صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در ژاپن؛

ماهواره چوبی ساخته می‌شود

دانشمندان ژاپنی در حال توسعه ماهواره چوبی هستند تا مانع افزایش زباله‌های فضایی شوند.
کد خبر : 552333

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا،‌ محققان دانشگاه کیوتو با همکاری یک شرکت ژاپنی در حال توسعه نخستین ماهواره چوبی هستند که تا سال 2023 ساخته و آماده پرتاب می‌شود. این گروه تحقیقاتی تاکنون مطالعاتی در خصوص رشد درختان و استفاده از مواد چوبی در فضا داشته‌اند و در حال آزمایش انواع چوب در محیط‌های دارای شرایط دشوار هستند.


با پرتاب ماهواره‌های بیشتر به اتمسفر، زباله‌های فضایی به یکی از نگرانی‌های اصلی در صنعت فضا تبدیل شده‌اند. ماهواره‌های چوبی بدون آزادسازی مواد مضر در اتمسفر می‌سوزند و حتی بقایای سوخته آن نیز به صورت بارش باران به زمین نمی‌رسد. تمام ماهواره‌هایی که مجدد وارد اتمسفر زمین می‌شوند، می‌سوزند و به ذرات ریز آلومینیومی تبدبل می‌شوند که سال‌ها در جو بالایی زمین باقی می‌مانند. درنهایت این ذرات باعث آلوده شدن محیط‌زیست زمین می‌شوند.


 محققان ژاپنی در حال توسعه مواد چوبی با مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات دمایی و نور خورشید هستند تا مانع از افزایش زباله‌های فضایی در جو سیاره زمین شوند. در مرحله بعدی مدل مهندسی این ماهواره آماده می‌شود و سپس نمونه پروازی آن ساخته می‌شود.


افزایش زباله‌های فضایی تهدیدی برای زمین و محیط‌زیست آن به شمار می‌روند و با افزایش پرتاب ماهواره‌ها این تهدید بزرگ‌تر و کشنده‌تر می‌شود. از ماهواره‌ها برای ارتباطات، تلویزیون،‌ مسیریابی، پیش‌بینی آب‌وهوا استفاده می‌شود. در حال حاضر نزدیک به 6 هزار ماهواره در اطراف زمین وجود دارد که 60 درصد آنها از کار افتاده و زباله فضایی به شمار می‌روند. 


پیش‌بینی می‌شود در دهه جاری هر سال 990 ماهواره به فضا پرتاب شود، بدین‌ترتیب تعداد ماهواره‌های موجود در مدار به هزار و 500 می‌رسد. به همین دلیل متخصصان  و دانشمندان هوافضا به دنبال پیدا کردن مواد جایگزینی برای ساخت ماهواره‌ها هستند تا مانع از افزایش زباله‌های فضایی شوند.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر