صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسعود اطیابی در گفتگو با آنا:

جشنواره فیلم فجر سال‌های اخیر را تلخ، عبوس و ضد مردمی می‌دانم/ چنین رویدادی باید حال مردم را خوب کند نه اینکه بر آلام آنان بیافزاید

کارگردان سینمای ایران گفت: نه فقط قائل به برپایی فیزیکی جشنواره فجر در زمانی بدور از کرونا هستم، بلکه از اساس معتقدم باید بساط فیلم‌های تلخ و عبوس برچیده شود یعنی لازم است سراغ فیلم‌های شاد، انگیزشی و امیدوارکننده برود نه آثاری که حال مردم را مثل سال‌های اخیر بد کند.
کد خبر : 545601

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، تکلیف برگزاری جشنواره فیلم فجر 99 هرچند بالاخره برای بهمن‌ماه امسال مشخص شد اما فراخوان آن همچنان محدودیت‌ها و ابهاماتی دارد. خصوصا اینکه نحوه برپایی آن اعم از فیزیکی و آنلاین بودنش محل سوال است.


ضمن اینکه بالاخره در دوره شیوع کرونا به سر می‌بریم و این نگرانی‌های بیشتری را به جامعه هنری و البته مردم تحمیل می‌‎کند. در این بین فیلمسازان ایده‌های مختلفی را ارائه می‌دهند که  خود می‌تواند به جشنواره فجر دوران کرونا کمک کند.


این جشنواره زیادی تلخ و عبوس است


سیدمسعود اطیابی که هم‌اکنون فیلم‌هایی همچون «انفرادی» و «دینامیت» را آماده دارد به خبرنگار آنا گفت: من به شخصه جشنواره فیلم فجر سال‌های اخیر را تلخ، عبوس و ضد مردمی می‌دانم؛ رویه‌ای که از اساس مخالف آن هستم و اعتقادی هم به چنین سبک از برگزاری ندارم.


این فیلمساز افزود: چنین رویدادی با این شرایط کنونی به جای اینکه حال مردم را خوب کند به شکل بدتری بر آلام و دردهای آنان اضافه می‌کند. ما کارهایی می‌کنیم که به نوعی پالس دادن به دشمن و پاسکاری کردن با جبهه مقابل است. این رویکرد عجیب است.



این رویداد به جای اینکه حال مردم را خوب کند به شکل بدتری بر آلام و دردهای آنان اضافه می‌کند. ما کارهایی می‌کنیم که به نوعی پالس دادن به دشمن است.



وی درباره شرایط برپایی جشنواره فجر سی و نهم تأکید داشت: جشنواره فجر را باید به دور از بحران کرونا برگزار کرد. چه ایرادی دارد که حتی زمان آن را به شرایط بهتری منتقل کرد. خصوصا اینکه من قائل به برگزار آن به شکل فیزیکی هستم حتی اگر به زمان دیگری برای دوری از کرونا منتقل شود.


رویدادی که باید فیزیکی و به دور از بحران کرونا باشد


اطیابی همچنین تأکید کرد: نه فقط قائل به برپایی فیزیکی آن در زمان دوری از بحران کرونا هستم بلکه به جد معتقدم باید بساط این فیلم‌های تلخ و عبوس برچیده شود یعنی لازم است سراغ فیلم‌های شاد، انگیزشی و امیدوارکننده برود؛ نه آثاری که حال مردم را در این دوره کرونا و غیره آن بدتر کند. اساس فیلم فجر باید چنین آثاری باشد درحالیکه طی این سال‌ها برعکس این ماجرا عمل کرده‌اند.


کارگردان «تگزاس» با انتقاد از رویکرد متولیان جشنواره فجر در دوره‌های اخیر گفت: من چند فیلم اکران نشده دارم اما با این شرایط واقعا علاقه‌ای ندارم که فیلم‌هایم را به این رویداد بدهم مگر اینکه از مسیر کنونی خارج شوند.



اگر می‌خواهید یک جشنواره جهانی هم داشته باشید، بروید با هزینه بخش خصوصی آن را راه‌اندازی کنید نه با استفاده از  پول بیت‌المال.



ما یک جشنواره فجر داریم نه دوتا؛ این جدایی بی‌معناست


وی در عین حال جداسازی بخش ملی و بین‌المللی جشنواره فیلم فجر را مورد انتقاد قرار داد و بیان کرد: جشنواره فجر فقط یکی است یعنی جشنواره بین‌المللی فیلم فجر. من مخالف جدا کردن بخش ملی و جهانی این رویداد بوده و هستم. اعتبار جشنواره فجر ما به ترکیب این دو باهم است.


اطیابی اینگونه نیز گفت: برخی به خاطر منافع خودشان دست به جدایی این دو بخش کرده‌اند و بازهم برآن تأکید دارند. خب اگر می‌خواهید یک جشنواره جهانی هم داشته باشید، بروید با هزینه بخش خصوصی آن را راه‌اندازی کنید نه با استفاده از  پول بیت‌المال.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر