صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۵ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
حجت الاسلام موسوی:

بانک مرکزی باید از دولت مستقل شود/ لزوم کاهش نرخ بهره بانکی

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بانک مرکزی باید از دولت مستقل شود به این معنا که نه از کسی طلبی داشته باشد و نه به کسی باج دهد.
کد خبر : 558548

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام سید ناصر موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه «گفتگوی اقتصادی» اظهار کرد: بانک مرکزی باید از دولت مستقل شود به این معنا که نه از کسی طلبی داشته باشد و نه به کسی باج دهد.


وی ضمن تقدیر از زحمات رئیس کل بانک مرکزی و کارکنان این مجموعه افزود: بانک مرکزی ظاهراً به حیاط خلوتی برای دولت تبدیل شده است.


نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بدهی 260 هزار میلیاردی دولت به بانک‌ها گفت: در این ممکلت، دولت به چه کسی بدهکار نیست؟! از طرف دیگر بانک‌ها هم به بانک مرکزی بدهکارند و طبیعی است که در این شرایط نمی‌توان به مشکلات مردم رسیدگی کرد.


موسوی همچنین به جلسه هفته گذشته مجلس با مسئولان بازار سرمایه هم اشاره و تصریح کرد: دانش ورود به این بازار باید از همان اول برای مردم تبیین می‌شد اما با تبلیغات آنچنانی که از سوی دولت انجام گرفت مردم هم این بازار را برای سرمایه گذاری انتخاب کردند و حالا هم که مردم ضرر کردند، دولت باید پاسخگو باشد.


وی گفت: این دولت کارهای خوبی هم انجام داده اما امیدواریم که کمی به خودش بیاید زیرا ما از رفتارهای این دولت شرمنده مردم شده‌ایم.


در ادامه، احسان سلطانی کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش 70 درصدی خلق نقدینگی در سال‌های 92 تا 96 این بود که بانک‌ها دست در جیب بانک مرکزی می‌کردند.


وی با بیان اینکه بودجه دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی رقمی در حدود 15 درصد و در مقایسه با سایر کشورها بسیار پایین است، افزود: دوران بازار باز در دنیا تمام شده و الان کشورهای پیشرفته ابزارهای مالی را دنبال می‌کنند.


این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: اگر دولت ضریب فزاینده را پایین بیاورد و جلوی قدرت خلق پول در برابر بانک‌ها را بگیرد می‌تواند منابع بسیار زیادی ایجاد کند.


سلطانی با بیان اینکه مشکل اصلی ما نقدینگی و تورم بالا و نرخ بهره‌های بالاست، خاطرنشان کرد: وقتی نرخ بهره بالاست فعالیت‌های اقتصادی هم سوددهی خوبی نخواهند داشت.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر