صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۰ آذر ۱۳۹۹
سلیمانی در گفتگوی تفصیلی با آنا:

نابینان دسترسی یکسانی به اینترنت ندارند/ نقش رسانه در فرهنگ‌سازی رفتار با معلولان

مشاور رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: رسانه‌ها نقش چشم‌گیری در اشاعه فرهنگ دسترس‌پذیری بین اقشار مختلف جامعه دارند.
کد خبر : 546243

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان؛ اکنون کشورهای مختلف دنیا امکانات و تجهیزات در حوزه‌های مختلف را به گونه‌ای توسعه می‌دهند که برای عموم مردم جامعه با هر سطحی از توانایی قابل استفاده باشد. پیشرفت فناوری به ایجاد شرایط مطلوب دسترسی به امکانات متنوع خدماتی و مناطق گوناگون کره زمیم کمک شایانی کرده است. 




بیشتر بخوانید:


ناآشنایی بسیاری از مسئولان با نیازهای معلولان/ ایجاد دسترس‌پذیری در تمامی امکانات موجود اهمیت‌ ویژه‌ای دارد




قطعاً معلولیت به معنای ناتوانی و کناره‌گیری از روند عادی زندگی نیست و افراد معلول می‌توانند با استفاده از امکانات مختلفی که اکنون در جامعه وجود دارد برای رسیدن به موفقیت تلاش کنند. معلولان یکی از بزرگ‌ترین و بر اساس اسناد متعدد موفق‌ترین اقشار جامعه هستند. البته این اعضای تأثیرگذار با مشکلاتی در زمینه دسترسی به فناوری‌ها پیشرفته و خدمات عمومی مواجه‌اند. از همین رو با امیرحسین سلیمانی مشاور رئیس سازمان فناوری اطلاعات در حوزه دسترس‌پذیری گفتگو کردیم. در ادامه مشروح این گفتگو را مشاهده می‌کنید:



آنا: در مورد اهمیت اطلاع‌رسانی در تبیین فرهنگ دسترس‌پذیری توضیحاتی را بیان کنید. سازمان فناوری اطلاعات در این خصوص چه اقداماتی انجام داده است؟


سلیمانی: سازمان فناوری اطلاعات به غیر از بحث تبیین استانداردها با اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در تلاش است تا موضوع دسترس‌پذیری و نوع رفتار متناسب با معلولان را بیشتر به عموم مردم معرفی کند. پس از برنامه‌ای که یکی از بانک‌های عامل کشور برای هماهنگ‌سازی دستگاه‌ها و خدمات خود با توانایی‌های معلولان و به ویژه نابینان اجرا کرد و خوشبختانه پوشش رسانه‌ای خوبی هم از آن شد بسیاری از بانک‌های دیگر نیز برای اجرای پروژه‌های مشابه ابراز تمایل کردند.



نقش پررنگ رسانه‌ها در ایجاد دسترس‌پذیری


اطلاع‌رسانی به کمک خبرگزاری‌ها، روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و پایگاه‌های خبری نقش کلیدی در مسیر ایجاد دسترس‌پذیری خدمات دارند. تمام تلاش خود را به کار بستیم تا در دو محور انعکاس استاندارها و اطلاع‌رسانی اتفاق‌هایی که می‌افتد به خوبی فعالیت کنیم.


خوشبختانه رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و سایر مسئولان این سازمان با رسانه‌ها تعامل خوبی دارند و هم موضوع  نقش مؤثری در اشاعه فرهنگ دسترس‌پذیری دارد. در کنار مسئولان دولتی گروه‌های مختلفی از هنرمندان نیز از موضوع دسترس‌پذیری حمایت می‌کنند و برنامه‌های کنونی و آنچه برای آینده در نظر داریم را در شبکه‌های اجتماعی انعکاس می‌دهند. قطعاً در میان طرفدارانی که این هنرمندان را دنبال می‌کنند جمعیت زیادی با استاندارهای دسترس‌پذیری آشنایی ندارند و مطالعه مطالبی در این خصوص برای آن‌ها جذاب است و می‌تواند فرهنگ عمومی رفتار با معلولان را در سطح جامعه تغییر دهد.



آنا: سازمان فناوری اطلاعات چه برنامه‌ای برای گسترش امکانات دسترس‌پذیری به سراسر کشور دارد؟ 


سلیمانی: بنده این را قبول دارم که نه تنها در حوزه فناوری بلکه در خیلی از حوزه‌های دیگر هم خدمات منحصر به تهران است و اتحاذ سیاست‌های نادرست موجب شده امکانات مورد نیاز معلولان به طور عادلانه در سراسر کشور توزیع نشود.


فراهم‌سازی خدمات دسترس‌پذیر در همه مناطق کشور


با توجه به نگاه سنتی که از نظر دسترسی به امکانات در تهران و مراکز استان‌ها یا شهرهای بزرگ وجود دارد متأسفانه در خیلی از شهرستان‌ها حداقل امکانات دسترس‌پذیر برای معلولان و به ویژه نابینایان وجود ندارد. در هر صورت برنامه‌هایی که سازمان فناوری اطلاعات اجرا می‌کند به واسطه وجود اینترنت مرز و محدوده مشخصی ندارد و در همه نقاط کشور در دسترس است. به عنوان مثال هنگامی که اپلیکیشنی را دسترس‌پذیر می‌سازیم یا زیرساخت بانکی را برای همه مردم آماده می‌کنیم فقط منحصر به تهران و کلان شهرها نیست. هر کاربر در استان لرستان همان خدماتی را دریافت می‌کند که کاربران در تهران می‌گیرند.



اینکه در مناطق مختلف کشور دسترسی به اینترنت وجود دارد و یا مردم در همه شهرها و روستاها با فرهنگ استفاده از اینترنت آشنایی ندارند مباحثی دیگر هستند ولی قاعدتاً هرجایی که اینترنت باشد امکان استفاده از نرم‌افزارهای دسترس‌پذیر برای همه کاربران وجود دارد. آشنایی نابینایان با طرز استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند به آن‌ها این امکان را می‌دهد که با نرم‌افزارهای دسترس‌پذیر مختلفی ارتباط برقرار کنند و بسیاری از نیازهای روزمره خود را برطرف سازند.


عدم وجود دسترسی یکسان به اینترنت در سراسر کشور


خیلی از دوستان نابینای بنده در شهرستان‌هایی مثل بوشهر، بندرعباس و حتی در روستاهای خوزستان با نحوه استفاده از تلفن همراه به خوبی آشنایی دارند ولی امکانات ارتباطی آن‌ها به اندازه کلان شهرها توسعه یافته نیست و بسیاری از مواقع مجبورند از همان فناوری‌های قدیمی مانند نوار کاست برای ارتباط با دیگران و آموزش استفاده کنند. فناوری خوشبختانه این مرزها را از بین برده و امکان دسترس‌پذیری را برای بخش‌های زیادی از کشور فراهم کرده است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر