صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۹

آفت‌کش‌های رایج چرخه خواب زنبورها را مختل می‌کنند/ خطر انقراض برخی گونه‌های زنبور عسل

بررسی‌های جدید حاکی از آن است که آفت‌کش‌های رایج باعث ایجاد اختلال در چرخه خواب زنبورها می‌شود.
کد خبر : 558480

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، جمعیت زنبورهای عسل با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال کاهش است که این امر عواقب شدیدی برای تمدن بشری در پی دارد.


خشکسالی و از بین رفتن  زیستگاه‌ها از جمله دلایلی است که باعث کاهش جمعیت زنبورها در سراسر جهان شده است. حال نتایج مطالعه جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه بریستول نشان می‌دهد که استفاده گسترده از آفت‌کش‌ها  باعث ایجاد اختلال در چرخه طبیعی خواب زنبورها و رفتارهای روزمره آنها شده که در نتیجه منجر به کاهش جمعیت این حشرات مفید می‌شود.


 زنبورها نقش کلیدی در گرده‌افشانی محصولات زراعی و گیاهانی دارند که بخش قابل‌توجهی از منابع غذایی انسان را تشکیل می‌دهند، بنابراین جمعیت زنبورها عاملی حائز اهمیت در امنیت غذایی مردم سراسر جهان به شمار می‌رود. د


ر سال 2016 برای نخستین بار اعلام شد که زنبورهای عسل در خطر انقراض قرار دارند چراکه جمعیت آنها در حال کاهش بود. سموم آفت‌کش یکی از عوامل کاهش جمعیت زنبورهاست. نئونیکوتینوئیدها یکی از آفت‌کش‌های رایج است که باعث کاهش جمعیت زنبورهای عسل می‌شود.


استفاده از نئونیکوتینوئیدها در اتحادیه اروپا از سال 2016 ممنوع شد اما  آفت‌کش هنوز در بسیاری از نقاط جهان استفاده می‌شود. این سموم به محصولات زراعی در حال رشد زده می‌شوند تا از آنها در برابر  آفت‌ها محافظت کند اما این مواد زنبورها را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. این ماده شیمیایی با مولکول‌های تولیدکننده انرژی زنبورها تداخل پیدا کرده و می‌تواند باعث بی‌تحرکی و گرسنگی این حشرات شود.


براساس یافته‌های جدید، نئونیکوتینوئیدها باعث ایجاد اختلال در چرخه طبیعی خواب زنبورها می‌شود. وجود این ماده شیمیایی باعث می‌شود زنبورها در طی شب فعالیت بیشتری داشته باشند و در روز بخوابند. این امر باعث تغییر رفتارهای روزمره زنبور شده، بر حافظه آنها تأثیر گذاشته و باعث کاهش فعالیت‌های مرتبط به جمع‌آوری غذا و جابه‌جایی این حشرات می‌شود. درنتیجه فرصت‌های گرده‌افشانی، توانایی رشد کلنی زنبورها و تولیدمثل آنها نیز کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر