دانشجویان معترض دانشگاه تهران چه میگویند؟/ معاون دانشجویی دانشگاه تهران: برخی به جای 6 ترم 6 سال در خوابگاه میمانند
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، روز یکشنبه 16 آذر 99 بود که خبری در فضای مجازی دست به دست شد مبنی بر اینکه حدود ۵۰ نفر از دانشجویان دکتری ساکن خوابگاههای متأهلی دانشگاه تهران در جلوی ساختمان 16 آذر دانشگاه تهران تجمع کردهاند.
این دانشجویان به تصمیم دانشگاه مبنی بر تخلیه خوابگاهها برای دانشجویان دارای سنوات غیرمجاز اعتراض داشتند و میخواستند دانشگاه در اسکان این دانشجویان در خوابگاههای متأهلی تجدید نظر کند.
یکی از دانشجویان میگوید: «من سنوات غیر مجاز ندارم و قانوناً سال بعد باید از رساله خود دفاع کنم ولی برای بنده هم نامه (تخلیه) زدهاند»
یکی دیگر از دانشجویان میگوید: «اگر دنبال واقعیت هستید تشریف بیارید خوابگاه مطهری دانشگاه تهران، سعادت آباد، بلوار ۲۴ متری، کوی سوم شرقی؛ تعداد واحدهای خالی را با هم میشمریم بعد میرویم اداره خوابگاهها ببینیم چند نفر در نوبت هستند! سنواتی که برای دانشجویان دکتری حساب شده ۶ نیمسال است که این هم خلاف مقررات صندوق رفاه است. سنوات مجاز سکونت در خوابگاه برای دانشجویان دکتری طبق قوانین صندوق رفاه دانشجویی ۹ نیمسال است».
دانشجوی دیگری میگوید: «دانشگاه تهران اعلام کرده است دانشجو بر اساس سنوات مجاز سه سال میتواند در خوابگاه اسکان داشته باشد البته صندوق رفاه دانشجویان نیز تأکید کرده است که اگر سنوات مجاز دانشجویان دکتری از سه سال بیشتر شد باید چند برابر جریمه پرداخت کند. دانشجویان دکتری که در خوابگاه متأهلی هستند سنوات مجازشان به صورت متعدد یک ماه تا سه سال تمام شده است. اعتراض ما این است که دوره کرونا را جزو سنوات مجاز حساب نکنند و دانشگاه با دانشجویان همکاری داشته باشد. بر فرض مثال دانشجویی بر اساس مشکلاتی نتوانست تخلیه کند جریمههای او را صندوق رفاه تقبل میکند بنابراین دلیلی برای اعمال فشار به دانشجو نیست».
جذب 14 هزار دانشجو در دانشگاه تهران در سال تحصیلی جدید؛ ظرفیت خوابگاه متأهلی 420 نفر!
سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اعتراض دانشجویان دکتری ساکن خوابگاههای متأهلی دانشگاه تهران میگوید: «درست است که کرونا برای همه مشکل ایجاد کرده است ولی آیا ما روند ورود به دانشگاهها را متوقف کردهایم؟ امسال کنکور برگزار شد یا نشد؟ دانشجو گرفتیم یا نگرفتیم؟ گرفتیم. 14 هزار دانشجو امسال وارد دانشگاه تهران شده است. از این 14 هزار دانشجو اگر 10 درصدشان متأهل باشند هزار و 400 نفر میشود در صورتی که ظرفیت خوابگاه مطهری دانشگاه تهران 420 نفر است».
وی میافزاید: «ما به این دانشجویان معترض میگوییم عزیزان، ما نمیخواهیم خودمان در خوابگاهها بنشینیم. افتخار ما این است که شرایطی فراهم کنیم دانشجویان بیشتری بتوانند استفاده کنند اما مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه میگوید دانشجوی کارشناسی 5 ترم، کارشناسی ارشد 3 ترم و دکتری 6 ترم میتواند از خوابگاه استفاده کند. اینجور نیست که مثلاً دانشجو از اول ورود خود به دکتری تا پایان آن در خوابگاه متأهلی مستقر شود. در واقع بهصورت چرخشی میان دانشجویان میچرخد».
برخی دانشجویان به جای 6 ترم، 6 سال در خوابگاه هستند!
به گفته معاون دانشجویی دانشگاه تهران، «برخی از دانشجویان ساکن خوابگاههای متأهلی دانشگاه تهران میگویند دانشگاه میخواهد ما را بیرون کند! بعضی از این دانشجویان واقعاً انصاف را رعایت نمیکنند. یعنی تا زمانی که داخل خوابگاه نرفتند، نامههای متعدد میآورند که مگر نه اینکه مسئولان میگویند متأهل شوید! ما متأهل شدیم چرا به ما خوابگاه نمیدهید؟ حالا دانشجو ساکن شده و میگوید آقا من درس دارم و بهانههای مختلف. لذا ما میگوییم یک ظرفیت محدودی داریم و آن را بین همه توزیع کنیم، اما بعضیها اصلاً گوش نمیدهند. یک دانشجوی دکتری بر اساس مصوبات قانونی، 6 ترم بیشتر نمیتواند در خوابگاه باشد، اما بعضی از این دانشجویان بیانصاف الان 6 سال است که در این خوابگاهها هستند!».
وقتی یک دانشجو باید ماهانه 4 میلیون پول خوابگاه بدهد!
حبیبا افزود: «برای اینکه راهکاری پیشبینی کنیم که این افراد خوابگاه را زودتر تخلیه کنند، هیئت امنای دانشگاه گفت مازاد بر سنوات تحصیلی که در دوره دکتری 6 ترم است، دانشجوی خوابگاه متأهلی میتواند تا 8 ترم در خوابگاه بنشیند ولی مقداری جریمه بدهد. پس از 8 ترم هرکس در خوابگاه بنشیند به قیمت آزاد منطقهای با او حساب خواهند کرد. مثلاً اجاره یک خانه 60 متری در سعادتآباد تهران چه قیمتی است؟ آن دانشجو که بیشتر از حد مجاز در خوابگاه بنشیند باید ماهانه 3 میلیون و 800 هزار تومان به دانشگاه بدهد. در واقع ما دانشجویان را از خوابگاه اخراج نکردیم».
البته اینجا سؤالی که مطرح میشود این است دانشجو از کجا میتواند ماهانه حدود 4 میلیون تومان اجاره بهای خوابگاه دانشجویی را بدهد؟! مسئولان دولتی دانشگاه تهران با توجه به روابط خوبی که با رئیسجمهور دارند، آیا نمیتوانند بودجهای دریافت کنند که در ایام کرونا رعایت دانشجویان با انصاف و بیش از 4 سال ساکن در خوابگاه را بکنند؟!
معاون دانشجویی دانشگاه تهران در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار آنا میگوید: «سنوات مُجازی که دانشجو باید در خوابگاه بماند 6 ترم بوده است و ما دو ترم هم به او ارفاق کردیم که بنشیند. بیش از 8 ترم اصلاً نباید بماند. با توجه به متقاضی بالای خوابگاه دانشجویی متأهلی، بودجه نداریم که ظرفیت خوابگاهها را افزایش دهیم. به خاطر وضعیت اقتصادی کشور بعضاً مشکلات حقوق و دستمزد داریم. دانشجویان به ما میگویند این ایام کرونایی هم اجازه دهید ما بنشینیم اما به آنان میگوییم ایام کرونایی اصلاً معلوم نیست چه زمانی تمام شود! دانشجوی دکتری تا 6 ترم همان قیمت معمولی که مصوب صندوق رفاه دانشجوان است پرداخت میکند. از 6 ترم تا 8 ترم یعنی دو ترم اضافی را ماهانه مقداری پولی میدهد. از 8 ترم به بالا اگر شد، باید مصوبه هیئت امنای دانشگاه که میگوید قیمت روز کارشناسی را پرداخت کند، بدهد و این موضوع از اول مرداد 98 ابلاغ شده است».
وی میافزاید: «دانشجویان از قیمتهای پرداختی برای اجاره خوابگاه اظهار بیاطلاعی کردند و گفتند ما نمیدانستیم. به این افراد یک ماه فرصت دادیم تخلیه کنند تا مشمول جریمه ماهانه 3 میلیون و 800 هزار تومان نشوند. ما به این دانشجویان گفتیم تخلیه کنید تا سایر دانشجویان بتوانند از خوابگاه استفاده کنند. ما فقط 420 نفر ظرفیت خوابگاه متأهلی داریم. دانشگاه تهران 40 هزار دانشجو دارد، اگر این 40 هزار دانشجو فقط پنج درصد آن متأهل باشند که قطعاً هم هستند، میشود 2 هزار نفر؛ میگوییم یک هزار نفرشان هم بچههای تهران هستند و نیاز ندارند. میشود یک هزار نفر و ما فقط 400 خوابگاه داریم! واقعاً دانشجویان باید خودشان فکر کنند. اگر بودجه بدهند ما خوابگاه میسازیم و تحویل دانشجو میدهیم. ما خوشحال میشویم که دانشجویان با طیب خاطر بنشینند درس بخوانند. ولی وقتی نیست چیکار باید کنیم؟! بالاخره باید محدودیتها را بپذیریم!»
حبیبا گفت: «چند روز پیش یک دانشجو آمده بود و قسم میخورد که ما زن و شوهر به خاطر مشکل نداشتن خوابگاه و منزل در حال جدا شدن از یکدیگر هستیم! به او گفتم من چیکار کنم که دوست شما تخلیه نمیکند! حالا بدتر اینکه برخی دانشجویان ساکن در خوابگاه متأهلی، از خودشان خانه دارند! در حال حاضر دانشجوی ساکن خوابگاه داریم که 6 ماه است در اتاق خوابگاه را بسته و رفته! چون جای دیگر خانه دارد! قانون میگوید کسی که اشتغال دارد ممنوع است که به خوابگاه بیاید! قانون میگوید خوابگاه فقط برای کسانی است که هیچگونه کاری نداشته باشند».
200 نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه متأهلی دانشگاه تهران به مرز غیرمجاز نزدیک شدهاند
وی ادامه داد: «برخی از دانشجویان معترض میگویند دولت آمده گفته موجر و مستأجر در ایام کرونا با هم کنار بیایند و ما هم مشمولیم! ما میگوییم آقا! این برای بیرون از دانشگاه است! اگر ما دانشجو نگرفته بودیم حق با شماست. فقط امسال 14 هزار دانشجو به دانشگاه تهران آمده، مضاف بر اینکه ما اصلاً به دانشجوی دکتری تا سه ترم خوابگاه نمیدهیم. یعنی الان دانشجوی دو ترم قبل ما منتظر دریافت خوابگاه هستند! عدهای از دانشجویان هستند که درسشان تمام شده اما در خوابگاه ماندهاند. شاید 200 نفر از دانشجویان ساکن خوابگاه متأهلی در حال رسیدن به مرز غیرمجاز هستند. برخی از دانشجویان سنوات غیرمجازشان دو یا سه سال است که حدود 90 نفر هستند. این افراد را از خوابگاه بیرون نکردیم، اما گفتیم بدانید که مصوبه هیئت امنای دانشگاه میگوید اگر سنوات مجاز شما تمام شد از این تاریخ به بعد، به مبلغ کارشناسی روز حساب میشود. قیمت کارشناسی هم امروز هرچقدر است فردا شاید یک چیز دیگر باشد، ما آن را مبنا قرار میدهیم».
معاون دانشجویی دانشگاه تهران میافزاید: «برخی از دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشجویی دانشگاه تهران تخلیه کرده و رفتهاند. مثلاً در سعادتآباد یک خوابگاه قدیمی داریم که بیش از 40 سال سابقه دارد. اینها نیاز به تعمیر دارند. بعضی از آنهایی که آنجا ساکن هستند میگویند شما به ما گفتید بیرون بروید، ولی الآن مثلاً در طبقه سوم، چهار اتاق خالی وجود دارد. به آنها میگویم این اتاقها که تخلیه میشود شما انتظار دارید بلافاصله دانشجو بیاید؟ خود شما مگر نگفتید ما تعمیر کنیم؟ حالا دیگری میخواهد بیاید باید همینجوری برود بنشیند؟! آن خوابگاه نیاز به تعمیر دارد و باید بازسازی و نوسازی شود».
از مسئولان دانشگاه انتظار میرود که تدبیری اندیشیده شود تا ظرفیت خوابگاههای متأهلی در دانشگاه تهران که یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور است افزایش پیدا کند. البته دانشجویان هم مراعات همکلاسیهای خود را کرده و تلاش کنند که بیشتر از چهار سال از خوابگاه استفاده نکنند تا سایر افراد هم از اموال دانشگاه استفاده کنند. باید منتظر ماند و دید که چه تدبیر بهتری برای این وضعیت توسط مسئولان مربوطه اتخاذ میشود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/