صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹

تراز لیزری و کاربرد های آن

در دستگاه‌های تراز خودتراز، دستگاه به محض روشن شدن شروع به تراز کردن خط تراز می‌کند، معمولا این محدود در خودترازها 3 الی 5 درجه است، برای این که بتوانید از دستگاه در تراز کردن خطوط مورب نیز استفاده کنید باید دستگاهی تهیه کنید که دارای قفل پاندول بوده و بتوان آن را به صورت دستی تنظیم کرد.
کد خبر : 546846

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تراز لیزری یک وسیله اندازه‌گیری دستی است که جای ابزارآلات سنتی اندازه‌گیری و تراز نظیر شاغول و شلنگ تراز را در محیط پیشرفته امروزی گرفته است، در این وسیله با استفاده از فناوری لیزر و بدون نیاز به نخ یا سیم، عملیات تراز کردن، سنجش شیب و عمود کردن در کمترین زمان و با کمترین درصد خطا انجام می‌گیرد.


تراز لیزری کجا کاربرد دارد؟
 


از این وسیله می‌شود در اندازه‌گیری و تراز کردن سطوح و مقاطع در ابعاد وسیع و فواصل طولانی استفاده کرد، به همین دلیل استفاده از این ابزار در عملیات‌های عمرانی و ساختمانی بسیار کاربردی است و حتی می‌توان در مواردی از آن به جای ترازهای بنایی بزرگ هم استفاده کرد.


در این وسیله با استفاده از اشعه لیزر و امتداد نشانگر راستای خط قائم (Y) و خط افقی (X) عملیات تراز کردن به صورت اتوماتیک و خودکار صورت می‌گیرد. اشعه لیزر از این دستگاه به صورت دو خط عمود برهم که یکی در راستای افقی و دیگری در راستای عمودی با زاویه 90 درجه نسبت به هم قرار میگیرند، خارج می‌شود، همچنین ترازهای لیزری امکان خروج تنها یک خط در راستای عمودی یا افقی را نیز دارا هستند.


سیستم خودکار این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که حتی در صورتی که محل قرارگیری آن تراز نباشد نیز به صورت خودکار تراز می‌شود، اگر تراز لیزری انتخابی شما به سیستم خودتراز مجهز نباشد، می‌توان از حباب‌های تراز که در ترازهای سنتی وجود دارند نیز استفاده کرد. در سیستم‌هایی که مجهز به خودتراز هستند یک چراغ چشمک‌زن با آلارم هشدار دهنده در صورتی که دستگاه به صورت تراز قرار نگرفته باشد، این مسئله را به کاربر هشدار می‌دهد و به صورت خودکار اقدام به تراز کردن دستگاه می‌نماید.


کاربرد تراز لیزری


در مورد کاربرد این وسیله باید بگوییم مهمترین کاربرد آن در امور ساختمانی و عملیات معماری در داخل و خارج از ساختمان است، اگرچه در تمام پروژه‌های عمرانی می‌توان از این دستگاه بهره برد، از جمله کاربردهای ویژه دستگاه تراز لیزری در معماری شامل موارد زیر است:


- نصب و چسباندن کاغذ دیواری


- پارتیشن بندی و نصب دیوار کاذب


- ترازبندی و نصب ستون


- نصب کلید و پریز


- انجام امور مربوط به دکوراسیون داخلی


- نصب پنجره‌ها


- نصب کابینت و قفسه‌های آشپزخانه


- اتصال تجهیزات و نصب ادوات به دیوار


- انجام امور تاسیساتی


- کاشی کاری، نصب سرامیک و سنگ


همانطور که مشاهده می‌کنید، این وسیله با کاربردهای بسیار و با کارایی بالا برای انجام تمام امور عمرانی و داخلی ساختمان مورد نیاز خواهد بود، باید توجه داشت که با استفاده از تراز لیزری درصد خطا به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرده و در صرف وقت و هزینه نیز بسیار صرفه‌جویی می‌شود.


انواع تراز لیزری


ترازهای لیزری انواع گوناگونی دارند که شامل ترازهای خطی، نقطه‌ای، چرخشی و ترکیبی می‌شود، کاربر می‌تواند با توجه به میزان کار، نوع فعالیت و نیازی که دارد یکی از انواع این مدل‌ها را انتخاب کند. از نظر اتوماتیک بودن دستگاه نیز، می‌توان آن را به دو دسته دستگاه لیزری خودتراز و دستگاه لیزری دستی تقسیم‌بندی کرد.


تراز لیزری خود تراز


برای کار کردن با این دستگاه کافی است که آن را در یک محیط مسطح و ثابت قرار دهید، دستگاه به صورت خودکار تراز می شود و نور لیزر را روی سطح کار پرتاب می‌کند، نکته مهم در مورد این دستگاه‌ها آن است که دارای محدودیت زاویه خودترازی هستند و حتما باید روی سطح مسطح قرار بگیرند. در صورتی که جایگاه قرار دادن دستگاه مناسب نباشد، چراغ چشمک زن به کاربر هشدار می‌دهد تا جای دستگاه را تغییر دهد.


این ترازهای لیزری خودتراز انواع گوناگونی دارند که شامل تراز لیزری سه خط، تراز لیزری نقطه‌ای، تراز لیزری جیبی، تراز لیزری دو خط، تراز لیزری روتاری و تراز لیزری کاشی و سرامیک می‌شود.


طبقه‌بندی انواع تراز لیزری


لیزرهای نقطه ای: این نوع از دستگاه‌های لیزری پایه‌ای‌ترین نوع این دستگاه هستند و برای کاربری‌های ساده‌ای مثل انجام امور عمرانی ساده در خانه و یا امور مربوط به دکوراسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از لیزرها وقتی کاملا متصل باشد، یک نقطه نورانی روی سطح می‌اندازد، که در صورت نیاز با جابجایی سر ابزار می‌توان مکان این نقطه را تغییر داد.


لیزرهای خطی : در صورتی که پروژه نیاز به هم‌ترازی سطوح افقی و عمودی داشته باشد، بهترین انتخاب لیزرهای خطی هستند، این لیزرها باید روی سطح یا سه پایه ثابت شوند، تا بتوان خطوط عمودی و افقی را به خوبی طراحی کرد. این ابزار متحرک نیست و باید آن را به صورت دستی از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال داد. از مزایای این نوع ترازهای لیزری دوام بالای آنها است، اگرچه نسبت به لیزرهای ثابت نقطه‌ای گران‌تر هستند.


لیزرهای چرخشی: این ترازهای لیزری برای محیط‌های بزرگ و پروژه‌های پیچیده در مساحت‌های بالا مناسب است، لیزرهای چرخشی قابلیت اندازه گیری بسیار دقیق در فواصل خاص دارند، این لیزرها به یک موتور چرخشی مجهز هستند که خطوط نور را اطراف دستگاه می‌چرخاند.


چگونه تراز لیزری مناسب انتخاب کنیم


با توجه به بالا بودن تنوع انواع ترازهای لیزری انتخاب از میان آنها به ویژه برای کاربران مبتدی کار سختی به نظر می‌رسد، برای این که بتوانید یک انتخاب دقیق و درست داشته باشید، باید به خوبی ماهیت پروژه در دست اقدام خود را بشناسید، چرا که هر کدام از ترازهای لیزری برای انجام بخشی از کار طراحی شده‌اند و هیچکدام از آنها یک ابزار همه کاره نیست. برای انتخاب بهتر ابزار باید ویژگی فیزیکی هرکدام از انواع ترازهای لیزری را بشناسید و آنها را با هم مقایسه کرده، کارایی هر یک را در نظرگرفته و سپس با توجه به میزان کارایی و تناسب آن با پروژه‌ای که در دست دارید اقدام به انتخاب کنید.


معمولا برای محیط های بیرونی پرتوهای نور سبز رنگ مناسب تر هستند که البته نسبت به نور قرمز رنگ کمی گران‌تر خواهند بود. اما باید بدانید که استفاده از تراز لیزری نور سبز انرژی بیشتری مصرف می‌کند.


اجزا و امکانات تراز لیزری


کلید قفل کن تراز


در دستگاه‌های تراز خودتراز، دستگاه به محض روشن شدن شروع به تراز کردن خط تراز می‌کند، معمولا این محدود در خودترازها 3 الی 5 درجه است، برای این که بتوانید از دستگاه در تراز کردن خطوط مورب نیز استفاده کنید باید دستگاهی تهیه کنید که دارای قفل پاندول بوده و بتوان آن را به صورت دستی تنظیم کرد. یکی دیگر از مزایای قفل پاندول این است که در این ترازها هسته مرکزی تراز قفل می‌شود و باعث پیشگیری از برخورد پاندول با بدنه تراز می‌گردد، به این ترتیب در طولانی مدت دستگاه دچار آسیب نشده و از کالیبره خارج نمی‌شود.


کلید روشن و خاموش کردن رسیور


در برخی دستگاه‌های تراز لیزری کلیدی تحت عنوان کلید رسیور وجود دارد که به شما امکان می‌دهد تا در مسافت‌های طولانی از این دستگاه استفاده کنید. مکانیسم کارایی این کلید به این صورت است که امواج از طریق نور به مسافت‌های بسیار طولانی پرتاب می‌شود و با یک گیرنده رسیور کاربر می‌تواند محل برخورد نقطه نور را مشاهده کند. البته باید توجه داشته باشید که در این صورت مصرف باطری دستگاه به مراتب بالاتر خواهد بود.


برای خرید انواع تراز لیزری و کلیه ابزارهای ساختمانی می توانید از فروشگاه اینترنتی کیف ابزار استفاده کنید. فروشگاه کیف ابزار با توجه به پشتوانه تجربه در زمینه ابزار و یراق اشراف کامل به محصولات عرضه شده، اصالت کلیه کالاهای موجود در وب سایت را تضمین می نماید.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر