صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۲۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۹

ارائه تحلیل، خارج از مأموریت محوله به آژانس تحت برجام است

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به اظهارات جدید رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص برجام تصریح کرد که ارائه هرگونه ارزیابی و تحلیل، خارج از مأموریت محوله به این سازمان تحت توافق یاد شده است.
کد خبر : 547494

به گزارش گروه بین‌المللی خبرگزاری آنا، «کاظم غریب‌آبادی»، بامداد جمعه با انتشار پیامی در صفحه توئیتری خود خاطر نشان کرد: تنها نقش آژانس در برجام، نظارت و راستی آزمایی اقدامات مرتبط هسته‌ای و ارائه گزارشات بروز شده در این مورد است.


مدیرکل آژانس در مصاحبه روز گذشته خود با شبکه خبری اسکای گفته بود: «ایران نباید تهدیدات خود در مورد افزایش غنی سازی و کاهش بازرسی ها را عملی کند، چرا که این اقدامات، انحراف بیشتر ایران از تعهدات خود تحت برجام است».


گروسی همچنین به طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی برای تعیین ضرب‌الاجل لغو تحریم‌ها و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای ایران واکنش نشان داد و افزود: اگر این طرح اجرا شود باعث انحراف بیشتر ایران از تعهداتی می‌شود که با ورود به برجام پذیرفت.


وی بدون اشاره به پیامدهای خروج آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در اجرای تعهداتشان ذیل این توافق افزود که نمی‌تواند درک کند چه کسی از طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی منتفع خواهد شد. «اگر قرار به کاهش بازرسی‌های آژانس باشد ما به روشنی باید در این زمینه اطلاع رسانی کنیم. باید درباره آنچه قرار است رخ دهد با جهان شفاف باشیم. این تصمیم به هیچ کس از جمله ایران کمکی نمی کند.»


بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، سازمان انرژی اتمی موظف است که در صورت عدم لغو تحریم‌ها ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند. 


همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه بدهد.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه هفته گذشته با انتشار گزارشی محرمانه، از برنامه ایران برای نصب سه آبشار سانتریفیوژهای جدید در نطنز خبر داد. این گزارش محرمانه اما در اوج تنش‌هایی که در پی ترور ناجوانمردانه  شهید دکتر «محسن فخری‌زاده» دانشمند ممتاز هسته‌ای و صنعت دفاعی کشورمان رخ داده به فاصله کمی در رسانه‌های غربی درز کرد.


غریب آبادی گفته که به زودی پیگیری های حقوقی ایران در این زمینه به طور جدی دنبال می شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر