رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیسجمهور و رئیس مجلس خواند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از نشریه ونزوئلایی اولتیماس نوتیسیاس، «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالفان ونزوئلا، در رأس مجلس رو به پایان دوره گذشته در اقدامی غیرمعمول به همراه نمایندگان فعلی، بر سر تمدید این دوره مجلس به مدت یک سال دیگر توافق کردند. درحالیکه این اقدام نقض آشکار قانون اساسی ونزوئلاست که در آن اعضای مجلس فعلی باید در پنجم ژانویه ۲۰۲۱ میلادی، اختیارات قانونگذاری را به مجلس ملی منتخب مردم در فرآیند انتخاباتی ۱۶ آذر واگذار کنند.
گوایدو از سال ۲۰۱۹ که خود را رئیسجمهوری خودخوانده معرفی و نیکلاس مادورو رئیسجمهور را به تقلب در انتخابات ۲۰۱۸ متهم کرد، نتوانسته است در داخل ونزوئلا از حمایت کافی برخوردار شود.
«ویلیام کاستیّو» معاون روابط بینالملل وزارت امور خارجه ونزوئلا در برابر چنین اقدام غیرقانونی، در صفحه توئیتر خود این اقدام را «نمایشی پوچ» با بازی حزب راستگرای افراطی در حال خروج از مجلس توصیف کرد و آن را برخلاف قانون اساسی دانست.
کاستیو همچنین در واکنش به خبر منتشرشده از سوی «حزب اقدام دموکراتیک» مقرّ احزاب مخالف کاراکاس، نوشت: آنها رأی خود را به اقدام خودسرانه گوایدو و شرکایش مشروط کرده و از طریق آن میخواهند تجارت سودآوری را در خارج از کشور به دست آورند.
در بخشی از متن منتشرشده، این نهاد مخالف مدعی شده که تا زمان برگزاری انتخابات آزاد ریاست جمهوری و پارلمانی در سال ۲۰۲۱ از پیشنهاد غیرمعمول مجلس فعلی که آن را «اصلاح اساسنامه انتقال قدرت» میخوانند حمایت خواهند کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور در حال خروج از کاخ سفید، دولت نیکلاس مادورو را نامشروع میداند و خوان گوایدو، رهبر مخالفان مادورو، را به عنوان رئیسجمهوری موقت و مشروع این کشور به رسمیت میشناسد.
این در حالی است که منابع نزدیک به تیم «جو بایدن» رئیسجمهوری منتخب آمریکا، اعلام کردهاند که وی ضمن نادیده گرفتن تماسهای «خوان گوایدو»، برای مذاکره با «نیکلاس مادورو» آماده میشود.
ازآنجاکه بایدن راهبرد تشدید فشارها و رویکرد تحریمی ترامپ و حتی تهدید بالقوه نظامی برای سرنگونی دولت مادورو را شکستخورده میبیند و مادورو همچنان بر مسند قدرت باقی است، بنابراین بایدن به دنبال تغییر این استراتژی شکستخورده، بهجای همراهی آشکار با گروه مخالفان و حمایت گوایدو، به دنبال بهرهبرداری از تعدیل روابط با دولت مادورو برآمده است هرچند شرط و شروطی را برای انجام این گفتوگوها در نظر دارد.
مجلس ملی جدید با کسب ۶۷ درصد آراء ملت ونزوئلا و پس از تأیید ناظران بینالمللی، پنجم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۶ دی) شروع به کار خواهد کرد.
مردم ونزوئلا طی فرآیند انتخاباتی آزاد در ۶ دسامبر ۲۰۲۰ (۱۶ آذر) نمایندگان مجلس جدید را برای تعیین سرنوشت کشور خود برگزیدند.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/