صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۲۶ دی ۱۳۹۹
طاهرخانی در گفتگوی تفصیلی با آنا:

«فیکسچر» کنترل کیفیت صنایع دفاعی طراحی و ساخته شد/ امکان‌سنجی ایجاد مرکز تولید همزمان برق و حرارت

رئیس مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان از طراحی و ساخت فیکسچر کنترل کیفیت برای صنایع دفاعی و ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نفتی در این مرکز تحقیقاتی خبر داد.
کد خبر : 555515

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیت‌های علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیت‌ها نمی‌رسد و رسالت دانشگاه تحقق نمی‌یابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.


اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینه‌های تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.



دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان در دو رشته مراکز تحقیقاتی متعددی را دایر کرده است که از آن جمله می‌توان مراکز تحقیقاتی مکانیک کاربردی، کشاورزی، نانو فناوری و کلینیک پژوهشی انرژی ERC را نام کرد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی فعالیت‌های مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان گفتگویی را با ابوالفضل طاهرخانی رئیس این مرکز ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان چرا و چگونه ایجاد شد؟



طاهرخانی: پس از تصویب دانشکده مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان به‌عنوان نخستین دانشکده مصوب مکانیک بین تمام واحدها دانشگاهی، مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی به‌دلیل حضور اعضای هیئت علمی بسیار غنی در واحد تاکستان با هدف توسعه پژوهش‌های کاربردی راه‌اندازی شد.


اهداف کلی مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی، جهت‌دارکردن تحقیقات دانشگاهی و رشد و توسعه کیفی آن، فراهم کردن زمینه انجام پروژه‌های تحصیلات تکمیلی در ارتباط با تحقیقات کاربردی مورد نیاز کشور، ·تسریع در امور مربوط به جذب منابع مالی خارج از دانشگاه از طریق قراردادهای تحقیقاتی که درراستای اولویت‌های تحقیقاتی دستگاه‌ها و سازمان‌های برون‌دانشگاهی منعقد می‌شود، بوده است.


تلاش برای جهت‌دارکردن طرح‌های پژوهشی برای ایجاد محصولات دانش‌بنیان


از سوی دیگر جهت‌دارکردن طرح‌های پژوهشی دانشگاه و استفاده از منابع مالی موجود در راستای ایجاد محصولات دانش‌بنیان در کنار تعهدات مصوب طرح‌های پژوهشی، شفاف‌سازی مراحل، کوتاه‌سازی زمان تصویب طرح‌ها و افزایش سرعت اداری کارها، تشویق اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان در انجام طرح‌های برون‌دانشگاهی، برگزاری کنفرانس‌های علمی مشترک با صنایع و چاپ منظم مجلات علمی و کاربردی از دیگر اهداف تشکیل این مرکز بوده است.


آنا: تاکنون چه فعالیت‌هایی در مرکز تحقیقاتی مکانیک کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟



طاهرخانی: عقد قرارداد طراحی و ساخت عیب‌یابی هوشمند در خط تولید سایپاشیشه و انجام آن، طراحی و ساخت فیکسچر کنترل کیفیت برای صنایع دفاعی، ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نفتی، مطالعه و امکان‌سنجی ایجاد مرکز تولید همزمان برق و حرارت ازجمله مأموریت‌های مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان بوده که به سرانجام رسیده است.


راه‌اندازی مرکز تخصصی ماشین‌کاری و کدکم پیشرفته (CAD CAM) با استفاده از تجهیزات دانشگاه و چاپ فصلنامه مکانیک کاربردی از دیگر مأموریت‌های انجام‌شده مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی واحد تاکستان است.


آنا: تعامل نهادها و مراکز مربوط با مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی چگونه بوده و آیا تفاهم‌نامه‌ای در زمینه‌های همکاری صورت گرفته است؟


طاهرخانی: بسیاری از صنایع و نهادها علاقه‌مند به همکاری با مراکز دانشگاهی هستند. مهم ایجاد بستر مناسب و لازم و حذف بروکراسی اداری برای ارتباط صنعت و دانشگاه است و دراینصورت می‌توان به آینده امیدوار بود.


آنا: جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



طاهرخانی: از طرف سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی امتیازی برای تعریف پایان‌نامه‌های مقاطع ارشد و دکتری در مرکز تحقیقات مکانیک کاربردی در نظر گرفته نشده تا بتوان همکاران را ترغیب به فعالیت در راستای اهداف مرکز کرد.


تأکید بر اخذ اولویت‌های پژوهشی و عقد قرارداد با نهادها و سازمان‌ها


به‌طور شفاف ترفیع سالانه یا ارتقای امتیازی برای فعالیت‌های همکاران هم در نظر گرفته نشده است.


آنا: فعالیت مرکز تحقیقاتی مکانیک کاربردی را چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود؟


طاهرخانی: برای رسیدن به اهداف ذکرشده، مرکز تحقیقات باید دارای یک چارت اداری و استقلال مالی بوده و فعالیت اعضای هیئت علمی الزام‌آور باشد تا در قبال این همکاری امتیازات لازم را دریافت کنند، اما هیچ‌کدام از این موارد وجود ندارد.


سیستم آموزشی اعضای هیئت علمی و دانشجویان را به سمت چاپ مقالات و کتاب‌هایی سوق می‌دهد که گره‌ای از مشکلات صنعت یا دانشگاه آزاد اسلامی را رفع نخواهد کرد.


با تمام قوا در حال رایزنی با صنایع منطقه برای اخذ اولویت‌های پژوهشی و عقد قرارداد هستیم، اما نمی‌دانیم در صورت از دست‌دادن امتیاز مرکز تحقیقات از چه تسهیلاتی محروم خواهیم شد؟



با توجه به اینکه مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی کارآفرینی و پژوهش‌های کاربردی است باید متناسب با  این تغییرات قوانین و بخشنامه‌ها نیز به‌روز شوند؛ البته به‌تازگی بخشنامه‌های مؤثری در این زمینه صادر شده‌اند که در آینده نتایج آن بیشتر عیان خواهد شد و این تغییرات باید در چارت اداری دانشگاه اعمال شود.


نگاه سنتی مسئولان دانشگاه باید از جذب دانشجو و انتخاب واحد به سمت مأموریت‌های جدید برگردد و اینجاست که باید برای مراکز تحقیقاتی مانند دانشگاه چارت تعریف شود. این چارت نیز باید مانند شرکت‌های فعال خارج دانشگاه شامل بخش‌های بازاریابی، فنی و مالی باشد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر