صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
دفتر وکالت آنا/47

جرم توهین به افراد چیست؟

در قانون مجازات اسلامی اقدامات بسیاری برای برقراری احترام بین افراد جامعه درنظر گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به جرم‌انگاری توهین و فحاشی به دیگران در این قانون اشاره کرد.
کد خبر : 559035

به گزارش خبرنگار قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، یکی از جرایمی که افراد در طول شبانه‌روز بسیار با آن مواجه هستند، توهین و اهانت است، آن هم در شرایطی که اکثراً اهانت‌کننده و قربانی از مجرمانه بودن این عمل اطلاع ندارند؛ بنابراین پیگیری و مطالبه آثار ناشی از این عمل هیچگاه به اندازه شیوع و انجام آن نشده است، کمااینکه اگر بنا به مطالبه و پیگیری آثار اهانت بود، بسیاری از شکایات در دادگستری‌ها تحت همین عنوان مطرح می‌شد.


از آنجایی که اهانت به حیثیت و آبروی افراد لطمه وارد می‌کند لذا قانون مجازات اسلامی  ذیل ماده ۶۰۸ مجازاتی را برای این جرم در نظر گرفته است.چنانکه براساس ماده مذکور توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.


علاوه براین تعریفی که قانون مجازات اسلامی از توهین ارائه کرده و براساس آن مجازات در نظر گرفته، شامل افراد عادی می‌شود و عبارتست از اقدامی که بر روی حیثیت و شخصیت افراد واقع می‌شود.


قانونگذار توهین به افراد را از طریق فحاشی و استعمال الفاظ رکیک ممکن دانسته، این در حالی است که از نظر مقررات کیفری اهانت و توهین عبارت است از به کار بردن الفاظی که صریح یا ظاهر باشد و یا ارتکاب اعمال و انجام حرکاتی که با لحاظ عرف جامعه و با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی و موقعیت اشخاص موجب تخفیف و تحقیر آنان شود؛ بنابراین توهین صرفاً به لفظ واقع نمی‌شود، و حتی می‌تواند به وسیله رفتار و نوشتن یا تصویر نیز واقع شود.


در پایان گفتنی است که جرم توهین قابل گذشت محسوب می‌شود، به این ترتیب که با شکایت شاکی، قانون شروع به تعقیب می‌کند و با گذشت وی تعقیب موقوف خواهد شد.البته برای تحقق جرم توهین حضور شخصی که به او توهین شده ضروری نخواهد بود، بنابراین توهین ممکن است غیابی هم صورت بگیرد.


انتهای پیام/4158/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر