صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۰ - ۰۸ دی ۱۳۹۹

هوش مصنوعی علت اصلی نابینایی را تشخیص می‌دهد

محققان آزمایش جدیدی ایجاد کرده‌اند که توسط هوش مصنوعی می‌توان قبل از بروز علائم، علت اصلی نابینایی را تشخیص داد.
کد خبر : 552025

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی قادر است مقادیر زیادی از اطلاعات را بسیار سریع و کارآمد تجزیه‌وتحلیل کند، و بنابراین جای تعجب نیست که در پزشکی نیز بسیار مفید باشد.


محققان کالج دانشگاهی لندن و بیمارستان «وسترن آی» آزمایش جدیدی روی چشم انجام داده‌اند، که با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی 3 سال قبل از بروز علائم، تباهی لکه زرد نوع تَر (دژنراسیون ماکولا) را پیش‌بینی می‌کند.



تباهی لکه زرد وابسته به سن (AMD) دلیل اصلی کاهش شدید بینایی است. می‌توان آن را به‌خوبی تشخیص داد، اما تشخیص به فرد مبتلا و آن علائم بستگی دارد، که سپس فرد باید به دنبال مشاوره از یک پزشک بالینی برود. به‌عبارت‌دیگر تباهی لکه زرد وابسته به سن تنها زمانی تشخیص داده می‌شود که کاهش بینایی شروع شده باشد. نوع مرطوب این بیماری شامل رشد غیرطبیعی رگ‌های خونی است که مایعات به شبکیه نشت می‌کند. این بیماری قابل‌درمان است اما به شرطی که به‌موقع تشخیص داده شود. این همان‌جایی است که آزمایش جدید، به نام «تشخیص سلول‌های شبکیه آپوپتوزیس» Detection of Apoptosing Retinal Cells (DARC) شروع می‌شود.


این آزمایش شامل تزریق رنگ فلورسنت به جریان خون بیمار است. این رنگ روی سلول‌های شبکیه قفل می‌شود و سلول‌هایی را که تحت استرس هستند یا تحت تأثیر آپوپتوز قرار می‌گیرند، روشن می‌کند. سلول‌های آسیب‌دیده از این طریق با رنگ سفید روشن مشخص شده و در معاینه طبیعی چشم مشاهده می‌شوند. سپس یک متخصص می‌تواند آن سلول‌های آسیب‌دیده را بشمارد، و به‌نوعی تعداد DARC را بدست آورد که پیش‌بینی خوبی برای تباهی لکه زرد وابسته به سن است.


این فرایند در واقع بسیار دشوار است و متخصصان اغلب هنگام مشاهده اسکن‌های مشابه اختلاف‌نظر دارند، به همین دلیل دانشمندان هوش مصنوعی را در این روش گنجانده‌اند. این به‌سادگی نتیجه عینی‌تری ایجاد می‌کند، سپس می‌توان آن را تجزیه‌وتحلیل کرد و به تشخیص دقیقی رسید.


آزمایش‌های انجام‌شده توسط محققان نشان داد که DARC یک روش مؤثر برای تشخیص زودهنگام تباهی لکه زرد وابسته به سن مرطوب است. این روش یک آزمایش نسبتاً آسان است که می‌تواند خیلی سریع در بیمارستان‌ها گسترش پیدا کند. در آینده می‌تواند به جلوگیری از بسیاری از موارد نابینایی کمک کند و کمک‌حال افراد مسن باشد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر