ساخت نخستین خانه درختی تکستونه در جهان/ سیل و زلزله هم حریف سازه مخترع ایرانی نمیشود
فاطمه کریمینژاد در گفتگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص خانه درختی ضدزلزله و ضدسیل با قابلیت تشخیص حوادث بیان کرد: پس از بررسیهای زلزلههای طبس، رودبار و کرمانشاه و سیل سال 66 تهران به این نتیجه رسیدیم که درختان در بلایای طبیعی کمترین آسیب را میبینند. این امر الهامبخش ساخت خانه درختی ضدزلزله و ضدسیل شد.
وی افزود: پیش از این نیز در جهان خانههای درختی مشابهی برای زلزله و سیل طراحی شده اما در ساخت تمامی آنها از چند ستون استفاده شده است. درحالی که این کار با تکستون طراحی شده است. درواقع این خانه درختی نخستین سازه تکستونه ضدزلزله و ضدسیل در جهان به شمار میرود.
این مخترع گفت: سقف این خانه هرمی است که کمترین میزان تخریب را دارد. نوع پلان (نقشه ساختمان) آن نیز مربعی است که مانع از اتلاف انرژی میشود. این سکونتگاه در فاصله 50 سانتیمتری از زمین قرار میگیرد و ورودی آن زیر طبقه اول، یعنی طبقه همکف، تعبیه شده است. این خانههای درختی با ظرفیت دو تا 6 نفره ساخته میشوند که کوچکترین 50 متر و بزرگترین 70 متر است.
کریمینژاد بیان کرد: در تکستون این خانه یک جک هیدرولیکی قرار دارد که با بالا آمدن آب میتواند فاصله سازه از زمین را تا ارتفاع دو متری افزایش دهد. وزن این خانه درختی ضدزلزله و ضدسیل 3 تن است و ساخت آن نیز حدود 150 میلیون تومان هزینه دارد.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/