سهمیه پذیرش دانشجویان استعداد درخشان تا 40 درصد افزایش یافته است
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا آهنچیان صبح امروز در گردهمایی مجازی مدیران دفاتر استعداد درخشان دانشگاهها اظهار کرد: بر اساس تأکید معاون آموزشی وزارت علوم وقت کمی برای دانشجویان برتر گذاشته میشود در صورتیکه باید این نقیصه برطرف شود.
وی با اشاره به شورای هدایت استعدادهای درخشان افزود: مواردی که از دانشگاهها و دانشجویان برای ورود به شورای هدایت استعدادهای درخشان ارجاع میشود نامناسب است و باید در آن تجدیدنظر شود. حفظ شورای هدایت در امر تمرکز بر سیاستها و برنامههای کلان و خارج کردن دستورات اجرایی از جلسات شورا بسیار مورد تأکید است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی ادامه داد: استقرار رویکرد افزایش اختیارات دانشگاهها در پذیرش دانشجوی استعداد درخشان از طریق تغییر و اصلاح در قوانین و مقررات مدنظر است. در این زمینه افزایش سهمیه دانشجویان استعداد درخشان تا 40 درصد در دانشگاههای برتر در مقطع کارشناسی ارشد یکی از اقدامات مؤثر بود. البته این دستاورد بهآسانی به دست نیامد و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد. تحصیل همزمان در دو رشته یکی از دستاوردها در این زمینه بود. بهبودهایی در این زمینه صورت گرفت.
آهنچیان در ادامه با تأکید بر تمرکز بر وجوه مغفول امور استعدادهای درخشان گفت: محدودیتهایی در حمایت از دانشجویان برتر وجود دارد که باید اصلاحاتی صورت گیرد، سالانه تعداد زیادی از دانشجویان از کشور خارج میشوند اگر در حمایت از دانشجویان تمرکز داشته باشیم بخشی مشکل حل میشود.
وی با اشاره به کارکرد کمیته استعداد درخشان گفت: این کمیته یک رده پایینتر از شورای هدایت استعداد درخشان است. کمیته نباید وارد موارد خاص شود بلکه باید بتواند وقت بیشتری برای سیاستگذاریها صرف کند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی بیان کرد: دانشجویان برتر باید از ترم اول تحصیلی شناسایی شوند و حمایتهای لازم صورت گیرد. بیشترین مسئلهای که دانشجویان برتر با آن درگیر هستند مربوط به منافات شرایطشان با مقررات است. در این زمینه چون تأکید بر عمل به مقررات است باید بگویم که با هیچ درخواستی در این زمینه موافقت نشد.
آهنچیان ادامه داد: همچنین از توان دانشگاهها برای حل مسائل بهره گرفتیم و توانستیم با تغییرات آییننامهای برخی از مشکلات را برطرف کنیم.
وی با اشاره به نقاط قوت ادامه داد: ازجمله نقاط قوت جدیت و اهتمام دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در همراهی با سیاستها و رویکردهای ستاد در شناسایی و پرورش استعدادهای تحصیلی، پایبندی به اصول در مراجع قانونگذاری و وجود هماهنگی در نهادهای مرتبط با امور استعدادهای درخشان است.
آهنچیان درباره نقاط قابل بهبود ادامه داد: برای بهبود وضعیت لازم است همافزایی بیشتر بین دانشگاهها در هر استان/ منطقه در تبادل دانشجوی استعداد درخشان و تعریف پروژههای مشترک پرورش و هدایت استعداد درخشان صورت گیرد. فرآیند شناسایی دانشجویان استعداد درخشان، اعطای اختیار بهبود و توسعه محورهای پشتیبان استعدادهای درخشان توسط مراجع قانونگذار ملی و استانی اصلاح شود، برنامههای پرورش و استعداد درخشان با هدف افزایش پایبندی به ایران و فرهنگ ایرانی اسلامی توسعه یابد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی درباره چشمانداز آینده گفت: روند قانونگذاری ادامه دارد، افزایش استقبال بخش عمومی و خصوصی از جذب دانشآموختگان و بهبود در روابط دستگاهی بین وزارت علوم و سایر دستگاهها مدنظر است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/