صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۰ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

رئیس‌جمهور هرآنچه مطابق میل دولت نباشد از دستور کار خارج می‌کند/ سوخت مازوت قطع شود ۲۵ درصد کشور وارد خاموشی خواهد شد

رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: امروز شاهدیم که رئیس‌جمهور در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا هر موضوعی را که تصمیم‌گیری در خصوص آن مطابق میل دولت نباشد از دستور کار این شورا خارج می‌کند.
کد خبر : 559406

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، فریدون عباسی در یازدهمین پیش نشست همایش «نظام مسائل اولویت‌دار» کشور مبتنی بر سیاست‌های کلی نظام که در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، با اشاره به برخی مشکلات کشور گفت: برای اینکه بتوانیم کشور را از وضعیت فعلی نجات دهیم باید از سایر متخصصین با سلایق مختلف که در چارچوب نظام قرار دارند استفاده کنیم، چون با این رویکرد می‌توانیم حرکت روبه رشد داشته باشیم.


عباسی با اشاره به اینکه دولت وقتی‌که مصوبه‌ها به نفعش نباشد تا جایی که نظارتی علیه او اعمال نشود آن را اجرا نمی‌کند، افزود: رهبر معظم انقلاب اجازه دادند تا سران قوا در قالب شورای عالی هماهنگی اقتصادی در خصوص برخی مسائل تصمیم‌گیری کنند بااین‌وجود دلیلی ندارد که هر موضوعی که از جنس بودجه است و باید در کمیسیون بودجه بررسی شود در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا موردبحث قرار بگیرد.


این نماینده مجلس گفت: امروز شاهدیم که رئیس‌جمهور در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا هر موضوعی را که تصمیم‌گیری در خصوص آن مطابق میل دولت نباشد از دستور کار این شورا خارج می‌کند.


وی با بیان اینکه باید محدوده اختیارات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مشخص شود، تصریح کرد: سؤال این است که چرا باید دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در دولت باشد؟ این مسئله موجب شکل‌گیری این استدلال می‌شود که فرمانده جنگ اقتصادی دولت است درنتیجه وضعیت آن چیزی می‌شود که امروز شاهدیم.


عباسی بیان کرد: در مصوبه هدفمندسازی یارانه‌ها تصریح‌شده که باید پول قبوض آب و برق به ترتیب به‌حساب خزانه، ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها و درنهایت به‌حساب وزارت نیرو واریز شود بااین‌وجود این مصوبه چند سال است که اجرانشده و در لایحه بودجه ۱۴۰۰ هم همین روال تکرار شده ازاین‌رو بنده مجبور شدم تا تکلیف سازمان برنامه‌وبودجه را به آن گوشزد کنم؛ البته زمانی مجبور شدند این پول را بدهند که به آن‌ها گفتم باید تکلیف این مصوبه در قوه قضائیه روشن شود.


وی با بیان اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ذکر کرده‌ایم که باید پول قبوض آب و برق مستقیم به‌حساب وزارت نیرو واریز شود، چون اگر این اتفاق نیفتد بازهم شاهد تکرار خاموشی‌ها خواهیم بود، اضافه کرد: اگر وزارت نیرو در سال‌های گذشته تقویت می‌شد شاهد خاموشی‌های اخیر نبودیم. این دولت حرف‌گوش‌کن نیست مگر اینکه مجلس از ابزار نظارتی خود استفاده کند تا تکالیفش را انجام دهد.


رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: کشور در زمان وقوع خاموشی‌های اخیر به ۱۹۳ میلیون مترمکعب گاز نیاز داشت، اما ما می‌توانستیم ۸۰ میلیون مترمکعب گاز به شبکه تزریق کنیم بااین‌وجود باید برای جبران این کمبود روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر سوخت مایع شامل مازوت و گازوئیل داشته باشیم.


وی افزود: در پی سردی هوا ما مجبور به قطع گاز نیروگاه‌ها شدیم تا سوخت شبکه خانگی تأمین شود در این شرایط باید مخازن نیروگاه‌ها پر باشد تا با شروع قطعی‌ها روی سوخت مایع شامل مازوت یا گازوئیل سوییچ کنند و این در حالی است که به دستور دادستان نیروگاه‌ها حق استفاده از مازوت را ندارند، ولی در مقابل بنا بر دستورالعمل وزارت نفت نیروگاه‌ها می‌توانند حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون لیتر مازوت استفاده کنند، چون به آن اندازه که نیاز است گازوئیل نداریم؛ ازاین‌رو باید استفاده از مازوت مدیریت می‌شد و آن را در نیروگاه‌های خارج از شهر به کار می‌گرفتیم.


عباسی تأکید کرد: باید در بخش انرژی یک وزارتخانه و تنظیم‌گر داشته باشیم و در واقع وزیر نفت، وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی اتمی یک نفر باشد و یک دستگاه انرژی کشور را مدیریت کند؛ چون بین این بخش‌ها انسجام مدیریتی وجود ندارد.


وی تصریح کرد: اگر استفاده از سوخت مازوت قطع شود ۲۵ درصد کشور وارد خاموشی خواهد شد و این در حالی است که در حال حاضر نیز تمام دنیا از این سوخت استفاده می‌کنند؛ البته حوزه انرژی باید در راستای کاهش گوگرد مازوت گام بردارد.


عباسی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا در افزایش مصرف آب و سوخت در کشور افزایش‌یافته، افزود: به دلیل رعایت مسائل بهداشتی از جانب مردم و استفاده از آب گرم مصرف گاز از ۱۸۰ میلیون مترمکعب به ۱۹۳ میلیون مترمکعب افزایش‌یافته بااین‌وجود ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارتخانه‌های ذی‌ربط در بخش انرژی باید با چاره‌اندیشی مصرف سوخت را تنظیم کنند.


وی با بیان اینکه هنرمندان باید با فرهنگ‌سازی ما را به سمت انسجام مدیریت پیش ببرند و مردم را در مواقع خاموشی‌ها به صبر دعوت کنند، افزود: بنده از همه مدیران حوزه نفت و نیرو برای پایداری شبکه در کشور تشکر می‌کنم و امیدوارم که سال آینده شاهد بروز این‌گونه مشکلات نباشیم.


رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه وظیفه مجلس ریل‌گذاری و وظیفه دولت حرکت در این مسیر ریل‌گذاری شده است، تصریح کرد: متأسفانه دولت این سازگاری را ندارد و به دنبال دوقطبی کردن جامعه است.


عباسی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی مسئولیت ایدئولوژی سازی بر عهده دستگاه رهبری است نه دستگاه اجرایی، بیان کرد: معتقدم کسی که رئیس‌جمهور می‌شود باید وظیفه اجرایی خود را انجام دهد نه اینکه با ایدئولوژی سازی اسلام رحمانی را در مقابل اسلام ناب محمدی مطرح کند. به هر روی شورای نگهبان باید این مسائل را مدنظر قرار دهد.


وی تصریح کرد: آمریکا و اسرائیل هر کاری که توانستند کردند تا ما نتوانیم نفت بفروشیم، ولی نتوانستند فروش نفت ما را صفر کنند، چون ما راه‌هایی را برای فروش نفت خود پیدا کرده‌ایم.


عباسی گفت: برخی کشورها اهل تجارت بوده و خیلی اهل سیاست نیستند به همین دلیل اگر بتوانیم قیمت‌ها را جابه جا کنیم دیگر کشورها از ما نفت می‌خرند؛ البته ما برای گرفتن پول نفت نیز مشکلاتی داریم که برای حل این مشکلات به تهاتر روی آورده‌ایم.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر