صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۹ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
سمیع‌زاده در گفتگو با آنا:

کوچ ورزشکاران قهرمان را امنیتی جلوه ندهیم/ شرط مدال برای استخدام تدبیری غلط است

کارشناس وزارت ورزش گفت: کوچ ورزشکاران نباید مسئله‌ای امنیتی جلوه داده شود بلکه با بررسی عوامل مختلف جلوی چنین اتفاقاتی را بگیریم.
کد خبر : 558184

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مهاجرت ورزشکاران ایرانی که سابقه کسب قهرمانی در المپیک و مسابقات جهانی را داشته‌اند در اکثر موارد تلخ بوده و با خوبی و خوشی برای آنها همراه نشده است. این موضوع همواره با نگاه‌های سیاسی به همراه بوده ولی باید بپذیریم کوچ ورزشکاران تنها مختص ایران نیست و باید تمهیداتی دیده شود که مانع مهاجرت ورزشکاران قهرمان کشور شود.


مهاجرت ورزشکاران را سیاسی جلوه ندهیم


محسن سمیع‌زاده در خصوص ناکامی قهرمانان ورزشی مهاجر ایران در کشورهای دیگر به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: واقعیت امر این است که باید از دیدگاه‌های مختلف به مسئله کوچ ورزشکاران نگاه کنیم. در ابتدا اینکه این موضوع سیاسی و امنیتی نیست. مهاجرت ورزشکاران در تمام دنیا مرسوم است. از آمریکا به اروپا یا استرالیا؛ یا از اروپا به قطر و امارات. ما نیاز به یک نگاه جامع‌شناختی داریم که موضوعی مرسوم در دنیا را سیاسی و امنیتی جلوه ندهیم.


احساس جای منطق را در ورزشکاران می‌گیرد


وی ادامه داد: دیدگاه دوم این است چرا ورزشکارانی که افتخارآفرینی کرده‌اند و می‌توانستند این مسیر را ادامه دهند، به جای آنکه بار دیگر برای کسب مدال‌های جهانی و المپیک تلاش کنند، کوچ می‌کنند و راهی را بر می‌گزینند که به موفقیت نمی‌انجامد؟ در حقیقت آنها ریسک بزرگی می‌کنند و تنها دلیل این اتفاق هم مسائلی احساسی است که منطق را از ذهن آنها دور می‌کند. در واقع 99 درصد مهاجرت‌ها فقدان انگیزه تکرار موفقیت است و قهرمان ورزشی رویایی را برای خود متصور نیست که بخواهد به ان دست یابد. ضمن اینکه سطح توقع آن ورزشکار بالا رفته است.


ورزشکار بی‌انگیزه احساس پوچی می‌کند


کارشناس وزارت ورزش خاطرنشان کرد: اخیراً روی مسئله پروسه طولانی‌مدت برای توسعه عملکرد یک ورزشکار در حال بررسی هستم و دلایلی که می‌تواند او را به قهرمانی برساند و در این جایگاه حفظ کند را مورد ارزیابی قرار می‌دهم. آخرین قسمت از این مسئله علمی، ورزش برای زندگی است که آموزش می‌دهد پس از آنکه ورزشکاری به قهرمانی رسید، باید چه شرایطی را سپری کند تا از مسیر خود خارج نشود. فکر می‌کنم روی این موضوع کار نکرده‌ایم و برای همین بسیاری از ورزشکاران قهرمان چون انگیزه مشخصی برای دوران پس از قهرمانی خود ندارند، احساس پوچی می‌کنند و به‌جای آنکه راه درست را انتخاب کنند، متأسفانه بدترین راه را که مهاجرت محسوب می‌شود، انتخاب می‌کنند.


محیط غریبه برای ورزشکار کوچ کرده


وی یادآور شد: مسئله سوم این است که هر کوچ و مهاجرتی عواقب خود را به همراه دارد. شما در بستری رشد کرده‌اید که در هنگام مهاجرت با عوامل غیرمترقبه مواجه می‌شوید چون باید با محیطی بیگانه سازگار شد. هر چند ممکن است از لحاظ امکانات و حمایت، شرایط بهتری برای رشد و ارتقا وجود داشته باشد ولی محیط برای آن ورزشکار غریبه است و نمی‌تواند خود را با آن محیط وفق دهد. در واقع ورزشکار کوچ کرده شناخت کافی از فضای جدیدی که در آن باید پیشرفت کند، ندارد و با فرهنگی باید خود را وفق دهد که آموزش‌های لازم را در خصوص آن ندیده است.


بن‌بست ورزشی مقابل مهاجران


مدیر فنی تیم ملی شنا ادامه داد: نمونه بارز در خصوص ورزشکاران مهاجر، شناگران زیادی هستند که برای ادامه تحصیل به کشورهای توسعه‌یافته رفته‌اند و جالب اینکه حتی یک نفر از آنها در زمینه ورزشی موفق نشده است. علت این موضوع محیط جدید است و با وجود فراهم بودن امکانات که به مراتب از داخل کشور در شرایط بهتری قرار دارد ولی لزوماً امکانات باعث رشد و ارتقا نمی‌شود. این ورزشکاران به هزار و یک دلیل روان‌شناختی با مشکل مواجه شده‌اند و برای همین به بن‌بست ورزشی می‌رسند. شاید آنها در زندگی اجتماعی موفق بوده‌اند ولی هیچ‌گاه مربی موفقی نبوده‌اند و این موضوع شامل ورزشکاران تمامی رشته‌ها می‌شود.


ورزشکار قهرمان احساس تهی بودن نکند


سمیع‌زاده در خصوص اینکه موضوع ناکامی ورزشکاران قهرمان در آمریکا هم دیده شده، عنوان کرد: کلت کلر شناگر آمریکایی که دو دوره قهرمان المپیک شده و به مدال‌های طلا رسیده است، در شورش 6 ژانویه علیه کنگره آمریکا دستگیر شد. پس وقتی در کشورهای توسعه یافته هم چنین اقداماتی رخ می‌دهد، به این نتیجه می‌رسیم که آموزش برای حفظ ورزشکاران در شرایط قهرمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هیچ‌گاه نباید ورزشکار دچار احساس تهی بودن شود و با خلاء انگیزشی مواجه شود.


برای ورزشکار شرط مدال نگذاریم


وی افزود: یکی از اشتباهی که در سیستم‌های آموزشی رخ داده شرط کسب مدال برای استخدام ورزشکارانی که در مسیر رسیدن به قهرمانی هستند، بوده که با این شرط روح و روان ورزشکار به‌هم می‌ریزد و عملاً او زحمت و تلاش برای رسیدن به موفقیت را در گرو کسب مدال می‌بیند. در واقع ورزشکار همواره با این استرس ذهنی ورزش می‌کند که آینده شغلی خود را منوط به این می‌بیند که هر زور شده به مدال برسد تا بتواند استخدام شود.


فقر معلومات در ورزشکاران


سمیع‌زاده تصریح کرد: نباید ورزشکاران را از لحاظ معلومات فقیر بار آوریم و برای آنکه مسیر غلطی را نروند باید آموزش کاملی به آنها داده شود. اگر آموزش‌ها بدون ایراد باشد، امثال سعید ملایی و کیمیا علیزاده که در جودو و تکواندو موفق بودند، دچار مهاجرت نمی‌شدند و آینده ورزشی‌شان با مخاطره همراه نمی‌شد. امیدوارم که بتوانیم با برگزاری سمینارهای لازم به ورزشکاران کشورمان کمک کنیم. فراموش نشود که درصد کمی از ورزشکاران مربیان موفقی بوده‌اند و دلیل آن به مسائل آموزشی بازمی‌گردد.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر