صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۰ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
یک پزشک متخصص زنان در گفتگو با آنا:

تجویز غربالگری برای همگان، ظلمی آشکار در حق پزشکان و بیماران است

یک پزشک متخصص زنان با بیان اینکه تجویز غربالگری برای همگان، ظلمی آشکار در حق پزشکان و بیماران است، گفت: متأسفانه در کنگره‌ها مُدام به پزشک می‌گویند در برابر همه هزینه‌های زندگی نوزاد بیمار، مسئول است.
کد خبر : 558014

صدیقه آیتی در گفتگو با خبرنگار حوزه جمعیت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارزیابی لزوم انجام تست غربالگری گفت: طرح غربالگری پروسه‌ای است که وضعیت جنین را مشخص می‌کند اما نکته حائز اهمیت در مورد طرح مذکور این است که این طرح باید به صورت داوطلبانه  و به درخواست خود مادر صورت بگیرد، به این ترتیب که والدین از پزشک بخواهند طرح غربالگری را تجویز کند اما اینکه به صورت غیرمستقیم پزشک را ملزم به تجویز غربالگری برای همه بیماران کنند، ظلم آشکاری در حق پزشکان و بیماران است.


وی در توضیح قانونی که به موجب آن در صورت تولد نوزاد بیمار، پزشک ملزم به پرداخت هزینه‌های زندگی آن خواهد بود، افزود: این قانونی است که به صورت مداوم در کنگره‌ها و بازآموزی‌هایی که در مورد پزشک قانونی صورت می‌گیرد، اعلام می‌شود که اگر پزشک بیماران سندروم داون را تشخیص دهد،پزشک در قبال مخارج آن فرد، مسئول است.


این پزشک متخصص زنان با تأکید براینکه مراحل تکمیلی غربالگری برای مادر و جنین خطرناک است، تصریح کرد: البته مرحله اول غربالگری که شامل آزمایش خون و سونوگرافی است، ضرر جانی ندارد اما ضرر مالی به سیستم بهداشت و خانواده وارد می‌کند. این هزینه‌ها در شرایطی به خانواده و نظام بهداشت وارد می‌شود که امکان تولد فرزند مبتلا به سندروم داون یک در هزار است.


آیتی با اشاره به قابلیت‌ها و توانایی‌های افراد مبتلا به سندروم داون اظهار کرد: حقیقتی که در مورد افراد مبتلا به سندروم داون وجود دارد، این است که این افراد به واسطه توانایی و قابلیت‌هایی که دارند، حتی در کشورهای غربی هم آنها را از حق زندگی محروم نمی‌‌کنند و از ظرفیت‌های آنها استفاده می‌کنند.


وی در واکنش به اینکه آیا افراد مبتلا به سندروم داون از توانایی ذهنی و هوشی کافی برای حفظ و یادگیری مهارت‌ها برخوردار هستند؟ ادامه داد: این افراد به دلیل داشتن یک کروموزوم اضافه دارای برخی ناتوانی‌هایی هستند که این موارد هم با تمرین کردن، بهبود پیدا می‌کند اما بعضاً حتی می‌توانند مدرسه بروند و کارایی لازم داشته باشند.


این پزشک متخصص زنان در پایان یادآور شد: البته بسیاری از پزشکانی که به تازگی فارغ‌التحصیل شدند و وارد مرحله درمانگری شدند، غربالگری را به عنوان حقوق جنین قلمداد می‌کنند، در صورتی که واقعیت این است با انجام غربالگری حق حیات از بسیاری افراد گرفته می‌شود. البته در کنار جنین‌های مشکوک به سندروم داون، جنین‌های سندروم 13 و 18 هم سقط می‌شوند که در صورت ادامه بارداری خود این جنین‌ها از بین می‌‎روند.


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

برچسب ها: غربالگری
ارسال نظر