درمان سرطانهای مرتبط با ناباروری با پزشکی مبتنی بر فرد
امیر امیری یکتا در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که پژوهشهای مرتبط به حوزه پزشکی مبتنی بر فرد متمرکز بر درمان چه بیماریهایی است، بیان کرد: در آزمایشگاه تحقیقاتی گروه ژنتیک تولیدمثل اکثر پژوهشهای پزشکی مبتنی بر فرد در حوزه درمان انواع سرطانها، به ویژه سرطانهای مرتبط به ناباروری، انجام میشود. برخی پژوهشها 10 درصد پیشرفت و برخی دیگر تا 70 درصد پیشرفت داشتهاند.
وی افزود: یک سری از پژوهشها به صورت آزمایشگاهی انجام نمیشود چراکه اینسیلیکو (درون رایانهای هستند و براساس بیوانفورماتیک و پیشبینی انجام میشوند. در این روش درصد احتمال ابتلای فرد به بیماریهای مختلف براساس جهشهای ژنتیکی وی مشخص میشود. پزشکی مبتنی بر فرد سرفصل جدیدی در علم به شمار میرود و ایران نیز پا به پای جهان در حال پیشرفت در این حوزه است.
امیرییکتا اضافه کرد: درونرایانهای یا این سیلیکو به فرایند شبیهسازی رایانهای برای سامانههای زیستی گفته میشود. این روش، یکی از مهمترین و نخستین مراحل داروپردازی و داروپژوهی است و پیش از اینکه دارویی ساخته شود، عملکرد آن، از طریق الگوهای مدلسازی ارزیابی میشود.
وی ادامه داد: زیستدادهورزی یا بیوانفورماتیک دانش استفاده از علوم کامپیوتر و آمار و احتمالات در شاخه زیستشناسی مولکولی است. در چند دهه اخیر، پیشرفت در زیستشناسی مولکولی و تجهیزات مورد نیاز تحقیق در این زمینه باعث افزایش سریع تعیین توالی ژنوم بسیاری از گونههای موجودات شد تا جایی که پروژههای تعیین توالی ژنومها از پروژههای بسیار رایج به حساب میآیند.
مسئول آزمایشگاه تحقیقات گروه ژنتیک پژوهشکده تولیدمثل پژوهشگاه رویان گفت: مشکلات و چالشهای بسیاری در حوزه پزشکی مبتنی بر فرد وجود دارد با این حال محققان پژوهشگاه رویان حداکثر تلاش خود را برای پیشرفت پژوهشها میکنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/