اسید چرب ممکن است به مبارزه با بیماری «اماس» کمک کند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه ییل، پاسخ غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن که با حمله و آسیب به سیستم عصبی مرکزی باعث بیماری «اماس» (MS) میشود، میتواند ناشی از فقدان یک اسید چرب خاص در بافت چربی باشد.
این یافته نشان میدهد که تغییر رژیم غذایی ممکن است به درمان برخی از افراد مبتلابه بیماری خود ایمنی کمک کند.
طبق این مطالعه، بافت چربی در بیماران مبتلابه اماس فاقد سطح طبیعی اسید اولئیک است؛ یک اسید چرب اشباعنشده که در سطوح بالا یافت میشود. بهعنوانمثال: روغنهای پختوپز، گوشت گاو و مرغ، پنیر، آجیل، تخمه آفتابگردان، تخممرغ، ماکارونی، شیر، زیتون و آووکادو.
محققان ییل دریافتند که کمبود اسیدهای اولئیک منجر به از دست دادن حسگرهای متابولیکی میشود که سلولهای T را فعال میکنند. بدون اثرات سرکوبکننده این سلولهای T، سیستم ایمنی بدن میتواند به سلولهای سالم سیستم عصبی مرکزی حمله کرده و باعث از دست دادن بینایی، درد، عدم هماهنگی و سایر علائم ناتوانکننده بیماری اماس شود.
وقتی محققان اسیدهای اولئیک را در آزمایشهای آزمایشگاهی وارد بافت چربی بیماران اماس کردند، سطح سلولهای T افزایش یافت.
بااینوجود، مطالعه بیشتر برای تعیین اینکه آیا داشتن رژیم غذایی حاوی اسید اولئیک میتواند به برخی از بیماران اماس کمک کند، ضروری است.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/