مشکلات صنایع شیمیایی شناسایی و رفع میشوند/ پرورش و تکثیر کنههای شکارگر/ تولید کربنات باریم در مقیاس صنعتی
گروه استانهای خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیتهای علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیتها نمیرسد و رسالت دانشگاه تحقق نمییابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.
اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینههای تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.
مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست در راستای اهداف دانشگاه آزاد اسلامی و بهمنظور انجام پروژههای تحقیقاتی در راستای توسعه علم، نوآوری و ارائه راهکارهای جدید برای ارتقای وضع موجود در فرآیندهای صنعتی و تولیدی، شناسایی و رفع مشکلات صنایع شیمیایی، توسعه و تحقیق در امور زیست محیطی، تلاش برای خودکفایی و تولید محصولات شیمیایی و ایجاد انگیزه برای نسل جوان و علاقهمندسازی و هدایت دانشجویان به کارآفرینی و انجام تحقیقات کاربردی سال تحصیلی 95-94 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد راهاندازی شد.
علی شیبانی که اکنون مسئولیت مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد را برعهده دارد در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به پرسشهایی درباره چگونگی و چرایی ایجاد مرکز، مأموریتها، فعالیتها و دستاوردها و برنامههای پیش روی آن پاسخ گفته است که در ادامه میخوانیم.
آنا: درباره چگونگی و چرایی ایجاد مرکز تحقیقاتی شیمی و محیط زیست در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بگویید.
شیبانی: مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد سال تحصیلی 95-94 به همت مسئولان دانشگاه و توجه و همکاری سازمان مرکزی دانشگاه با هدف ایجاد بستری مناسب برای توسعه و تسریع در انجام امور تحقیقاتی در زمینه شیمی و محیطزیست با نگاه کاربردی، کارآفرینی و رفع مشکلات صنعتی استان یزد راهاندازی شد.
بیشتر بخوانید:
استانداردهای پروژه ریلگذاری معدنچیان چغارت تدوین شد
این مرکز به نیاز استراتژیک هر سازمانی پاسخ میدهد
آنا: چه ماموریت یا مأموریتهایی برای این مرکز تعریف شده و آیا اکنون در انجام مأموریتها فعال است.؟
شیبانی: در ارتباط با این پرسش میتوان انجام پروژههای تحقیقاتی در راستای توسعه علم، نوآوری و ارائه راهکارهای جدید برای ارتقای وضع موجود در فرآیندهای صنعتی و تولیدی، شناسایی و رفع مشکلات صنایع شیمیایی، توسعه و تحقیق در امور زیست محیطی، تلاش برای خودکفایی و تولید محصولات شیمیایی و ایجاد انگیزه برای نسل جوان و علاقهمندسازی و هدایت دانشجویان به کارآفرینی و انجام تحقیقات کاربردی این مرکز را گامهایی در تحقق مأموریتهای تعریف شده دانست.
آنا: تاکنون چه فعالیتهایی در مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است.؟
شیبانی: عمده فعالیتهای انجام شده در مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست، همکاری با آبفای استان یزد در انجام طرح تحقیقاتی، بررسی علل آلودگی آب شرب دشت نصرآباد به نیترات و نیتریت و ارائه راهکارهای عملی، مطالعه زیستمحیطی منطقه بافران نایین، مطالعه و تولید کربنات باریم و همکاری با بسیج علمی استان یزد برای تولید در مقیاس صنعتی (در حال انجام)، تولید محلول ضدعفونی در دوران کرونا، پرورش و تکثیر کنههای شکارگر و فروش و عرضه به بازار و طرح پایش زیستبوم مهار زیستی (در دست بررسی) و انجام خدمات آزمایشگاهی بوده است.
آنا: - تعامل نهادها و مراکز مربوط به این مرکز با شما چگونه بوده و آیا قرارداد و تفاهمنامهای در زمینههای همکاری صورت گرفته است؟
شیبانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد تمام ظرفیت، امکانات و تجهیزات موجود را در اختیار مرکز تحقیقاتی شیمی و محیط زیست قرار داده و همکاری مسئولان نهادها و مراکز دانشگاهی قابل قدردانی است.
قرارداد و تفاهمنامه در زمینههای همکاری با دیگر نهادها در قالب و چارچوب دانشگاه موجود است که این مرکز در صورت نیاز میتواند از آنها بهره بگیرد.
آنا: جایگاه پایاننامههای دانشجویی و طرحهای پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در این مرکز چگونه است.آیا مرکز میتواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود.؟
شیبانی: مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی یزد از پیشنهادهای تحقیقاتی دانشجویان و استادان استقبال میکند و اکنون تعدادی پروژه کارشناسی مربوط به دانشجویان در قالب موضوعات مطرح شده توسط این مرکز، انجام شده است.
درباره ارزیابی منصفانه فعالیتهای این مرکز میتوان اظهار کرد که وضع موجود با وضعیتی که انتظار میرود فاصله دارد؛ البته با توجه به حرکت رو به رشد و شکلگیری این مرکز قطعاً فعالیتها گسترش و تسریع خواهند یافت.
این نکته قابل ذکر است که اگر به هزینههایی که برای این مرکز صورت گرفته توجه شود، خروجی و دستاوردها بسیار قابل توجه است، این حرکت امیدوارانه و شوقآفرین برای ایجاد انگیزه در نسل جوان و دانشجو ادامه مییابد و تا موجب جذب بیشتر دانشجو شود.
آنا: آیا در دوران کرونا مرکز تحقیقات شما موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟
شیبانی: مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی یزد در تهیه محلول ضدعفونی کننده الکلی فعالیت داشته و در زمینه تولید الکل اقداماتی انجام شد که بهدلیل مهیانبودن شرایط و سرمایهگذار نتیجهای را بهدنبال نداشت.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/