صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۲۷ آذر ۱۳۹۹
حقوق‌دان آمریکایی:

سازوکار کالج الکترال در راستای کمک به دموکراسی است؟/ توجیه اختلاف بین رأی مردم و مجمع گزینندگان

مخالفان رجوع به آرای کالج الکترال اعتقاد دارند که تاریخ‌مصرف این مجمع تمام‌شده است و این راهکار باید به نفع رجوع مستقیم به آرای اکثریت مردم کنار گذاشته شود اما این نظریه مخالفانی دارد.
کد خبر : 548630

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در انتخابات سال 2016 اختلاف بین رأی مستقیم مردم و رأی کالج الکترال ناهماهنگی بین اصول فدرالیسم و دموکراتیک را برجسته کرد و این بار در انتخابات 2020 هم همین موضوع اما به‌گونه‌ای دیگر رخ نموده است.


«آندرس کوردوبا»، حقوق‌دان و مقاله‌نویس نشریه اسپانیایی‌زبان «اِل وکه‌رو پورتوریکو» که یکی از شهروندان منطقه پورتوریکو است در دفاع از ساختار کالج الکترال می‌گوید که باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق در مصاحبه‌ای که اخیراً داشت در خصوص دموکراسی ناقص ایالات‌متحده و نیاز به بازبینی در ضرورت رجوع به کالج الکترال سخن گفت.



نقش کالج الکترال باید در قالب قانون اساسی دیده شود


 وی ادامه می‌دهد که در تضاد با عقیده عموم، نقش کالج الکترال باید در چهارچوب قانون اساسی ایفا شود و کنار گذاشتن آن می‌تواند به عدم توازن قدرت سیاسی بین ایالت‌ها منجر شود و نیز مدل فدرالیسم حکومت‌داری را نیز تضعیف خواهد کد.



در مقام مقایسه، نقش کالج الکترال برای ریاست جمهوری را می‌توان به جایگاه سنا برای کنگره شبیه دانست



به گفته وی بند دوم بخش سه از ماده دو قانون اساسی آمریکا می‌گوید که هر ایالت باید بر اساس تعداد سناتورها و نمایندگان کنگره‌اش گزیننده یا الکتور انتخاب کند. کالج الکترال یک نهاد سیاسی است که بنیان‌گذاران ساختار سیاسی آمریکا ازجمله "جمیز مدیسون" یکی از نویسندگان قانون اساسی ایالات‌متحده آن را تأسیس کردند اما ریاست جمهوری "اندرو جکسون" هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا بر این دیدگاه مشارکت دموکراتیک پایان داد.


به گفته کوردوبا، کالج الکترال به ایالت‌ها این حق را می‌دهد که در انتخاب رئیس‌جمهور حرفی برای گفتن داشته باشند. از بابت مقایسه، نقش کالج الکترال برای ریاست جمهوری را می‌توان به جایگاه سنا برای کنگره شبیه دانست. سنا و کالج الکترال تأسیس شده‌اند که نقش مشارکت ایالت‌ها را در ساختار دولت فدرالیسم افزایش دهند. حال مخالفان کالج الکترال اینجا باید پاسخ دهند که آیا مخالف نهاد سنا هم هستند که کارکرد مشابهی با کالج الکترال دارد؟




بیشتر بخوانید:


پیروزی بایدن تا ۱۷ دی قطعی نیست/ آرای الکترال کالج و تأیید کنگره تأییدکننده نهایی نتیجه انتخابات  ۲۰۲۰




وی می‌افزاید که درواقع کالج الکترال خشت مهمی در بنای ساختار فدرالیسم است. برنامه کالج الکترال در انتخابات 2016 و 2020 از نگاه کلان‌تر نمایانگر انشعاب بین ایالات ساحلی و ایالات مرکزی بود که منعکس‌کننده تغییر آماری دهه‌های پیشین است. این کاملاً قابل‌فهم است که چرا ایالت‌هایی با جمعیت کم بیشتر حامی کالج الکترال هستند، اما ایالت‌های پرجمعیت از آرای مستقیم مردم حمایت می‌کنند. این اختلاف به توزیع نفوذ سیاسی بین دستگاه‌های اجرایی در سرتاسر کشور بازمی‌گردد. این حساب‌وکتاب سیاسی، ما را به یاد مصالحه بزرگ سال 1787 می‌اندازد و اینکه چرا ما مجلس نمایندگان و سنا داریم.



بسیاری از ایالت‌ها خواستار عملی شدن "معاهده بین ایالتی رأی ملی-مردمی" هستند


کوردوبا ادامه می‌دهد که انتخاب گزینندگان در قالب قوانین ایالتی صورت می‌گیرد و مطابق با قانون اساسی است که اخیراً توسط دیوان عالی هم مورد تأکید قرار گرفته است و قانون ایالتی را در برابر موضوع "گزیننده خائن" حمایت می‌کند. در حال حاضر همه 48 ایالت آمریکا همه آرای الکترال خود را به نامزدی هدیه کرده‌اند که بیشترین رأی مستقیم مردمی را در ایالت متبوعه‌اش به خود اختصاص داده است.



بعضی از ایالات خواستار به جریان افتادن "معاهده بین ایالتی رأی ملی-مردمی" شده‌اند که دربرگیرنده ضمانت اعطای ریاست جمهوری به نامزدی است که بیشترین رأی مردمی را در 50 ایالت به‌علاوه "واشنگتن دی سی" به خود اختصاص داده است



 وی ادامه می‌دهد که در واکنش به موارد نادری که رأی کالج الکترال با رأی مستقیم مردم همسان نبود باید گفت که این امر تنها پنج بار در 232 سال گذشته اتفاق افتاده است. در این میان بعضی از ایالات خواستار به جریان افتادن "معاهده بین ایالتی رأی ملی-مردمی" شده‌اند که دربرگیرنده ضمانت اعطای ریاست جمهوری به نامزدی هستند که بیشترین رأی مردمی را در 50 ایالت بعلاوه "واشنگتن دی سی" به خود اختصاص داده است. این معاهده تابه‌حال در 16 بخش قضایی با 196 گزیننده اعمال‌شده است. این معاهده وقتی‌که در چند ایالت با 74 گزیننده وضع شود، خودبه‌خود در بین همه ایالت‌هایی که آن را امضا کرده‌اند به جریان خواهد افتاد. هدف از این معاهده امتیاز دادن به ایالت‌هایی است که از تراکم جمعیت بیشتری برخوردار هستند.


کوردوبا تأکید می‌کند که به‌عنوان یک شهروند منطقه پورتوریکو که تمایل به ایالت شدن دارد از کالج الکترال دفاع می‌کند زیرا اگر پورتوریکو ایالت شود دارای دو نماینده در سنا و پنج نماینده در مجلس نمایندگان خواهد بود که به معنی داشتن هفت رأی الکترال است.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر