صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان «پرچم‌های مجازی» در گفتگو با آنا:

هر پست اینستاگرامی برای حاج‌قاسم یک پرچم در لشکر مقاومت بود/ جشنواره عمار مصداق بسیج رسانه‌ای است

کارگردان مستند «پرچم‌های مجازی» که اثرش در یازدهمین جشنواره فیلم عمار حضور دارد، از اهداف ساخت این فیلم می‌گوید.
کد خبر : 554739

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  مستند «پرچم‌های مجازی» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسن جعفری شب گذشته در سانس سوم هفتمین روز از  یازدهمین جشنواره فیلم عمار به صورت آنلاین اکران شد. این مستند 52دقیقه‌ای در بخش «ملت قهرمان» این دوره از جشنواره حضور داشت.


بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی فیلم‌ها و تصاویر او در شبکه‌های اجتماعی مختلف توسط مردم در ایران و جهان به اشتراک گذاشته شد. اینستاگرام با پاک کردن پست‌ها و صفحاتی که به شهادت قاسم سلیمانی پرداخته بودند به ترور دیجیتالی سردار در سرتاسر جهان می‌پردازد. بسیاری از چهره‌های شاخص هنری، ورزشی و سیاسی با پاک‌شدن پست‌ها و صفحاتشان به این اقدام که تحدیدی جدی برای آزادی اطلاعات است اعتراض می‌کنند. آمریکا با خشونت رسانه‌ای نسبت به سردار سلیمانی وحشت خود را از شهادت او نیز عیان کرد.


 موج جهانی که تحمل نشد


حسن جعفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره این اثر گفت: سال گذشته و پس از شهادت حاج قاسم موج گسترده واکنش‌ها نسبت به این اتفاق  و محکومیت نیروهای تروریست‌ آمریکایی در فضای مجازی به راه افتاد. این موضوع به ویژه در اینستاگرام و توئیتر پررنگ‌تر بود. کاربران شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی در ایران و خارج از کشور قصد داشتند تا این اقدام را محکوم کنند، اما پست‌های آن‌ها توسط صاحبان این شبکه‌ها حذف شد.



این مستندساز گفت: وقتی این اتفاق تکرار شد، با خودم فکر کردم که این اقدام صاحبان رسانه در دنیای غرب برای مقابله با افکار عموم نباید فراموش شود. آنها فکر می‌کردند که با چنین اقدامات دامنه تاثیرگذاری حاج قاسم سلیمانی را محدود خواهند کرد که برداشت غلط و کودکانه‌ای بود.


جعفری افزود: از اسفندماه سال 98 تحقیقاتم را به صورت جدی شروع کردم. به یک لیست سیصدنفره از کاربران رسیدم که فالورهای قابل‌توجهی داشتند و صفحه آنها به خاطر انتشار پست و استوری با موضوع سردار سلیمانی پاک شده و یا محدود شده بود.


وی گفت: البته قطعاً تعداد این نفرات از این لیست بیشتر است. موضوع را با  تعدادی از این کاربران که شناخته شده‌تر بودند و یا در حوزه فضای مجازی فعالیت می‌کردند، مطرح کردم و آن‌ها خواستم حس و حالی که در آن زمان داشتند را بگویند.


چهره‌هایی که از سانسور اینستاگرام گفتند


کارگردان مستند «پرچم‌های مجازی» عنوان کرد: به خاطر محدودیت‌های کرونایی، امکان دسترسی به تعداد زیادی از این افرد برایم فراهم نشد.نجم‌الدین شریعتی (مجری برنامه‌های تلویزیونی)، زهرا چخماقی (خبرنگار تلویزیون) و خانم فضه‌سادات حسینی (گوینده خبر) از دوستان رسانه‌ای بودند که در این مستند درباره فعالیت‌های مجازی با محوریت حاج قاسم صحبت کردند.


همچنین آقای محمدحسین قاسمی و محمدرضا شفیعی به عنوان و تهیه‌کننده شناخته سینما و تلویزیون، ناصر فیض (شاعر)، علیرضا دبیر( قهرمان کشتی المپیک) و آقای ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سابق جشنواره فجر هم از دیگر حاضران در این مستند بودند. در خلال همین گفتگوها بود که با ابعاد جدیدی از شخصیت حاج قاسم نیز آشنا شدم.



وی افزود: برای این مستند، با یک خانم ایرانی مقیم نروژ که اتفاقاً همسرش هم در این کشور مسئولیت داشت گفتگو کردم. ایشان هم کاربران زیادی در اینستاگرام داشتند و به خاطر انتشار پست‌هایی با مضمون شهادت حاج قاسم با محدودیت مواجه شدند. همچنین با یک عکاس اسپانیا که همین موضوع برایش پیش آمد نیز گفتگو کردیم.


جعفری افزود: در این مستند قصد داشتم ظرفیت‌های فضای مجازی برای ترویج فرهنگ مقاومت و ابعاد شخصیت حاج قاسم را نشان دهم و از سوی دیگر دروغ‌بودن ادعای آزادی بیان در  شبکه‌های مجازی را هم به چالش بکشیم.


هر پست یک پرچم برای ترویج مقاومت


وی درباره وجه تسمیه این مستند نیز گفت: هر پست و استوری که در اینستاگرام با محوریت حاج قاسم سلیمانی منتشر می‌شود پرچمی است که در لشکر مقاومت برافراشته شده است. این پرچم‌ها وقتی زیاد شوند، تفکر حاج قاسم در همه جای دنیا منتشر خواهد شد. در این فرایند نشان دادیم که حتی افرادی که فالوورهای زیاد هم ندارند، موثر خواهند بود. باید در این فضا کار کرد؛ نباید بگذاریم که عرصه برای نقش‌‌آفرینی دشمن فراهم شود.



جعفری با اشاره بیان این که امسال برای اولین بار در جشنواره عمار شرکت می‌کند، افزود: «پرچم‌های مجازی» پیش از این در جشنواره سینما حقیقت امسال هم به نمایش درآمد. جشنواره عمار توان بالایی در سیستم پخش آثار دارد. شبکه گسترده توزیع عمار باعث می‌شود که مخاطبان در نقاط مختلف کشور شاهد  آثار این جشنواره باشند. افرادی که دسترسی زیادی به منابع رسانه ای کشور ندارند.


وی گفت: این شبکه پخش خودش مثل یک بسیج رسانه‌ای است. این یک ظرفیت است که باید قدر آن را بدانیم  و برای بهبود کیفیت آن تلاش کنیم. هر چند که به نظر من جشنواره عمار به استانداردهای لازم رسیده است. به این‌ترتیب فیلمسازان مطرح هم علاقه‌مند می‌شوند که آثار خود را در این جشنواره به نمایش بگذارند.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر