ترویج روحیه فعالیت گروهی دانشجویان در انجمنهای علمی/ وقتی «بودجه کم» مشکل همه انجمنهاست
محبوبه رضایی ناندلی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در ادامه پرونده «توسعه دانشهای نو با انجمنهای علمی» با تشریح فعالیتها، دستاوردها و برنامههای انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس اظهار کرد: انتخابات این انجمن اواخر فروردین 97 همزمان با سایر رشتهها در این واحد دانشگاهی برگزار شد و پنج نفر از دانشجویان که اکثریت آرا را کسب کرده بودند بهعنوان اعضای هیئت مدیره انجمن انتخاب شدند.
بیشتر بخوانید:
راههای تقویت انجمنهای علمی کدامند؟
آمادگی انجمنهای علمی برای همکاری در اجرای طرحهای پژوهشی و مطالعاتی
موشکافی چالشهای اصلی انجمنهای علمی با نگاه حل مسئله
وی افزود: بعد از انجام کارهای مقدماتی و امور اداری اوایل اردیبهشت 97 بود که انجمن رسماً کار خودش را آغاز کرد و از همان ابتدا انجمن بسیار فعال بود، بهطوریکه توانستیم برنامههای علمی مختلفی را برگزار کرده و فعالیتهای متعددی را انجام دهیم.
رئیس انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس بیان کرد: از اردیبهشت 97 تا دی 98 (قبل از همهگیری کرونا) که کلاسها حضوری بود، حدود 14 یا 15 نشست علمی، کارگاه و سخنرانی برگزار کردیم که با استقبال دانشجویان مواجه شد؛ خوشبختانه استادانی هم که دعوت میکردیم، همکاری کردند.
این استاد دانشگاه درباره تعداد اعضای این انجمن گفت: حدود 100 دانشجو عضو انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس بودند؛ اما حضور بیش از این تعداد روی کاغذ 100 تا 120 نفر عضو انجمن هستند.
رضایی ناندلی درباره ارزیابی خود از جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاهها مطرح کرد: فعالیت در انجمنهای علمی میتواند برای دانشجویان امتیازات زیادی داشته باشد، بهعنوان مثال در دانشجو اعتماد به نفس ایجاد میکند و میتواند در فرهنگسازی و فرهنگ علمی مؤثر باشد.
این مسئول ادامه داد: انجمنهای علمی علاوه بر اینکه فضای بانشاط در دانشگاه ایجاد میکنند، باعث کشف استعدادهای دانشجویان میشوند، روحیه فعالیتهای گروهی را در دانشجویان تقویت کرده و دانشجو را در مسیر هدف اصلی آموزش عالی قرار میدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که انجمنها چقدر میتوانند در پیشبرد و توسعه علمی دانشجویان تأثیرگذار باشند، اظهار کرد: انجمنها تأثیرگذاری زیادی در دانشجو دارند بهخصوص موضوعاتی که برای کارگاهها، سخنرانیها و نشستهای علمی انتخاب میشود، بیشتر موضوعات کاربردی است که معمولاً در کلاسهای درس خیلی فرصت پرداختن به آنها وجود ندارد.
بودجه مهمترین مشکل است
رضایی ناندلی خاطرنشان کرد: در کارگاههایی که استادان مدعو، وکیل، قاضی یا سردفتر حضور و تجربه کارهای اجرایی دارند، مسائل حقوقی بررسی و تحلیل میشود، دانشجویان هم خیلی استقبال میکنند؛ زیرا در کلاسهای درس حقوق، شاید خیلی امکان پرداختن به مباحث و موضوعات کاربردی وجود ندارد و دانشجویان در این کارگاهها با این مباحث کاربردی آشنا میشوند و به رشد و پیشرفت آنان کمک میشود.
رئیس انجمن حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس درباره مشکلات و چالشهای انجمنها بیان کرد: بودجه مهمترین مشکل است که واقعاً برای فعالیت انجمنها ناچیز است، گاهی اوقات بودجهای که برای فعالیتها اختصاص پیدا میکند حتی برای انجام کارهای مقدماتی یک برنامه علمی هم کفایت نمیکند. بودجه انجمنها باید از سوی مسئولان ذیربط افزایش یافته تا فعالیتهای علمی بیشتری انجام داده و در این مسیر تقویت شوند.
این مسئول درباره فعالیت اجتماعی، علمی، فرهنگی و دستاوردهای انجمن علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی پردیس اظهار کرد: بیشتر فعالیتها شامل کارگاهها، سخنرانیها و نشستهای علمی با موضوعات حقوقی کاربردی بوده است که دانشجویان در آینده زیاد با آنها سروکار دارند و در کلاسهای درس شاید فرصت کافی برای پرداختن به این موضوعات نباشد.
وی بیان کرد: برای دوره جدید انجمن قرار بود انتخابات حضوری و اسفند 98 برگزار شود؛ اما بهدلیل شیوع کرونا این انتخابات بهصورت آنلاین برگزار و اعضای جدید را انتخاب کرده تا در دوره کرونا و تا عادی شدن شرایط بتوانیم برنامههای خود را دنبال کنیم.
انتهای پیام/4117/4062/پ
انتهای پیام/