انسانها هم خواب زمستانی را تجربه کردهاند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از پاپیولار مکانیکز، دانشمندان میتوانند با بررسی شواهدی مانند ساختار استخوانها و رشد آنها دریابند که اجداد باستانی انسان طی چرخه فصلی چه میخورده و چه میکردهاند. حال یک گروه تحقیقاتی مشاهدات و آثار فسیلی را با یکدیگر ترکیب کرده و به این نتیجه رسیدهاند که اجداد انسان مدرن در گذشتههای دور توانایی انجام نوعی از خواب زمستانی را داشتهاند.
حیواناتی که به خواب زمستانی میروند، باید کارهای خاصی مانند ذخیره ساختارهای چربی و فعال کردن عوامل بیولوژیکی برای کاهش درجه حرارت بدن و متابولیسم انجام دهند تا برای این خواب طولانی مدت آماده شوند. انسان امروزی یا انسان خردمند 300 هزار سال پیش تکامل یافته است.گروهی تحقیقاتی از اسپانیا و یونان در حال بررسی آثار فسیلی یکی از اجداد انسان امروزی که متعلق به 500 هزار سال پیش بودند که متوجه شواهد فیزیکی جالبی روی اسکلت این فسیلها شدند.
این آثار که به طور واضح ناشی از بیماری بود، شامل تخریب و تضعیف بخشهایی از اسکلت میشود. ماهیت این آسیبها دورهای بوده و به همین دلیل محققان بر این باورند که این آثار ناشی از تلاش اجداد انسان امروزی برای ادامه بقا بوده است. غارها برای اجداد انسانی نوعی پناهگاه طبیعی به شمار میرفتند. انسان باستان ماههای سرد و زمستانهای سخت را در این غارها پناه میگرفته است. درواقع این انسانهای باستانی سعی میکردهاند که سختترین و بدترین زمان سال را درون این غارهای امن بخوابند. انجام این کار به این معنای محرومیت از مواد غذایی و ویتامین دی خورشید بود.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/