی در دانشکده مکاترونیک با پاسخ منفی مواجه نشده و به‌خوبی این فرصت داده شده که ایده دانشجویان با حوزه معاونت پژوهشی و دانشکده برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج مطرح شود و در این باره نیز شاهد کارشکنی نبودیم و حتی با نظر تکمیلی، پروژه و طرح مورد نظر ارتقا نیز پیدا کرده است.


آنا: در حوزه اجتماعی، علمی، فرهنگی چه موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید؟


مرادخانی: در انجمن علمی مهندسی برق واحد کرج همواره سعی شده در تمام حوزه‌های مربوط فعالیت و در کارها تنوع داشته باشیم. برگزاری وبینارهای تخصصی حتی در سطح ملی مانند وبینار ملی هوش مصنوعی با تدریس «دکتر حاجی‌حسینی» از اعضای هیئت علمی گروه مهندسی برق، دوره متلب و سیمولینک سطح 1 با تدریس «دکتر سالاری» مدیر گروه مهندسی برق ازجمله این سمینارها بوده است.


علاوه بر برگزاری این دوره‌ها، نشریه تخصصی مهندسی برق و الکترونیک در مرحله تدوین است و پرینتر سه‌بُعدی از دیگر پروژه‌هایی است که در مراحل نهایی ساخت و کالیبراسیون قرار دارد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر