صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

تلاش برای ردیابی آثار هوش فرازمینی/ آدم‌فضایی‌ها به دنبال ارتباط با انسان‌ها هستند؟

مراکز و پایگاه‌های متعددی در سراسر دنیا با استفاده از تعداد زیادی ماهواره امواج رادیویی در اطراف کره زمین را بررسی و به دنبال آثار حیات هستند.
کد خبر : 557224

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سازمان‌های فضایی در سراسر دنیا پایگاه‌هایی با تعداد زیادی ماهواره و تجهیزات ارتباطی برپا کرده‌اند که به صورت شبانه‌روزی و بدون وقفه سیگنال‌های ارسالی از فضا را بررسی می‌کنند. هدف اصلی احداث چنین مراکز تحقیقاتی بررسی هرگونه حیات فرازمینی در منظومه شمسی و حتی در سراسر کهکشان راه شیری است.




بیشتر بخوانید:


نیروگاه‌های خورشیدی در فضا می‌توانند انرژی زمین را تأمین کنند؟




یوری میلنر و همسرش جولیا میلنر با هزینه بیش از 100 میلیون دلار مرکزی برای تحلیل و دریافت امواج رادیویی موجود در فضا مرکزی را راه‌اندازی کردند. این مرکز دارای تعداد زیادی ماهواره و تلسکوپ است و با نام پروژه Breakthrough Listen Initiative شناخته می‌شود. از زمان احداث و راه‌اندازی مرکز بررسی امواج رادیویی تاکنون سیگنال‌های ناشناخته‌ای دریافت شده است ولی محققان هنوز نتوانسته‌اند منبع ارسال این امواج را شناسایی کنند.


اخترشناسان در تلاش برای یافتن حیات فرازمینی


در میان امواج  رادیویی که تا این لحظه در مرکز ردیابی فرکانس‌های فرازمینی شناسایی شده است سیگنالی دریافتی از یکی از سیاره‌های نزدیک به خورشید توجه‌های زیادی را به خود جلب و دانشمندان را بسیار شگفت‌زده کرد. پس از بررسی‌های اولیه محققان اعلام کردند این سیگنال از منطقه‌ای دارای حیات و توسط موجوداتی هوشمند ارسال شده است اما در نهایت هیچ نشانه‌ای از منبع تولید کننده این موج رادیویی پیدا نشد.


با وجود تجهیزات بسیار پیشرفته برای تحقیق در مورد حیات فرازمینی بررسی و تحلیل امواج رادیویی که از منبعی خارج از کره زمین ارسال می‌شود ساعت‌ها طول می‌کشد و حتی گاهی اوقات منطقه‌ای که دانشمندان تخمین می‌زنند محل ارسال سیگنال باشد با موقعیتی که گیرنده ماهواره‌ای نشان می‌دهد تفاوت زیادی دارد.



ویژگی‌های سیگنال‌های ارسالی از فضا


سیگنال‌هایی که تاکنون از فضا دریافت شده‌اند با امواج رادیویی که می‌شناسیم تفاوت دارند. دانشمندان این فرکانس‌ها را اصطلاحاً «باند باریک» می‌نامند. در واقع چون نسل بشر هنوز شناختی از هوش فرازمینی ندارد امواج رادیویی ناشناخته نیز در دسته باند باریک قرار می‌گیرد. این اصطلاح اولین بار 60 سال پیش زمانی که گروهی از دانشمندان در حال کار با گیرنده‌های رادیویی بودند و سیگنالی نشناخته را دریافت کردند مطرح شد.


درک محدود انسان از موجودات فرازمینی


اگر تصور کنیم در جهان هستی تنها نیستیم و موجودات هوشمند دیگری نیز در کیهان وجود دارند بابد علاوه بر ایجاد راه ارتباطی شناخت حداقلی از ساختار بدن و ویژگی‌های آن‌ها داشته باشیم. در حال حاضر دانشمندان هیچ گونه اطلاعات درستی از موجودات فرازمینی نداشته و هنوز نمی‌دانند که آیا آن‌ها تمایلی به ارتباط با انسان‌ها دارند یا خیر؟


اطلاعات ناقص کنونی و امید به یافتن حیات در سایر نقاط کیهان دانشمندان در سازمان‌های فضایی سراسر دنیا را متقاعد می‌سازد که همچنان به تحقیقات خود ادامه داده و ظرفیت ارتباطی مراکزی چون Breakthrough Listen Initiative را توسعه دهند.


در سال گذشته میلادی دانشمندان با شگفتی اعلام کردند شواهدی مبنی بر وجود حیات در سیاره زهره پیدا کردند. انتشار این خبر علاوه بر اینکه بسیاری از علاقه‌مندان به علوم فضایی را شگفت زده کرد موجب شد تحقیقات گسترده‌ای در این خصوص آغاز شود. گروهی از اخترشناسان معتقد بودند وجود برخی از گازهای حیات بخش در سیاره زهره سبب به وجود آمدن دسته‌ای از ابرها شده که نمونه آن‌ها تنها در کره زمین دیده می‌شود.


اما پس از بررسی دقیق‌تر با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته مشخص شد در این سیاره هیچ گونه اثری از حیات وجود ندارد و تنها ترکیب گازهای مختلف باهم و واکنش شیمیایی بین عناصر سبب به وجود آمدن چنین ابرهایی شده است.



پروژه‌های متعدد فضایی کار ردیابی امواج ناشناخته را سخت‌تر می‌کند


ظهور شرکت‌هایی نظیر اسپیس‌ایکس و بلواورجین در سال‌های اخیر سبب شده تعداد ماهواره‌ها و تجهیزات تحقیقاتی که به خارج از کره زمین پرتاب می‌شود تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند و این روند همچنان با سرعت زیادی ادامه دارد. شرکت اسپیس‌ایکس به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تحقیقات فضایی و اولین شرکت خصوصی که توانست گروهی از فضانوردان را به ایستگاه بین‌المللی فضایی اعزام کند برنامه‌ریزی کرده است تعداد ماهواره‌های خود در مدار زمین را به عدد 900 رسانده و سیستمی تحت عنوان منظومه ماهواره‌ای را ایجاد کند.


اگرچه به نظر می‌رسد هرچه تعداد ماهواره‌ها در اطراف کره زمین بیشتر باشد توسعه امکانات ارتباطی با سرعت و کیفیت بالاتری انجام می‌شود ولی  بررسی‌ها نشان داده است هر ماهواره در هر لحظه هزاران موج رادیویی را منتشر کرده و حجم بالای فرکانس‌هایی که به سمت زمین می‌آیند کار شناسایی سیگنال‌های ارسالی از فضا را پیچیده‌تر می‌سازد. تمامی مشکلاتی که بیان شد مانعی برای تحقیقات بیشتر دانشمندان نیست و شرکت‌های فضایی روش‌های مختلفی را برای ارتباط با موجودات هوشمند فرازمینی امتحان می‌کنند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر