صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اطلاعاتی مهم از مریخ/ شدت و تعداد زلزله‌ها در سیاره سرخ چقدر است؟

دانشمندان با استفاده از داده‌های ارسالی از کاوشگر این سایت در مریخ اطلاعات ارزشمندی از این سیاره به دست‌ آوردند.
کد خبر : 549222

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، کاوشگر «این‌سایت» (InSight) از زمان استقرار روی سطح مریخ  در سال 2018 اطلاعات ارزشمندی را به زمین ارسال کرده و توانسته است تعدادی از رازهای پنهان سیاره سرخ را آشکار سازد.


کاوشگر «این‌سایت» تا این لحظه اطلاعات مربوط به 480 زمین‌لرزه را در مریخ ثبت کرده است. این کاوشگر برای به‌دست‌آوردن اطلاعات زمین‌شناختی از مریخ قسمت‌های مختلف این سیاره را حفاری می‌کند. گروهی از دانشمندان با ارزیابی داده‌های ارسالی از مریخ اعلام کردند این سیاره  3 تا 4 میلیارد سال پیش دقیقاً شبیه به زمین بوده و امکان حیات در آن وجود داشته است.



اطلاعات ثبت‌شده در لرزه‌سنج کاوشگر «این‌سایت» (InSight) حاکی از آن است که تعداد زلزله‌ها در مناطق مختلف مریخ بیشتر از زمین است ولی شدت آن‌ها الزاماً بیشتر نیست. در کمال شگفتی اکثر زمین‌لرزه‌های این سیاره کمتر از 4 ریشتر قدرت دارند. اخترشناسان به‌دنبال جوابی واضح برای وجود چنین شرایطی هستند. یکی از دانشمندان ارشد ناسا گفت: «احتمالاً مریخ بسیار آرام‌تر از آن چیزی است که پیش‌تر تصور می‌کردیم.»


یکی دیگر از نظریه‌هایی که در مورد مریخ وجود دارد، بیان می‌کند زلزله‌ها در این سیاره به صورت دوره‌ای رخ می‌دهند یعنی در بازه زمانی مشخص تعداد زلزله‌ها بیشتر و در زمانی این تعداد کمتر است. مدیران سازمان فضایی ژاپن(جاکسا) قصد دارند با برنامه‌ریزی دقیق تحقیقات گسترده‌ای را در این سیاره انجام دهند. به اعتقاد ژاپنی‌ها مریخ دارای شرایطی است که می‌تواند انسان را به زندگی در آن سیاره امیدوار کند.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: مریخ منظومه شمسی
ارسال نظر