صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

خطری که یلدای امسال سالمندان را تهدید می‌کند/ شب یلدا دورِ هم باشیم یا دور از هم؟

امشب می‌توان یلدایی متفاوت برگزار کرد، نه به خاطر ابتلای خودمان به کرونا بلکه به خاطر مبتلا نشدن بزرگان فامیل و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که مایه خیر و برکت خانواده هستند.
کد خبر : 549606

 به گزارش خبرنگار حوزه خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ امشب طولانی‌ترین شب سال و همان شب یلدا است؛ شبی که در آیین کهن ملی ایرانیان به دورهم‌نشینی و دیدار از بزرگترهای فامیل اختصاص دارد اما امسال یلدا طعم و بوی کرونایی به خود گرفته و دیگر نمی‌توان همانند تمام سال‌های گذشته، آیین شب یلدا را به صورت دورهمی‌های فامیلی برگزار کرد.


مراقب کرونا باشید


در روزهای گذشته بیشتر مسئولان بهداشتی کشور بر عدم برگزاری شب‌نشینی شب یلدا تأکید کرده و هشدار دادند حالا که روند شیوع کرونا در کشور نزولی شده، ممکن است بازهم به دلیل دورهمی‌ها در شب یلدا شیوع کرونا موج صعودی بگیرد؛ علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته بود که در شب‌های یلدا حواسمان باشد اگر پروتکل‌ها رعایت نشود بیماری خیز برمی‌دارد؛ وی در توضیح نحوه رعایت پروتکل‌های شب یلدا برگزار نکردن مهمانی و دورهمی‌ها را مهمترین قاعده یک اصل مهم دانست.


 یلدا در کنار خانواده، دور از فامیل


در طول مدت 10 ماه گذشته بیشترین گروه سنی که با ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادند سالمندان یودند؛ گروه سنی که بالای 60 سال سن داشته و بیشترین آسیب را از شیوع کرونا متوجه خود دیدند. بر همین اساس مهمترین خطر دورهمی‌های شب یلدایی را می‌توان متوجه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی دانست که اگر اصل فاصله اجتماعی رعایت نشود و اقوام و فرزندان شب یلدا را با حضور در منزل بزرگترهای فامیل بگذرانند می‌تواند خطر ابتلای سالمندان به کرونا را افزایش داده و این گروه سنی پرخطر به این ویروس مبتلا شوند.


با بهره‌گیری از فناوری نوین و برگزاری یلدای مجازی می‌شود هم آیین ملی چندهزارساله را برگزار کرد و هم  بزرگترها و دیگر عزیزان را در معرض ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار نداد.


بنابراین امشب می‌توان یلدایی متفاوت را برگزار کرد نه به خاطر ابتلای خودمان به کرونا بلکه بیشتر به خاطر مبتلا نشدن بزرگان خانواده و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که مایه خیر و برکت خانواده هستند.


شاید اگر یلدای امسال را متفاوت برگزار نکنیم خطر صعود مجدد شیوع کرونا را باز هم احساس کنیم، خطری که در روزهای اخیر سیر نزولی گرفته و با رعایت قواعد بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌توان امیدوار بود زودتر از پیش‌بینی‌ها کرونا را در کشور شکست داد.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر