وضعیت قیمت خودروهای داخلی در نوروز سال ۱۴۰۰ چه میشود؟/ تاثیر قیمتگذاری دستوری بر بازار
به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، هر سال در ماههای پایانی سال تقاضا در بازار خودرو بیشتر و قیمتها افزایش مییابد اما امثال ظاهرا بازار روند معکوس در پیش گرفته است.
روند کاهشی قیمت که از آبان ماه آغاز شده کماکان در بازار وجود دارد و تب و تاب اولیه رشد قیمت اوایل سال دیگر دیده نمیشود.
خودرو در صدر کالاهای ارزان شده!
انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، کاهش نرخ دلار،وعده افزایش تولید توسط خودروسازان و کاهش ریسکهای غیراقتصادی و انتظار تورمی بواسطه خروج ترامپ از کاخ سفید را میتوان از جمله دلایل افت قیمت خودرو عنوان کرد.
طبق بررسیهای انجام شده قیمت خودرو در آذرماه نسبت به دی ماه 8.5 درصد کاهش داشته که حاکی از در صدر بودن بازار خودرو در کاهش قیمت نسبت به سایر بازارها است.
فروکش کردن تقاضای کاذب
سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در این باره معتقد است؛ با توجه به روند کاهشی قیمت ارز، تا پایان سال افزایش قیمت در حوزه خودرو نخواهیم داشت اما احتمال کاهش قیمت بیشتر است اما همچنان به نوسانات قیمت ارز بستگی دارد. اگر نرخ ارز به کانال ۲۳ هزار تومان برسد، ۷ تا ۸ درصد قیمت خودرو نیز کاهش خواهد یافت.
به گفته وی تقاضای کاذب در بازار خودرو فروکش کرده و خریداران بیشتر مصرفکنندگان واقعی هستند، زمانی واسطهها وارد بازار میشوند که نرخ ارز نوسان داشته باشد؛ بنابراین با توجه به آرامش بازار سرمایه مشکلی پیش نخواهد آمد.
در کنار کاهش نرخ ارز میتوان به صحبتهایی که درباره افزایش وضعیت تولید و تمرکز وزارت صمت به عنوان سیاستگذار کلان این بخش نیز اشاره کرد که بهطور طبیعی بر روی عرضه نیز تاثیرگذار است و موجب ارسال سیگنالهای مثبتی به بازار شده است البته این موضوع را نیز باید در نظر گرفت اگر اختلالی در این سیگنالها ایجاد شود، بازار با سرعت هر چه بیشتر به این موضوع واکنش نشان خواهد داد و قیمتها روند صعودی خود را از سر خواهند گرفت.
تاثیر قیمتگذاری دستوری بر بازار
حسن کریمیسنجری کارشناس خودرو نیز در این باره میگوید اگر بایدن به برجام برگردد تاثیر مثبتی بر روی شاخصهای کلان اقتصادی کشور خواهد گذاشت و همین مسئله میتواند موجب افت بیشتر قیمتها شود.
به گفته وی؛ شاید تا پایان سال به شکل اجرایی اقدام جدی و فراگیر از سوی آمریکا در قبال برجام و حذف تحریمها از سوی آمریکا شاهد نباشیم، اما بازار نسبت به سیگنالهای ارسالی در این زمینه حساس و آماده شنیدن کوچکترین خبری در این باره است و اگر این سیگنالها مثبت نباشد، به سرعت فعالان این بازار خود را با شرایط موجود تنظیم میکنند.
کریمیسنجری معتقد است در شرایط فعلی مواد اولیه خودروسازان با قیمتهای بالا به دست آنها میرسد و این موضوع در کنار ادامه قیمتگذاری دستوری از سوی شورای رقابت بر روی وضعیت نقدینگی خودروسازان تاثیر منفی میگذارد و میتواند منجر به مانعی برای رشد عرضه شود که در فرایند قیمتگذاری بازار قطعا اثرگذار خواهد بود.
تاثیر تحولات بین المللی در بازار
فربد زاوه نیز به عنوان دیگر کارشناس صنعت خودرو معتقد است؛ تغییراتی که در عرصه بینالمللی ایجاد شده تاثیر زیادی بر بازار دارد و تا حدود زیادی تکلیف وضعیت بازار را در ماههای پایانی سال مشخص میکند و سیگنالهای ارسالی میتواند تاثیر مثبتی روی وضعیت بازار داشته باشد و قیمتها را در مسیر کاهشی قرار دهد.
البته در این بین احمد نعمت بخش به عنوان دبیر انجمن خودروسازان در این باره میگوید خودروسازان برای اینکه خودرو گران نشود، تولید را افزایش دادند و در ۸ ماه اول سال، ۲۸ درصد افزایش تولید سواری داشتیم و برای کاهش قیمت باید خودرو از ۲ نرخی خارج و به تک نرخی برسد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/