صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹

پاسخ خبرگزاری آنا به سازمان سنجش

سازمان سنجش در جوابیه‌ای به خبرگزاری آنا مطالبی را عنوان کرد که این خبرگزاری لازم می‌داند توضیحاتی درباره آن‌ها ارائه دهد.
کد خبر : 549028

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خبرگزاری آنا در گزارشی با عنوان «پاسخ سازمان سنجش آموزش کشور به گزارش خبرگزاری آنا درباره سود میلیاردی این سازمان» به مدیریت و درآمد سازمان سنجش آموزش کشور پرداخت که واکنش این سازمان را برانگیخت.


خبرگزاری آنا ضمن انتشار این جوابیه لازم می‌داند که درباره بخش‌هایی از آن توضیحاتی ارائه دهد.


در این جوابیه به شاکله شورای سنجش و پذیرش پرداخته شده و اینکه چه کسانی در این شورا حق رأی دارند. بر اساس اعلام سازمان سنجش، جلسات شورای سنجش با حضور حداقل 5 عضو دارای حق رأی همواره تشکیل می‌شود. بر اساس جوابیه  روابط عمومی سازمان سنجش، اعضای شورا شامل وزیر علوم، وزیر بهداشت، دو نفر از روسای دانشگاه‌های دولتی به انتخاب وزرای علوم و بهداشت، رئیس دانشگاه پیام نور هستند. همان‌طور که مشاهده می‌شود همگی این افراد غیر از روسای دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت، از سوی وزیر علوم منصوب می‌شوند. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این شورا عضویت بدون رأی دارد. حال خوانندگان می‌توانند خود قضاوت کنند که مصوبات معمولاً چگونه و بر اساس نظرات کدام نهادها وضع می‌شود؟


تکمیل ظرفیت


موضوع دیگری که در این جوابیه به آن اشاره شده موضوع تکمیل ظرفیت است. سازمان سنجش به نقل از شورای سنجش و پذیرش عنوان می‌کند که تکمیل ظرفیت باید از طریق این سازمان اجرایی شود. در حالی که پس از برگزاری همه آزمون‌ها، انتخاب رشته از طریق سامانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد و نیازی به مراجعه حضوری داوطلبان وجود ندارد. حال چرا شورا چنین تصمیمی گرفته که همانند سایر مواقع تکمیل ظرفیت از این طریق صورت نگیرد، جای سؤال دارد؟


دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه تکمیل ظرفیت را از طریق سازمان سنجش انجام دهد نیاز دارد که همه اطلاعات لازم را به سامانه سازمان سنجش انتقال دهد که منطقی به نظر نمی‌رسد چراکه موجب هدررفت وقت و هزینه بسیاری می‌شود.


خبرگزاری آنا در گزارش خود به مصاحبه‌کننده‌ای اشاره کرد که مورد انتقاد سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت. این فرد نمی‌خواست نامش فاش شود و در گزارش‌های ژورنالیستی این امر کاملاً پذیرفته شده است که نام برخی از مصاحبه کنندگان درج نشود و دلیلی بر مانور دادن اضافه روی این عنوان وجود ندارد. بهتر است به جای بازی با کلمات پاسخ مستدل به حرف این مصاحبه شونده داده شود.


افزایش قیمت آزمون‌ها


موضوع دیگری که در جوابیه به آن پرداخته شده درآمد سازمان سنجش است. در حالی که خبرگزاری آنا در راستای رسالت خبری ناگزیر شد به اعتراض داوطلبان در این زمینه بپردازد. بسیاری از داوطلبان آزمون‌ها نسبت به هزینه در نظرگرفته شده جدید اعتراض دارند و افزایش حدود 50 درصدی قیمت‌ها را نادرست می‌دانند. براساس اعلام سازمان سنجش در جوابیه؛ افزایش قیمت‌ها طبق مصوبه هیئت دولت انجام شده است. در حالی که مصوبه هیئت دولت آمده که هزینه ثبت‌نام آزمون‌ها به پیشنهاد وزارت علوم تعیین شده است. در اینجا نیز می‌توان حدس زد چه نهادی به وزارت علوم این مبالغ را پیشنهاد داده است؟ این افزایش قیمت‌ها باعث می‌شود سازمان سنجش آموزش کشور از این طریق میلیاردها تومان درآمد کسب کند.


موضوع دیگری که در این جوابیه به آن اشاره شده آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور است. این جوابیه مدعی شده هزینه‌ای که دریافت می‌شود برای آزمون‌ترم اول کارشناسی ارشد دانش‌پذیران است.


اما در قسمتی از دفترچه ثبت‌نام این آزمون خلاف این ادعا نوشته شده است و داوطلبان باید پس از قبولی هزینه دانش‌پذیری را پرداخت کنند.



انتشار اطلاعیه‌ای با هدفی نامعلوم


در بخشی از این جوابیه به تفسیر خبرگزاری آنا درباره یک اطلاعیه سازمان سنجش انتقاد شده است. در روز 17 آذرماه سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعیه‌ای صادر کرد مبنی بر اینکه «عده‌ای از افراد سودجو و کلاهبردار با سوءاستفاده از اشتیاق داوطلبان و همچنین شرایط کنونی شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا، اقدام به راه‌اندازی کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی جعلی با عنوان روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور و طرح وعده‌های دروغین در خصوص اختصاص سهمیه کرونا کرده‌اند که متأسفانه تعدادی از داوطلبان هم به آن‌ها اعتماد و با آن‌ها همراهی کرده‌اند. سازمان سنجش آموزش کشور ضمن کلاهبردار و سودجو بودن این‌گونه کانال‌ها اعلام می‌دارد، کلیه اخبار و اطلاعیه‌ها در خصوص آزمون‌ها، نحوه پذیرش، میزان تأثیر سوابق تحصیلی، سهمیه‌های مصوب و سایر اطلاعات لازم را که از طریق مراجع ذیصلاح ابلاغ می‌شود صرفاً از طریق سایت رسمی خود به اطلاع داوطلبان می‌رساند.»


خبرگزاری آنا با جستجو در فضای مجازی در این رابطه به نتیجه مشخصی دست نیافت و به این امر انتقاد کرد. حال سازمان سنجش در جوابیه‌ خود به رباتی در نرم‌افزار تلگرام اشاره کرده که در آن به سهمیه کرونایی در کنکور پرداخته شده است. همین مدرک سازمان سنجش نشان می‌دهد پس هشتک خاص یا کانال یا صفحه‌ای در این زمینه گشوده نشده که جای نگرانی باشد.


قسمت جالب این اطلاعیه مربوط به موضوع داغ اصلاح کنکور بود که نوشته شده: «در خصوص روش‌های سنجش و پذیرش سال‌های آتی، این سازمان در جریان هیچ‌کدام از تغییرات اعلام شده در مصاحبه‌های افراد مختلف نیست و مشارکتی هم نداشته است و طبیعتاً روابط عمومی این سازمان اطلاعاتی در این خصوص ندارد که بتواند پاسخگوی داوطلبان عزیز باشد، لذا از داوطلبان عزیز درخواست می‌شود اگر سؤالی دارند، از افراد یا دستگاه‌های مصاحبه‌کننده پیگیری نمایند.»


با این حال بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور در متن جوابیه به خبرگزاری آنا؛ تغییرات درباره کنکور از سوی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع می‌شود.


اکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی کنکور است و احتمالاً ساختار کنکور در سال‌های آینده تغییر خواهد کرد. اتفاقا خبرگزاری آنا هم در گزارش خود از عدم حضور مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور در این باره انتقاد کرده بود و اینکه چرا مسئولانی که مستقیماً با کنکور درگیر هستند در این بحث‌ها مشارکتی ندارند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر