صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ستاری:

تحول جدی جامعه با کمک دانش‌بنیان‌ها ایجاد شد

معاون علم و فناوری رئیس جمهور گفت: برای فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش در جامعه تلاش کردیم و تحول جدی با کمک دانش‌بنیان‌ها ایجاد شد.
کد خبر : 554960

به گزارش گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی توسط حسن روحانی و با حضور معاون علمی و فناوری انجام شد. در این مراسم دو واکسن دام و طیور در استان البرز، بزرگ‌ترین سایت پرتودهی گاما در چهارمحال و بختیاری و دو کارخانه نوآوری در مشهد و شیراز به بهره برداری رسید. برای تکمیل این طرح ها 452 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و برای 7 هزار و 150 نفر اشتغال ایجاد شده است.


سورنا ستاری، معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: معاونت علمی و فناوری از سال‌های گذشته برنامه گسترده‌ای را برای تغییر نگرش و فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان در کشور آغاز کرد.  می‌دانیم بودجه کشور سه پایه اصلی دارد که برای آموزش، بهداشت و دفاع است. کشور در حوزه آموزش کم خرج نمی‌کند و اگر در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنیم باید نتیجه آن را در اقتصاد مشاهده کنیم.


وی ادامه داد: اگر این اتفاق نمی‌افتد پس مشکلی وجود دارد. کمتر کشوری مثل ما در حوزه آموزش خرج می‌کند. هدف از آموزش این است که مردم زندگی و اقتصاد بهتری را تجربه کنند.


همکاری گسترده‌ای با وزارت کشاورزی شکل گرفت


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری بیان کرد: معاونت علمی سعی کرد در این سال‌ها این فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش  را در تمام دستگاه ها به وجود آورد. نمونه آن همکاری ما با وزارت کشاورزی است. همکاری گسترده‌ای را با این وزارتخانه در حوزه امنیت غذایی آغاز کردیم. برای تولید تمام نهاده های کشاورزی (بذر، کود و سم) برنامه‌ریزی شد. تعداد زیادی شرکت خصوصی در حوزه تولید واکسن دام طیور و آبزیان توسعه یافته اند و باعث تحول جدی شده است.


طرح خط تولید واکسن تب برفکی (دامی) با ظرفیت تولید سالانه 30 میلیون دوز واکسن، طرح تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد (پرندگان) با ظرفیت تولید 300 میلیون دوز واکسن در سال در استان البرز رونمایی شد. همچنین سامانه پرتودهی صنعتی چندمنظوره گاما برای استریل کردن تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی در شهر شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری به بهره برداری رسید.


15 واکسن تا پایان دولت تولید می شود


به گفته وی؛ تا پایان دولت ۱۵ واکسن را تحویل می‌دهیم. در حال حاضر پنج واکسن تولید انبوه رسیده است. امروز دو واکسن تب برفکی و آنفولانزای فوق حاد طیور که هردو بزرگ‌ترین واردات سه ماه در حوزه واکسن است رونمایی می‌شوند. ایران سالی بیش از ۲۰۰ میلیون یورو واردات واکسن دامی دارد تا پایان دولت بیشتر اقلام واردات را پوشش می‌دهیم.


رئیس ستاد توسعه زیست فناوری افزود: همچنین تفاهم جدیدی با وزارت کشاورزی داریم این مرکز یکی از بزرگ‌ترین سیستم‌های پژوهشی را دارد. هزاران هکتار زمین در حوزه معاونت پژوهشی این وزارتخانه وجود دارد. همچنین اعضای هیئت علمی فعال که قرار است شرکت ها بیایند و این مرکز منتور آنها باشند. حرکتی جدی برای داخلی سازی و وارد کردن دانش در حوزه کشاورزی است.


کارخانه‌های نوآوری در استان‌های خراسان رضوی با ظرفیت استقرار 350 واحد استارت‌آپ‌ها شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های خلاق فارس با ظرفیت استقرار 500 واحد استارت‌آپ‌ها شرکت‌ها و شتاب‌دهنده‌ها نیز طرح ملی دیگری است که از طریق ویدئو کنفرانس و به دستور رئیس جمهوری، بهره‌برداری رسمی از آنها آغاز شد.


مشهد در هوشمندسازی پیشرو است


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه گفت: همچنین امروز بزرگ‌ترین سایت پرتودهی گاما به بهره‌برداری می‌رسد که بیشترین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در آن مشاهده می‌کنیم. در حوزه کرونا در استان در استریل کردن تجهیزات مصرفی بیمارستانی این سایت به وزارت بهداشت کمک کرد.


ستاری درباره افتتاح کارخانه‌های نوآوری نیز گفت: اقدام دیگر افتتاح کارخانه‌های نوآوری است که شخص شما کمک بسیاری کردید و دستورات جدی برای راه‌اندازی این کارخانه‌ها در هر استان دادید. بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کند تا این کارخانه‌ها خانه‌ای برای استارت‌اپ‌ها باشد. امروز شاهد افتتاح کارخانه‌های نوآوری در مشهد و شیراز هستیم. مشهد شهری نوآور است و بسیاری از امکانات هوشمندسازی شهری را دارد. تهران به عنوان ۴۳ سومین شهر نوآور دنیاست. معتقدم مشهد در بسیاری زمینه‌ها از تهران پیشروتر است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر