سفیر لهستان: فعالیت فرهنگی در عرصه بینالملل مهمتر از فعالیت اقتصادی است
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در دومین روز از «هفته تئاتر لهستان» نمایشگاه عکس ماگدا هوکل، هنرمند عکاس لهستانی با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یولویش گویو سفیر کشور لهستان و مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی و پریسا مقتدی مدیر مجموعه تئاتر شهر افتتاح شد.
این مراسم با بریدن روبان قرمز توسط علی مرادخانی و یولیوش گویو به طور رسمی آغاز شد. در ادامه جمع حاضر در مراسم، هنرمندان تئاتر لهستان و ایران، مهمانان سفارت لهستان در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر گردآمدند.
هفته فرهنگی ایران در لهستان
علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد در این نشست ضمن ابراز خرسندی از برپایی این هفته، به نامگذاری «سال تئاتر» اشاره کرد و گفت: «در تلاش هستیم با توجه به این نامگذاری، کارهای زیرساختی انجام دهیم. هرچند مشکلات مالی وجود دارد ولی باید حرکتی ایجاد کرد. علاوه بر مباحث موجود در تئاتر سعی میکنیم برای برنامههای مختلف در عرصه بینالمللی با کشورهایی که دارای نقطه نظر و فعالیت مطلوب در این زمینه هستند ارتباط برقرار کنیم.»
وی از ویژگیهای تئاتر لهستان گفت و اظهار داشت: «این کشور صاحب فرهنگ و هنر است و در جای جای دنیا در فستیوالهای مختلف حضور داشته و با کار و هنرمندان این کشور آشنا هستیم. فرصتی فراهم شده تا بخشی از این فعالیتهای هنری را در کشور شاهد باشیم. این کار نقطه آغاز بود و ادامه خواهد داشت تا با آثار هنرمندان بیشتری در حوزههای مختلف موسیقی، تجسمی و تئاتر آشنا شویم و بالعکس حضور هنرمندان ایرانی را در لهستان ببینیم.»
مرادخانی با این توضیح که جلساتی با سفیر لهستان داشتیم که هفته فرهنگی ایران در لهستان برگزار شود، افزود: «برنامههای تخصصی همچون هفته تئاتر لهستان برنامهریزی میشود تا مردم لهستان نیز با هنرمندان و چهرههای ایران بیشتر آشنا شوند. »
وی ضمن قدردانی از زحمات سفیر برای هماهنگی برنامهها از تمام افرادی که برای برپا شدن هفته تئاتر لهستان مضایقهای نداشتند تشکر کرد و یادآور شد: «این نتیجه خوب و لذت بخش باید ادامه پیدا کند.»
روزهای خوب برای تئاتر ایران و لهستان
در ادامه یولیوش گویو سفیر لهستان در ایران طی سخنانی برپایی این هفته تئاتری را تبریک گفت و تصریح کرد: «امسال در لهستان سال تئاتر نامگذاری شده است. سال تئاتر اتفاق و بهانه خوبی بود تا هفته تئاتر لهستان برگزار شود و برنامههای مناسبی پیشبینی شد که اجرای آن آغاز شده است.»
وی با بیان این که مجموعه فعالیتها هفته تئاتر با همکاری سفارت لهستان و وزارت ارشاد شکل گرفته و مرکز هنرهای نمایشی متولی اصلی حرکت است، اضافه کرد: «این نوع حرکتهای فرهنگی بهتر از فعالیتهای اقتصادی است و خوشحالم این برنامه به ثمر نشست و روزهای خوبی را برای تئاتر دو کشور آرزو میکنم.»
سفیر کشور لهستان در سخنانش از تمام افرادی که برای برگزاری هفته تئاتر لهستان تلاش کردند تشکر کرد.
لهستان کشوری صاحب تئاتر
مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان میزبان هفته تئاتر لهستان در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری هفته تئاتر لهستان در ایران، توضیح داد: «سفارت لهستان برپایی این برنامه را پیشنهاد داد که از آن استقبال کردیم و خوشحال هستیم که این اتفاق به وقوع پیوست تا فرصتی دوباره برای شناخت عمیقتر هنرمندان تئاتر در این کشور باشد. هرچند صاحب نامهای تئاتر لهستان همچون مروژک نامآورعرصه گروتسک در ایران شناخته شدهاند.»
وی لهستان را کشوری «صاحب تئاتر» دانست و افزود: «در برنامههای که به مناسبت این هفته تدارک دیده شده علاوه بر اجرای نمایشهای صحنهای، خیابانی، و نمایشگاه عکس، کارگاههای آموزشی، سخنرانی و نشستهای تخصصی برگزار میشود تا از نظرات هنرمندان لهستانی با موضوعات مختلف بیشتر بهره بگیریم. البته اجرا فقط مختص به این هفته نیست و در جشنواره تئاتر فجر شاهد اجرا از لهستان خواهیم بود.»
شفیعی ابراز علاقه کرد که دو کشور لهستان و ایران نمایشهای موفق خود را در کشور یک دیگر به اجرای عمومی بگذارند چون اجرای عمومی نتیجه بهتری برای هر دو کشور دارد.
مدیرکل هنرهای نمایشی یادآور شد: «هزینه هفته تئاتر لهستان توسط سفارت لهستان پرداخت شده و هزینه جزیی به عهده میزبان است.»
انتهای پیام/