صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زعفران، به نام ما به کام افغانستان/ قیمت زعفران چقدر است؟

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران از صادرات ۲۰ درصدی زعفران در هشت ماهه امسال خبر می‌دهد و می‌گوید: متاسفانه قاچاق زعفران به افغانستان باب شده است.
کد خبر : 548470

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: ردپای افغانستان در صادرات زعفران ایرانی به بازارهای جهانی پر رنگ شده است.


صادرات به هند و چین از کانال افغانستان


وی در این باره افزود: هندوستان و چین تعرفه ترجیحی برای کالاهای صادراتی افغانستان وضع کرده‌اند. یعنی چنانچه یک تاجر افغانستانی زعفران ایرانی را به چین و هند صادر کند دیگر نیازی نیست که هزینه و عوارضی پرداخت کند؛ این در حالی است که چنانچه یک تاجر ایرانی بخواهد زعفران را به دو مقصد هند و چین ارسال کند باید عوارض 38 درصدی بپردازد.


آنچه مشخص است افغانستان صنعت بنامی در حوزه بسته‌بندی ندارد. میری درباره نحوه صادرات زعفران از افغانستان به کشورهای منطقه توضیح داد: افغانستان زعفران را از ایران فله‌ای می‌خرد و به همین شکل به هند، چین و سایر بازارهای هدف ایران صادر می‌کند؛ چرا که نحوه مصرف زعفران در چین و هند به شکل دارو است.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران درباره میزان تولید زعفران هم گفت: طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته ایران توانسته 500 تن زعفران تولید کند که از این میزان تولید، یک دهم آن سهم افغانستان است.


تجار ایرانی می‌گویند 50 سال در صنعت زعفران ایرانی تلاش کرده‌ایم اما حالا شاهد از دست دادن بازارهای منطقه‌ای و جهانی هستیم و افغانستان با افزایش سطح زیر کشت زعفران از بازارهای هدف ما سواستفاده کرده و زعفران تولیدی را به نام ایران به سایر کشورها صادر می‌کند.


قیمت زعفران چقدر است؟


میری گفت: تولیدکنندگان زعفران ایران در حال از دست دادن میزان ارزش افزوده و اشتغالزایی هستند. از مسئولان وزارت خارجه می‌خواهیم که برای جلوگیری از بیکاری کشاورزان اقدامی انجام دهند و قدمی بردارند. حداقل‌ترین اقدام این است که مسئولان با دو کشور چین و هند وارد مذاکره شوند تا این کشورها هم برای کالاهای ایرانی تعرفه ترجیحی اعمال کنند.


بنا به گفته میری در حال حاضر کشاورزان زعفران را کیلویی هشت تا 13 میلیون تومان به تجار می‌فروشند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر