صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۲۹ دی ۱۳۹۹
مسئول ارشد اقتصادی وزارت خارجه در گفتگو با آنا:

برای مقابله با آمریکا اطلس روابط خارجی کشور باید بازتعریف شود/ لزوم اتصال زیرساخت‌های محور مقاومت

رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید به موضوع اتصال زیرساخت‌ها میان کشورهای محور مقاومت اولویت داد، گفت: برای مقابله با آمریکا اطلس روابط خارجی کشور باید بازتعریف شود.
کد خبر : 554300

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پس از شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موضوع اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه به‌عنوان «انتقام سخت‌تر» از دولت ایالات متحده در سرلوحه اقدامات جمهوری اسلامی ایران به تبع آن، گروه‌های مقاومت منطقه قرار گرفت.


شهید سلیمانی برای شکست داعش زمان تعیین کرد و در کمتر از دو ماه پایگاه داعش در عراق نابود شد؛ بنابراین ما باید در حوزه دیپلماسی نظامی فعالیت بیشتری داشته باشیم و به مقابله با آمریکا و حضورش در منطقه برخیزیم. همچنین باید دیپلماسی بازدارنده در کشور وجود داشته باشد که بتواند موجب خروج نظامی آمریکا از منطقه شود.


به باور بسیاری از تحلیلگران کشورمان، علاوه بر دیپلماسی نظامی دیپلماسی اقتصادی باید در دستور کار دولت قرار بگیرد، زیرا این موضوع از مؤلفه‌های اقتدار دولت به شمار می‌رود؛ چه اینکه نمی‌توانیم پشت میزی بنشینیم که به جای اقتدار، التماس کنیم. جمع میان دیپلماسی اقتصادی، سیاسی و نظامی، اقتدار و استقلال جمهوری اسلامی ایران را در منطقه موجب می‌شود.


«علی فکری»، رئیس اداره سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: موضوع اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه علاوه بر ابعاد سیاسی و نظامی، دارای ابعاد امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که می‌توان در حوزه اقتصاد داخلی کارهای زیادی انجام داد. اهتمام داشتن به ترمیم نقاط آسیب‌پذیر کشور ازجمله مواردی است که می‌توان در نظر گرفت. علاوه بر این، می‌توان برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را که سال‌هاست ابلاغ شده و درحال اجرایی شدن است، با جدیت و تلاش بیشتر پیگیری کرد.




بیشتر بخوانید:


نظام سلطه از همه ابزارهای بین‌المللی برای محدود کردن جهان اسلام استفاده می‌کند/ فرا رسیدن زمان اخراج آمریکا از منطقه




وی افزود: معتقدم در زمینه‌ تحریم‌های آمریکا و غرب بسیار بیشتر از آنکه به سمت حذف تحریم برویم، که با وضعیت کنونی آمریکا در کوتاه‌مدت ممکن است، باید به‌دنبال فراهم کردن زمینه‌های خنثی‌سازی آن برآمد. آن‌ها به‌دنبال ایجاد ناامنی در منطقه هستند و این موضوع در راهبرد کلان بازی قدرت جهانی نهادینه شده است. به همین دلیل برای اینکه اقدام مؤثری انجام دهیم، باید راهبرد خنثی‌سازی زمینه‌های تحریم را در پیش بگیریم.


این مسئول اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان درباره راهکارهای اقتصادی موجود برای تسریع در اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه عنوان کرد:  نخستین کاری که باید انجام شود، بازتعریف پایدار مبحث روابط خارجی است. ما باید این واقعیت را درک کنیم همان‌طور که هدف آمریکا و جایگاه آینده‌اش در هرم قدرت جهانی به تشنج‌آفرینی در منطقه وابسته است، کشورهایی وجود دارند که آینده‌،‌ تقویت و توسعه جایگاه و کاهش هزینه‌های خود را به وجود آرامش بیشتر در منطقه منوط می‌دانند.



ما باید در سیاست‌های اقتصادی خود همکاری با کشورهایی را مدنظر قرار دهیم و به سمت بازتعریف شرکای جدید خود به صورت پایدار پیش برویم که برخلاف آمریکا توسعه جایگاه خود را به وجود آرامش بیشتر در منطقه منوط می‌دانند.



وی تغییر سیاست خارجی به‌صورت گذرا و «گاهی با یک کشور بودن و گاهی با کشور دیگر بودن» را به زیان سیاست خارجی کشور دانست و تأکید کرد: اطلس روابط خارجی کشور باید بازتعریف شود و حتی در این زمینه مبنای قانونی نیز وجود دارد و آن «قانون مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا» است که مجلس شورای اسلامی سال 1396 تصویب کرد. گرچه در این قانون موضوع تحریم در ماده 21 مطرح می‌شود، اما با استفاده از همین مبحث باید به سمت کشورهایی برویم که با ما هم‌سو هستند تا به شرکای پایدار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شوند.


فکری گفت: باید به موضوع اتصال زیرساخت‌ها میان کشورهای محور مقاومت اولویت داد. این زیرساخت‌ها در حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری که بحث‌های پولی بانکی یکی از نقاط ضعف اصلی ما در محور مقاومت است، باید در نظر گرفته شود. علاوه بر این، باید تا جایی که ممکن است، به سمت رفع اختلافات داخلی کشورهای محور مقاومت گام برداریم. گرچه این اختلافات در حوزه اقتصادی و تجاری شکل می‌گیرد، ولی نباید اجازه دهیم این اختلافات به عاملی برای تنش‌های سیاسی میان کشورهای منطقه تبدیل شود.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر