اکران مردمی جشنواره فجر در حصار قید و شرط/ جزئیاتی جدید از احتمالات اکران مردمی فجر 39
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره فیلم سیونهم در روزهای منتهی به زمان شروع این دوره همچنان در تبوتاب تدارک حضور مردم در سینماهاست. اتفاقی که طی دو روز گذشته و پس از دیدار مدیران جشنواره و رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت به سرانجام نسبی نیز رسیده است.
البته در گفتههای کیانوش جهانپور خبر قطعی مبنی بر برپایی سینماهای مردمی دیده نمیشود و گویا همهچیز در حد زمینهچینی است تا در صورت شرایط پایدار کرونایی کشور، بتوان با حداقل حضور در سینما، شرایط را برای پذیرش مخاطبان عام فراهم کرد.
صرفا گمانهزنی
درحال حاضر جزئیات رسمی از سوی برپایی سینماهای مردمی جشنواره فجر اعلام نشده و به نظر همه را باید در گمانهزنی رو به قطعیت دانست. نکته دیگر اینکه هنوز هم شیوه اجرای این مساله با انجمن سینماداران به شکل رسمی مطرح نشده است.
در این رابطه محمدقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران به خبرنگار آنا گفت: منِ سینمادار هم در جریان جزئیات این توافق نیستم. باید ببینیم در عمل جزئیات اکران مردمی سینماهای جشنواره فجر چگونه اتفاق میافتد تا بتوان گفت آیا میتوان امیدی به اکران مردمی فجر داشت یا خیر.
البته در حال حاضر سینماهای حوزه هنری ورود به اجرای چنین طرحی را مورد استقبال قرار دادهاند. این مرکز روز گذشته اعلام کرد؛ حضور توأمان بیش از ۳۰ هزار تماشاگر در ۲ هفته اخیر در ۴۰ سینمای بازگشایی شده حوزه هنری ضمن رعایت محدودیت ظرفیت ۵۰ درصدی و تجربه اجرای پروتکلهای بهداشتی در سالنهای سینما، گواه این است که میتوان در راستای ماهیت اصلی جشنواره فجر در دهه فجر انقلاب اسلامی، مطابق با استانداردهای بهداشتی میزبان مخاطبان بود.
قطعیت در کاخ جشنواره و میزبان دوم رسانهها
جشنواره فجر امسال پس از اعلام رسمی مبنی بر برگزاری دوره سیونهم، سه مرحله را از نظر حجم برپایی پیش روی خود گذاشت تا به هر شکل ممکن بتواند جشنواره سال 99 را به سرانجام برساند. پس از عرضه 110 فیلم در جشنواره و نهایتا پذیرش 62 مورد آن، در نبود هیأت انتخاب برای رقابت، حضور اهالی سینما ولو به شکل محدود نیز برقرار شد.
«برج میلاد» گزینه حتمی دورهمی اهالی رسانه، برپایی نشستها و غیره خواهد بود و در کنار آن نیز پردیس «سینما ملت» برای حضور رسانههای علاقهمند فراهم شده است. به نظر این سطح از جشنواره تا به اکنون قطعی بوده و سالنهای این دو مرکز، در پی مقدمهچینی برای میزبانی خاص و البته محدود از سینماگران و نیز رسانهها هستند.
صرفا تهران؛ شهرستانها خیر
در حال حاضر اما نگاهها و شاید رایزنیها از یک طرف با وزارت بهداشت و نیز از طرف دیگر با سالنداران است تا جشنواره بتواند پس از کسب مجوز رسمی از ستاد مقابله با کرونا، دست یاری سالنداران بزرگ از جمله سالنهای خصوصی را نیز با خود همراه داشته باشند؛ شرایطی که تا به اکنون به پاسخ صریح نرسیده است.
ضمن اینکه برخلاف بسیاری از سالها در دوره سی و نهم و در صورت قطعیت در میزبانی از حجم محدودی از مردم در سینماهای عمومی، همهچیز صرفا در پایتخت فراهم میشود. پس از بسته شدن فهرست فیلمهای متقاضی اکران مردمی، مشورت با داوران و احتمال استقبال از برخی آثار صاحبنامها، جدول مردمی نیز بسته خواهد شد.
البته در این مورد، از فروش فیزیکی بلیت در گیشه خبری نخواهد بود و رایزنیها به سمت کاهش ظرفیتها سالنها حتی به شکل 30 درصد است. همچنین در این سطح، قرار نیست شاهد فروش سری بلیتها باشیم بلکه شرایط به شکل آنلاین و حتی خرید بلیتها تکی خواهد بود.
همه راهها به سمت برگزاری مردمی
مدیران جشنواره فجر طی روز گذشته با برخی اعضای انجمن سینماداران و قبلتر سامانههای پیشفروش بلیت مذاکراتی داشتهاند تا دوره سیونهم این رویداد را حتی به شکل حداقلی اما به سمت اکران مردمی بکشانند. این ماجرا مورد اصرار دبیر جشنواره و مورد موافقت وزارت ارشاد است اما رایزنیها برای چگونگی اجرای آن محل بحث است.
بازگشایی سینماها طی روزهای اخیر و میزبانی از مخاطبان به شکل محدود 50 درصدی، میل جشنواره فجر به سمت اکران عمومی را دوچندان کرده تا با ریسک بیشتر این سطح را نیز مورد پوشش قرار دهد. آمار کرونایی کشور، ابراز تمایل سینماها، علاقهمندی صاحبان فیلم و خصوصاً موافقت ستاد مقابله با کرونا، نحوه اجرای این بخش را تا حدودی در ابهام فروبرده است.
انتهای پیام /4143/پ
انتهای پیام/