صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا از وبینار «وحدت حوزه و دانشگاه» گزارش می‌دهد؛

تبیین ۵ پایان‌نامه کاربردی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی/ عزم جدی دانشگاه آزاد برای ترویج وحدت حوزه و دانشگاه

وبینار تخصصی هفته پژوهش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «وحدت حوزه و دانشگاه» برگزار شد.
کد خبر : 548943

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وبینار تخصصی هفته پژوهش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «وحدت حوزه و دانشگاه» با حضور علیرضا عراقیه، مدیرکل پژوهش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم و مهدی عاشوری، مدیر دفتر فرهنگ و تمدن اسلام و ایران دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


عراقیه: معاونت علوم انسانی دانشگاه آزاد به اندیشه‌ورزی و نظریه‌پردازی توجه ویژه دارد


علیرضا عراقیه، مدیرکل پژوهش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این وبینار گفت: در مناسبت‌های مذهبی، ملی و اجتماعی عناوین پایان‌نامه‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه پژوهشیار مورد بررسی اساتید مرکز مطالعات، تعالی و هنر دانشگاه قرار می‌گیرد. در وبینار تخصصی امروز با عنوان وحدت حوزه و دانشگاه نیز پنج پایان‌نامه و رساله دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد.


وی افزود: در معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تعالی علوم انسانی هستیم. از جمله حوزه‌هایی که می‌تواند زمینه رشد و تعالی در کشور را ایجاد کند، علوم انسانی است. در واقع در معاونت علوم انسانی به اندیشه‌ورزی و نظریه‌پردازی توجه ویژه می‌شود.


خیری: نظام آموزش عالی گرفتار ساختارها شده و عاملیت را فراموش کرده


همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در این وبینار بیان کرد: طلبه‌ها معمولاً در حوزه علمیه وقتی از یک درس بهره‌مند می‌شوند، سال بعدی "استاد" یا "مشاور استاد" آن درس می‌شوند که در یادگیری دروس مؤثر است. این موضوع باید در نظام آموزشی کشور مورد الگو قرار بگیرد. در دانشگاه به‌شدت به این مدل نظام حوزه علمیه نیازمندیم. در واقع در نظام آموزش عالی گرفتار ساختارهایی شدیم و رویکردهای عاملیت را فراموش کردیم یا مورد غفلت واقع شده است.


وی ادامه داد: اگر سیستم دانشگاه می‌خواهد کارآمد بشود، باید از برخی الگوهای خوب حوزه علمیه بهره‌مند شود. موضوع پایان‌نامه‌نویسی در دانشگاه‌ها با مقاله، کنفرانس، تحقیق و... همراه است که رویه خوبی است. اما در حوزه علمیه کمتر تحقیق و پژوهش توسط طلاب صورت می‌گیرد و بیشتر ارائه استاد مطرح است و طلبه تقریر درس را می‌نویسد. این نقص در حوزه علمیه می‌تواند توسط دانشگاهیان حل شود.


ارائه 5 پایان نامه کاربردی علوم انسانی


در این وبینار، زهرا رحمتی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مختصری از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «نیازسنجی آموزشی طلاب حوزه علمیه در سطوح مقدماتی» پرداخت.


در ادامه بنت‌الهدی لونی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود را با عنوان «بررسی مقایسه‌ای شادکامی، صبر، بخشش و عملکرد خانواده در زنان دانشجو با زنان محصل حوزه علمیه» مختصری توضیح داد.


محمد کرم‌زاده دانشجوی کارشناسی ارشد الهیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین نیز به ارائه نکاتی درباره پایان‌نامه خود با عنوان «وجوب وحدت و حرمت تفرقه در جهان اسلام با تکیه بر دیدگاه امام خمینی و مقام معظم رهبری» پرداخت.


محمد عزیز قوامی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در ادامه به ارائه نکاتی از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «رابطه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت با تحولات مطلوب ایران و تحقق طلیعه تمدن نوین اسلامی-ایرانی (مطالعه موردی نخبگان دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه و کردستان)» پرداخت.


نفر پنجمی که به ارائه مختصری از رساله خود پرداخت، حسن شاهینی دانشجوی دکتری تاریخ اسلام دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود بود. عنوان این رساله «نقش حوزه علمیه سامرا در تحولات سیاسی و فرهنگی ایران تا ابتدای انقلاب اسلامی» است.


در پایان این وبینار، حجت‌الاسلام حسن خیری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان قم و مهدی عاشوری، مدیر دفتر فرهنگ و تمدن اسلام و ایران دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه نکاتی در خصوص پایان‌نامه و رساله دانشجویان پرداختند.


انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر