صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۱۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۹

دریافت سیگنال رادیویی مرموز از نزدیکترین ستاره به خورشید

گروهی از اخترشناسان سال گذشته از نزدیکی ستاره «پروکسیما قنطورس» که نزدیکترین ستاره به خورشید محسوب می شود سیگنالی رادیویی دریافت کردند.
کد خبر : 550698

به گزارش گروه علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا، گروهی از اخترشناسان سال گذشته از نزدیکی ستاره «پروکسیما قنطورس» که نزدیکترین ستاره به خورشید محسوب می شود سیگنالی رادیویی دریافت کردند.


رصدخانه رادیوتلسکوپی پارکس در استرالیا این سیگنال رادیویی را که «بی ال سی ۱» (BLC-1) نام گذاری شده است بین ماه های آوریل و مه سال ۲۰۱۹ شناسایی کرد. تعدادی از اخترشناسان در آن مقطع زمانی در رصدخانه پارکس مشغول تحقیق درباره «پروکسیما قنطورس» بودند. آنها تحقیقات خود را در چهارچوب طرحی پژوهشی در مورد سیگنال های رادیویی فرازمینی انجام می دادند.


ستاره «پروکسیما قنطورس» در فاصله ۴.۲ سال نوری با زمین واقع شده است. دستکم دو سیاره در حال چرخش به دور این ستاره هستند. شرایط یکی از این دو سیاره از نظر دما و مواد تشکیل دهنده به کره زمین شباهت دارد.


هر چند منشاء سیگنال رادیویی شناسایی شده هنوز مشخص نیست اما دانشمندان احتمال می دهند که این سیگنال رادیویی با فرکانس ۹۸۳ مگاهرتزی خود منشایی طبیعی نداشته باشد. آنها احتمال منشاء انسانی این سیگنال رادیویی را قوی تر می دانند. به این ترتیب محتمل ترین فرضیه در توضیح شناسایی این سیگنال رادیویی تداخل فرکانس از منبعی بر روی کره زمین یا یکی از محصولات فناوری ساخت بشر در فضا است. فرضیه دیگر نیز کشف پدیده ای طبیعی و جدید است.


با این حال شناسایی سیگنالی رادیویی در اطراف نزدیکترین ستاره به خورشید برای بسیاری از کسانی که به موجودات فرازمینی باور دارند یا چنین فرضیه ای را منتفی نمی دانند هیجان انگیز خواهد بود.


پژوهش دانشمندان درباره سیگنال رادیویی شناسایی شده همچنان ادامه دارد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر