صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۰ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
تحلیلگر ایرلندی مطرح کرد؛

جنگ، گزینه احتمالی بایدن برای متحد کردن آمریکایی‌ها/ وضعیت عادی برای طبقه حاکم آمریکا وضعیت جنگی است

یک تحلیلگر ایرلندی معتقد است مقابله سیاسی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، جامعه کنونی آمریکا را بیش‌ازپیش به‌سوی ازهم‌گسیختگی کامل سوق داده است و شاید توطئه ورود آمریکا به یک جنگ دیگر بتواند مردم این کشور را چند سالی متحد کند.
کد خبر : 558710

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، "فینیان کانینگهام" روزنامه‌نگار و تحلیلگر ارشد امور بین‌الملل که سابقه قلم‌زنی در رسانه‌هایی همچون میرور، ایندیپندنت و آیریش‌تایمز را در سابقه کاری خود دارد، تحولات آمریکا در دهه‌های اخیر از منظر نحوه بکارگیری تقابل آمریکا با دیگر کشورها در به دست آوردن یا حفظ امتیازات داخلی و تقویت ساختار قدرت در این کشور را زیر نظر داشته است.


وی که به‌خوبی از چند شقه شدن جامعه آمریکا براثر کارکرد نامناسب سیاستمداران دو حزب اصلی این کشور، بی‌انگیزگی سطوح میانی و پائین جامعه به دلیل روزمرگی، از میان رفتن وجهه این کشور نزد دیگر جوامع و افشاگری‌ها علیه فساد اقتصادی و اخلاقی در رسانه‌های اجتماعی اطلاع دارد از اینکه دولت جدید این کشور به ریاست جو بایدن برای متحد کردن مردم بخواهد آمریکا را وارد یک جنگ با دشمنی ازپیش طراحی شده کند شدیداً ابراز نگرانی کرده است.



دموکرات‌ها سعی دارند همه تفرقه‌اندازی‌ها را به گردن ترامپ بیندازند


کانینگهام با اشاره به سخنرانی روز بیستم ژانویه رئیس‌جمهور بایدن در مراسم تحلیف ادامه می‌دهد که در روز چهارشنبه گذشته بیشترین کلمه‌ای که بایدن به کار برد کلمه اتحاد بود.


به عقیده کانینگهام این‌همه تأکید بر اتحاد شک‌برانگیز است. وی ادامه می‌دهد که شروع یک جنگ علیه یک یا چند دشمن خارجی از قبل طراحی‌شده به حاکمان ایالات‌متحده این شانس را می‌دهد که این کشور ازهم‌گسیخته را حول محور انجام‌وظیفه میهن‌پرستانه باهم زیر یک پرچم متحد کنند و بتواند به مشکلات داخلی ازجمله نابرابری اقتصادی مشقت‌بار، جدایی دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه و بیزاری از نهادهای حاکمیت پایان دهد.


کانینگهام تصریح می‌کند که ایالات‌متحده هم‌اکنون به خانه‌ای مملو از گروه‌های متفاوت سیاسی غیرقابل همسو‌شدن تبدیل شده است. این دودستگی تا حدی است که دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور سابق در مراسم تحلیف جو بایدن رئیس‌جمهور پس از خود شرکت نکرد؛ امری که برای اولین بار در 150 سال گذشته اتفاق افتاد.




بیشتر بخوانید:


تشکیل ۲۵ پرونده تروریسم داخلی علیه عاملان حمله به کنگره


کالبد شکافی تروریسم در آمریکا؛ چالش‌های انباشته، جامعه شکافته




وی ادامه می‌دهد که بسیاری از رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه وقتی به این نتیجه رسیدند که آرای آن‌ها به‌وسیله دموکرات‌ها ربوده شده است بایدن را فردی مارکسیست خواندند که البته بسیار مضحک بود زیرا بایدن یک فرد شدیداً معتقد به کاپیتالیسم و امپریالیسم است. حامیان حزب دموکرات‌ هم طرف دیگر یعنی جمهوری‌خواهان را حامیان دیوانه افراطی برتری نژادی سفیدپوستان، فاشیست و تروریست‌های داخلی می‌نامند. حالا فعالیت گروه‌های افراطی همچون پیمان‌داران، پسران مغرور و دیگر فرقه‌های تندرو خیلی معمول‌تر از گذشته شده است.


کانینگهام می‌گوید که بایدن به کوهی از شانس نیاز دارد تا چنین فرقه‌ها و گروه‌های متناقض را باهم متحد کند. البته باید متذکر شد که نباید همه تقصیرهای تحولات بعد از انتخابات و اشغال کنگره را به اقدامات دونالد ترامپ مرتبط دانست زیرا در تمام چهار سالی که ترامپ در مسند قدرت بود این دموکرات‌ها بودند که با اتهامات متفاوت ازجمله زد و بند انتخاباتی ترامپ با روسیه و رسانه‌ای کردن این اتهامات و دیگر ادعاها باعث شدند جامعه آمریکا که از قبل هم مستعد این قضایا بود، گسسته‌تر شود. آمریکا درگیر همین چنددستگی‌های داخلی است و اگر اتحاد مردم را نتوان برقرار کرد مشروعیت حاکمیت این کشور نیز به خطر خواهد افتاد.


همه 45 رئیس‌جمهور آمریکا در جنگ درگیر بوده‌اند


کانینگهام می‌افزاید که به گفته بایدن ما می‌توانیم نیروها را با هم متحد کنیم زیرا اگر اتحاد نباشد ملتی هم در کار نخواهد بود و کشور دچار هرج مرج می‌شود. به گفته کانینگهام این حالت بدترین کابوس طبقه سیاسی حاکم و صاحبان سرمایه در آمریکاست. باید توجه داشته باشیم که سابقه تاریخی آمریکا درزمینهٔ جنگ خوب نیست. در 245 سال از حضور به‌عنوان یک کشور در 90 درصد مواقع، آمریکا در جنگ بوده است. درواقع همه 45 رئیس‌جمهور این کشور یا یک جنگ را شروع کرده‌اند یا به آن ادامه داده‌اند.  ترامپ از همین سابقه استفاده کرد و تلاش کرد خود را رئیس‌جمهوری جلوه دهد که جنگ جدیدی را آغاز نکرد.



وی ادامه می‌دهد که بایدن به‌عنوان سناتور و معاون رئیس‌جمهور باراک اوباما مشتاقانه از جنگ در افغانستان، لیبی، عراق و سوریه حمایت کرد، حال آیا وی می‌تواند این عادت جنگ‌طلبانه‌اش را تغییر دهد؟


کانینگهام می‌گوید با نگاهی به گزینه‌های بایدن برای تصدی پست‌های کلیدی نظامی، اطلاعاتی و امنیتی که همگی افرادی علاقه‌مند به برخورد خشونت‌آمیز با غیرهمسوها هستند این اندیشه قوت می‌گیرد  که بایدن احتمالا در صدد خواهد بود که با گردآوردن مردم متفرق آمریکا زیر یک پرچم، کشور را درگیر جنگی دیگر کند تا زمینه را برای سوار شدن سودجویان سیاسی و اقتصادی بر موج خروشان و ناآگاه ملتی فریب‌خورده اما متحد فراهم کند.


تحلیلگر ارشد امور بین‌الملل نتیجه می‌گیرد که اگر مردم آمریکا و دیگر نقاط جهان گمان کنند خلاصی از ترامپ بازگشت به حالت عادی است بهتر است که دوباره خوب فکر کنند زیرا حالت عادی برای طبقه حاکم آمریکا حالت جنگی است مخصوصاً وقتی کشور در حالت بحران داخلی به سر می‌برد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

برچسب ها: اتحاد جو بایدن جنگ
ارسال نظر